Προχωρά κανονικά η εξυγίανση των ναυπηγείων Σύρου και Ελευσίνας

Απέρριψε η γενική συνέλευση της Νεώριον Συμμετοχών τα αιτήματα της Axis για ακύρωση των διαδικασιών, δεκτή η πρόταση της Feytea (ONEX) για διαχειριστικό έλεγχο στις χρήσεις 2005 - 2020.

Να γίνει δεκτός ο διαχειριστικός έλεγχος για τις χρήσεις 2005 - 2020 στα Ναυπηγεία Ελευσίνας και Σύρου αποφάσισε η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας Νεώριον, που συνήλθε εχθές 27 Νοεμβρίου. 

Σημειώνεται πως τη συνέλευση είχε προκαλέσει η Axis, η δεύτερη μεγαλύτερη μέτοχος με 24%, ωστόσο τα αιτήματά της απορρίφθηκαν από την πλειοψηφία. 

Ειδικότερα, αποφασίστηκε ομόφωνα, δεδομένου ότι ο διαχειριστικός έλεγχος δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να βλάψει τα συμφέροντα της εταιρείας, όπως και της θυγατρικής «Ναυπηγικές και Βιομηχανικές Επιχειρήσεις Ελευσίνας ΑΕ», να γίνει δεκτός και ταυτόχρονα αποφασίστηκε να πραχθούν τα νόμιμα προκειμένου να λάβει χώρα διαχειριστικός έλεγχος και στη θυγατρική

Παράλληλα, η ΓΣ αποφάσισε ομόφωνα να καταθέσει αίτημα για ενημέρωση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, σχετικά με το αν έχουν τηρηθεί οι κανόνες διαφάνειας και αν συντρέχει περίπτωση παραπλάνησης του επενδυτικού κοινού σε σχέση με τον μέτοχο της εταιρείας Axis SA. 

Δείτε εδώ αναλυτικά τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Άγονος ο διαγωνισμός για Σκαραμαγκά, νέα προσπάθεια στις αρχές 2021

Το τίμημα των 15,1 εκατ. ευρώ από τον όμιλο Πριόβολου κρίθηκε υπερβολικά χαμηλό από το Δημόσιο, την Τρ. Πειραιώς και το Σωματείο Εργαζομένων. Νέος διαγωνισμός με αλλαγές για να διασφαλιστεί η επιτυχία του.
Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στις 29 Δεκεμβρίου οι αποφάσεις για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Τα μεγαλύτερα ναυπηγεία της Αν. Μεσογείου, τα μοναδικά που επισκευάζουν τις μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού, αποτιμήθηκαν από τον μοναδικό ενδιαφερόμενο επενδυτή έναντι μόλις 15 εκατ. ευρώ.
Skaramanga
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Πώς εξηγούν οι «μνηστήρες» τις μικρές προσφορές

Άγονος λόγω χαμηλών προσφορών αναμένεται να κινηθεί ο διαγωνισμός. Ο όμιλος Πριόβολου εξηγεί γιατί πρόσφερε μόνο 15 εκατ. ευρώ, ενώ η ONEX αναφέρει ότι η προσφορά της ήταν συμβολική και όχι ανταγωνιστική.