ΓΔ: 864.44 0.74% Τζίρος: 29.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ACS, farmaka, courier, metafores
Φώτο: ACS

Υπηρεσία delivery φαρμάκων στο σπίτι δημιουργεί η ACS

Την τέταρτη εργάσιμη ημέρα, ο ασθενής θα παραλαμβάνει το φάρμακο του που θα το μεταφέρει η ACS στη πόρτα του σε ειδική συσκευασία ώστε να διατηρείται στην κατάλληλη θερμοκρασία.

Με στόχο να εξυπηρετήσει τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού εν μέσω του νέου lockdown και της αύξησης των κρουσμάτων, η ACS δημιούργησε μια νέα υπηρεσία που παρέχει τη δυνατότητα για παράδοση φαρμάκων από τα φαρμακεία του ΕΟΠΠΥ στη πόρτα των πολιτών.  Για καλύτερο προγραμματισμό, ο ασθενής χρειάζεται να υπολογίσει ότι θα παραλάβει το φάρμακο την 4η εργάσιμη μέρα, από τη στιγμή που θα τηλεφωνήσει στην ACS, για να ενημερώσει ότι είναι έτοιμα τα δικαιολογητικά για την παραλαβή τους από την εταιρεία.

Η υπηρεσία «ACS MediExpress», χρησιμοποιεί ειδική συσκευασία, ώστε τα φάρμακα να διατηρούνται στην κατάλληλη θερμοκρασία, με τον πολίτη να μην χρειάζεται να μετακινηθεί ή να βρεθεί σε αναμονή στις ουρές των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ, με όλη τη διαδικασία να την αναλαμβάνει η ACS.

Για την εν λόγω υπηρεσία, η ACS διαθέτει σχετική άδεια από τον ΕΟΠΥΥ για παραλαβή φαρμάκων υψηλού κόστους εκ μέρους του ασθενή με εξουσιοδότηση, ενώ τηρούνται όλες οι προϋποθέσεις ταχυμεταφοράς με τις ενδεικνυόμενες συνθήκες για κάθε φάρμακο και τη χρήση ειδικών συσκευασιών, σύμφωνα και με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για μεταφορές φαρμάκων.

Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείται

Ο ενδιαφερόμενος τηλεφωνεί στη γραμμή εξυπηρέτησης της ACS, που αναλαμβάνει τις εν λόγω αποστολές εντός Αττικής (τηλ. 216-1000567),και ενημερώνεται για τη διαδικασία και τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Στη συνέχεια, η ACS παραλαμβάνει το φάκελο με τα δικαιολογητικά του ασθενή από τη διεύθυνσή του καιτον προσκομίζει στο υποδεικνυόμενο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ. Ο φάκελος ανοίγεται και ελέγχεται από τον φαρμακοποιό του ΕΟΠΥΥ και ακολουθεί η παραλαβή του φαρμάκου από την ACS. Μετά την παραλαβή του, το φάρμακο τοποθετείται σε ειδική συσκευασία ελεγχόμενης θερμοκρασίας και στη συνέχεια παραδίδεται στη διεύθυνση του ασθενή, μαζί με τα δικαιολογητικά που πρέπει να επιστραφούν.

Σημειώνεται ότι η ACS παρέχει άμεση τηλεφωνική υποστήριξη για οποιαδήποτε πληροφορία χρειαστεί ο ασθενής για τη διαδικασία. Η συγκεκριμένη υπηρεσία λειτουργεί από το 2018 και εξυπηρετούνται επιτυχώς αρκετά αιτήματα ασθενών σε καθημερινή βάση.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Για ποιες παραβάσεις ελέγχει την Frezyderm η Επιτροπή Ανταγωνισμού

Στην εισήγηση που θα εξεταστεί από την ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού η FREZYDERM δεν διαπιστώνεται πως παραβίασε τα άρθρα για εναρμονισμένη πρακτική και κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ACS: Αναλαμβάνουμε εμείς το έκτακτο επιπλέον κόστος των συνεργατών μας

Θέση πήρε μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν για τις αυξήσεις των τιμών -τις οποίες τελικά ανακάλεσε- η ACS, η οποία κάνει λόγο για ένα σχέδιο εκτάκτου ανάγκης που εφαρμόστηκε και στο εξωτερικό.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ίντεργουντ Ξυλεμπορία: Μείωση μετοχικού κεφαλαίου κατά 12,7 εκατ. ευρώ

Η επαναληπτική Γ.Σ. ενέκρινε την παροχή εξουσίας στο ΔΣ της εταιρείας για λήψη απόφασης αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της και περιορισμού ή αποκλεισμού του δικαιώματος προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων της.