ΓΔ: 888.26 0.63% Τζίρος: 66.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Αύξηση κεφαλαίου για τη Fourlis με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών

Όπως αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωση της, η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων θα πραγματοποιηθεί στις 21 Δεκεμβρίου με τηλεδιάσκεψη

Σε έκτακτη γενική συνέλευση καλούνται οι μέτοχοι της Fourlis για να αποφασίσουν την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών με αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής κατά το ποσό των 0,19 ευρώ ανά μετοχή, καθώς και την αλλαγή διατάξεων του καταστατικού της εταιρείας σε άρθρα σχετικά με τη δυνατότητα διεξαγωγής των γενικών συνελεύσεων από απόσταση. Η έκτακτη γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 21 Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρει η εισηγμένη στην ανακοίνωση της, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας αποφάσισε, σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό, και καλούνται οι κ.κ. μέτοχοι σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση, που θα διεξαχθεί ως προς όλους τους μετόχους με τηλεδιάσκεψη σε πραγματικό χρόνο υποβοηθούμενη από Συντονιστή (Operator Assisted Real-Time Teleconference), λόγω της επείγουσας ανάγκης και στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, σύμφωνα με τα παρακάτω ειδικότερα αναφερόμενα, την 21η Δεκεμβρίου 2020, ημέρα Δευτέρα και ώρα 11:00, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης. 

Σε περίπτωση αναβολής ή ματαίωσης της σύγκλησης της ως άνω Γενικής Συνέλευσης ή μη επίτευξης της απαιτούμενης απαρτίας για όλα ή για ορισμένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, καλούνται οι μέτοχοι σε Επαναληπτική Γενική Συνέλευση, που ομοίως θα διεξαχθεί αποκλειστικά με τηλεδιάσκεψη σε πραγματικό χρόνο υποβοηθούμενη από Συντονιστή (Operator Assisted Real-Time Teleconference) την 28η Δεκεμβρίου 2020, ημέρα Δευτέρα και ώρα 11:00, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης χωρίς δημοσίευση νεότερης πρόσκλησης.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της έκτακτης γενικής συνέλευσης: 

1. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών, με αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής κατά το ποσό των 0,19€ ανά μετοχή. Συνακόλουθη τροποποίηση του άρθρου 3 του Καταστατικού.

2. Τροποποίηση και συμπλήρωση των διατάξεων των άρθρων 9, 10, 11 και 16 του Καταστατικού της Εταιρείας επί σκοπώ προσαρμογής και εναρμόνισης με τις διατάξεις των άρθρων 120 και 125 του ν. 4548/2018, σε σχέση με τη δυνατότητα διεξαγωγής των Γενικών Συνελεύσεων από απόσταση σε πραγματικό χρόνο και της συμμετοχής των μετόχων της Εταιρείας σε αυτές.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Έκτακτη ΓΣ της Fourlis για πρόγραμμα διάθεσης μετοχών σε στελέχη

Το πρόγραμμα στοχεύει να παροτρύνει τα ανώτατα στελέχη της Fourlis ώστε να αποκτήσουν άμεσο μετοχικό ενδιαφέρον για την εταιρεία και θα συνδέσουν την απόδοσή τους με τη μελλοντική απόδοση της εταιρείας και του ομίλου.