ΓΔ: 2207.73 0.16% Τζίρος: 609.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01

Προχωρά κανονικά η εξυγίανση των ναυπηγείων Σύρου και Ελευσίνας

Απέρριψε η γενική συνέλευση της Νεώριον Συμμετοχών τα αιτήματα της Axis για ακύρωση των διαδικασιών, δεκτή η πρόταση της Feytea (ONEX) για διαχειριστικό έλεγχο στις χρήσεις 2005 - 2020.

Να γίνει δεκτός ο διαχειριστικός έλεγχος για τις χρήσεις 2005 - 2020 στα Ναυπηγεία Ελευσίνας και Σύρου αποφάσισε η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας Νεώριον, που συνήλθε εχθές 27 Νοεμβρίου. 

Σημειώνεται πως τη συνέλευση είχε προκαλέσει η Axis, η δεύτερη μεγαλύτερη μέτοχος με 24%, ωστόσο τα αιτήματά της απορρίφθηκαν από την πλειοψηφία. 

Ειδικότερα, αποφασίστηκε ομόφωνα, δεδομένου ότι ο διαχειριστικός έλεγχος δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να βλάψει τα συμφέροντα της εταιρείας, όπως και της θυγατρικής «Ναυπηγικές και Βιομηχανικές Επιχειρήσεις Ελευσίνας ΑΕ», να γίνει δεκτός και ταυτόχρονα αποφασίστηκε να πραχθούν τα νόμιμα προκειμένου να λάβει χώρα διαχειριστικός έλεγχος και στη θυγατρική

Παράλληλα, η ΓΣ αποφάσισε ομόφωνα να καταθέσει αίτημα για ενημέρωση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, σχετικά με το αν έχουν τηρηθεί οι κανόνες διαφάνειας και αν συντρέχει περίπτωση παραπλάνησης του επενδυτικού κοινού σε σχέση με τον μέτοχο της εταιρείας Axis SA. 

Δείτε εδώ αναλυτικά τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κικίλιας: Νέα συμφωνία για ναυπήγηση ρυμουλκών στα ναυπηγεία ONEX

Παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας Βασίλη Κικίλια υπογράφηκε συμφωνία για την κατασκευή δύο ρυμουλκών πλοίων στα ναυπηγεία ONEX, ενισχύοντας τη ναυπηγική δραστηριότητα, την ασφάλεια των λιμανιών και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Λιμάνι Ελευσίνας βιομηχανία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Επενδύσεις-ορόσημο μεταμορφώνουν σε νέο βιομηχανικό hub

Η επένδυση στα Ναυπηγεία Ελευσίνας δημιουργεί ένα νέο ναυπηγικό και ενεργειακό hub, με ισχυρό αμερικανικό ενδιαφέρον, νέες θέσεις εργασίας και σημαντική προστιθέμενη αξία για την ελληνική οικονομία.
Ελληνική Βουλή συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κριτική αντιπολίτευσης για τα άρθρα για Ναυπηγεία Ελευσίνας στο νομοσχέδιο

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταγγέλλουν την κυβέρνηση για εισαγωγή ρυθμίσεων που αφορούν τα Ναυπηγεία Ελευσίνας χωρίς διαβούλευση, εκφράζοντας ανησυχίες για διαφάνεια, ανταγωνισμό και γεωπολιτικές επιπτώσεις.
Λιμάνι Ελευσίνας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με το λιμάνι των Ναυπηγείων Ελευσίνας απαντούν οι ΗΠΑ στον «κινεζικό» Πειραιά

Νομοθετική παρέμβαση επιτρέπει στην ONEX να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην ανάπτυξη λιμενικών, διαμετακομιστικών, ακόμη και ενεργειακών δραστηριοτήτων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας που βρίσκονται στο επίκεντρο των αμερικανικών επενδύσεων.
γραμμή παραγωγής πυρομαχικών
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η αμυντική βιομηχανία και τα ναυπηγεία ως πυλώνες ανάπτυξης της οικονομίας

Η αμυντική βιομηχανία και τα ναυπηγεία, αν και άλλοτε ισχυροί τομείς, υπέστησαν παρακμή λόγω κακοδιαχείρισης και έλλειψης στρατηγικής από τη δεκαετία του ’80. Σήμερα, επανέρχονται ως βασικοί άξονες της αναπτυξιακής πολιτικής της χώρας.