Φώτο: ΔΕΗ

ΔΕΗ: Άντλησε 150 εκατ. από τη σύμβαση τιτλοποίησης απαιτήσεων

Το ποσό προέρχεται από την τιτλοποίηση λογαριασμών οι οποίοι βρίσκονται σε καθυστέρηση άνω των 60 ημερών και μετά από συμφωνία που έχει η εταιρεία με τη JPMorgan Chase.

Το ποσό των 150 εκατ. ευρώ έχει εισπράξει έως σήμερα η ΔΕΗ από τη συμφωνία τιτλοποίησης απαιτήσεων συνολικού ύψους 200 εκατ. την οποία έχει υπογράψει με τη JPMorgan Chase. 

Υπενθυμίζεται ότι η τιτλοποίηση αφορά λογαριασμούς που βρίσκονται σε καθυστέρηση για χρονικό διάστημα άνω των 60 ημερών. 

Όπως αναφέρει η ΔΕΗ στην ανακοίνωσή της «η ΔΕΗ Α.Ε., σε συνέχεια των από 23.7.2020 και 12.8.2020 χρηματιστηριακών ανακοινώσεων, ανακοινώνει ότι, στις 24 Νοεμβρίου 2020, προχώρησε σε αρχική άντληση € 150 εκατ. από την σύμβαση τιτλοποίησης απαιτήσεων ύψους € 200 εκατ. με επενδυτή την JP Morgan Chase Bank και εκδότη την PPC Energy Finance DAC.  Διαχειριστής (Servicer) στην συναλλαγή είναι η ΔΕΗ Α.Ε. η οποία έχει αναθέσει συγκεκριμένες υπηρεσίες διαχείρισης των τιτλοποιούμενων απαιτήσεων στη Qualco Α.Ε. (Sub-Servicer).

Η χρηματοδότηση καλύπτεται από απαιτήσεις έως 60 ημέρες. Αυτή η γραμμή είναι ανακυκλούμενη (revolving) επιτρέποντας στη ΔΕΗ μελλοντικές εκταμιεύσεις και έχει διάρκεια 3 έτη.

Η ΔΕΗ θα προβεί σε νεότερη ανακοίνωση μετά την υπογραφή των συμβατικών κειμένων και το κλείσιμο της συναλλαγής τιτλοποίησης για ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις άνω των 90 ημερών».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Με ΒΒ- αξιολογεί η Fitch Ratings τη ΔΕΗ, σταθερές οι προοπτικές

Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης «η στρατηγική επανατοποθέτηση της ΔΕΗ στην αγορά βελτίωσε τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά της», ενώ επωφελείται και από τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά ενέργειας.