ΓΔ: 876.35 0.74% Τζίρος: 44.32 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Προχωρά κανονικά η εξυγίανση των ναυπηγείων Σύρου και Ελευσίνας

Απέρριψε η γενική συνέλευση της Νεώριον Συμμετοχών τα αιτήματα της Axis για ακύρωση των διαδικασιών, δεκτή η πρόταση της Feytea (ONEX) για διαχειριστικό έλεγχο στις χρήσεις 2005 - 2020.

Να γίνει δεκτός ο διαχειριστικός έλεγχος για τις χρήσεις 2005 - 2020 στα Ναυπηγεία Ελευσίνας και Σύρου αποφάσισε η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας Νεώριον, που συνήλθε εχθές 27 Νοεμβρίου. 

Σημειώνεται πως τη συνέλευση είχε προκαλέσει η Axis, η δεύτερη μεγαλύτερη μέτοχος με 24%, ωστόσο τα αιτήματά της απορρίφθηκαν από την πλειοψηφία. 

Ειδικότερα, αποφασίστηκε ομόφωνα, δεδομένου ότι ο διαχειριστικός έλεγχος δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να βλάψει τα συμφέροντα της εταιρείας, όπως και της θυγατρικής «Ναυπηγικές και Βιομηχανικές Επιχειρήσεις Ελευσίνας ΑΕ», να γίνει δεκτός και ταυτόχρονα αποφασίστηκε να πραχθούν τα νόμιμα προκειμένου να λάβει χώρα διαχειριστικός έλεγχος και στη θυγατρική

Παράλληλα, η ΓΣ αποφάσισε ομόφωνα να καταθέσει αίτημα για ενημέρωση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, σχετικά με το αν έχουν τηρηθεί οι κανόνες διαφάνειας και αν συντρέχει περίπτωση παραπλάνησης του επενδυτικού κοινού σε σχέση με τον μέτοχο της εταιρείας Axis SA. 

Δείτε εδώ αναλυτικά τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εξώδικο για την πώληση της Προβλήτας 4 Σκαραμαγκά από τον Δήμο Χαϊδαρίου

Σε ψήφισμα διαμαρτυρίας αναφέρεται ότι η Προβλήτα 4 αποτελεί ζώνη παραλίας και αιγιαλού και πρέπει να διασφαλίζεται σε κάθε περίπτωση ο κοινόχρηστος χαρακτήρας της και η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών.
nafpigeia_skaramanga
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ανατροπή στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, νέος ιδιοκτήτης ο Γ. Προκοπίου

Μεγαλύτερες προσφορές από τον όμιλο του Θ. Πριόβουλου υπέβαλε στις διαγωνιστικές διαδικασίες για τα ναυπηγεία ο εφοπλιστής Προκοπίου. Έδωσε 25 εκατ. στο διαγωνισμό του διαχειριστή και 37 εκατ. στο διαγωνισμό της ΕΤΑΔ.
Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επενδύσεις ύψους 700 εκατ. στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά σχεδιάζει η Pyletech

Όπως αναφέρουν στην παρουσίαση του επενδυτικού τους σχεδίου, η Pyletech Shipyards και η Pyletech Industries θέλουν να δημιουργήσουν ένα διεθνώς ανταγωνιστικό, δυναμικό και κερδοφόρο ελληνικό ναυπηγείο και βιομηχανικό τεχνολογικό κέντρο στον Σκαραμαγκά.
nafpigeia_skaramanga
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Όλα έτοιμα για να λειτουργήσουν από αγοραστή

Ο διαχειριστής των ναυπηγείων τονίζει ότι έχει πλήρως προετοιμάσει και εξασφαλίσει την επόμενη μέρα της λειτουργίας τους προς όφελος της εθνικής οικονομίας. Τι είχε ανακοινώσει την Παρασκευή ο Όμιλος Πριόβολου.