ΓΔ: 907.06 -1.15% Τζίρος: 41.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Arivia
Πηγή: arivia.com

Εξαγοράστηκε η... βασίλισσα των φυτικών τυριών

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
Στην Upfield πέρασε η Arivia, που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη και έχει καταφέρει να κατακτήσει μερίδιο 88% στην αγορά φυτικών τυροκομικών προϊόντων της Μ. Βρετανίας, αλλά και να πάρει θέση στις ΗΠΑ.

Μετά το χαρτοφυλάκιο ελαιολάδου - μαργαρινών της Ελαΐς Unilever, η Upfield διευρύνει την εγχώρια παρουσία της, προχωρώντας στην εξαγορά της εταιρείας Arivia, η οποία εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.

Η εξαγορά πραγματοποιήθηκε μέσω της θυγατρικής του ομίλου Upfield Europe B.V. και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο προσεχές τρίμηνο, αφού τελεί υπό την έγκριση των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών.

Ο λόγος που η ελληνική Arivia προσέλκυσε το ενδιαφέρον του ισχυρού ομίλου της Upfield αφορά στο γεγονός ότι έχει αναπτύξει ισχυρή παρουσία στη κατηγορία των φυτικών (plant-based) τυροκομικών μέσω των σημάτων Viofast και Violife.

Επί της ουσίας πρόκειται για μια «στρατηγική εξαγορά» για τον όμιλο, καθώς η αγορά του φυτικού τυριού αναπτύσσεται με επιταχυνόμενο ρυθμό και σε παγκόσμια κλίμακα, με το σήμα Violife να είναι ήδη leader της κατηγορίας στο Ηνωμένο Βασίλειο ενώ η Arivia έχει ήδη πάρει θέση και στην αγορά των ΗΠΑ. Να σημειωθεί ότι το μερίδιο αγοράς της Arivia επί βρετανικού εδάφους υπολογίζεται ότι ανέρχεται στο 88%.

Για την Arrivia, η σύμπραξη με τον όμιλο της Upfield δίνει νέα ώθηση στους σχεδιασμούς για την ισχυροποίηση της παρουσίας της στην κατηγορία των φυτικών προϊόντων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σε ό,τι αφορά στην ελληνική αγορά, η Arivia δραστηριοποιείται με το σήμα Viofast, ενώ στους σχεδιασμούς της εταιρείας βρίσκεται η  έναρξη διάθεσης και των προϊόντων της Violife εντός του 2020.

Σημειώνεται ότι η Arivia δραστηριοποιείται στην παραγωγή και συσκευασία τυροκομικών προϊόντων με βάση τα φυτικά λιπαρά από το 1990 διαθέτοντας μονάδα παραγωγής στην Δράμα, ενώ μέχρι στιγμής έχει αναπτύξει εξαγωγικό χαρτοφυλάκιο που αριθμεί πάνω από 60 αγορές.

Η Αrivia αποτελεί την μετεξέλιξη της εταιρείας που ιδρύθηκε  το 1986 με την αρχική επωνυμία ΒΗΤΑ ΠΙ και με την τωρινή της μορφή προέκυψε από την συγχώνευση των θυγατρικών της ΕΛΓΕΚΑ Arista και Bιοτρός,όταν πέρασε το 2010 στον έλεγχο του ομίλου ΕΛΓΕΚΑ.

Το 2017 εξαγοράστηκε έναντι 21 εκατ. ευρώ από την AV Συμμετοχική Α.Ε. – ελέγχεται από την εταιρεία επενδύσεων SouthBridge Europe Mezzanine.  Σύμφωνα με τα στοιχεία του τελευταίου δημοσιοποιημένου ισολογισμού για τη χρήση 2017, η Arivia εμφάνισε  κύκλο εργασιών 40,6 εκατ. ευρώ, EBITDA 10,7 εκατ. ευρώ και προ φόρων κέρδη 8,2 εκατ. ευρώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Arivia
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Με νέα θυγατρική μπαίνει η Arivia στην αγορά του τυριού

Τη νέα θυγατρική Aring με έδρα στην Πυλαία Θεσσαλονίκης ίδρυσε η Arivia, που έχει περάσει από τον περασμένο Οκτώβριο στον έλεγχο του ομίλου Upfield. Στελέχη της Upfield στο διοικητικό συμβούλιο της νέας εταιρείας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κερδισμένη από το lockdown η Melissa Κίκιζας, αβεβαιότητα για τη συνέχεια

Εκτίναξη πωλήσεων στα ζυμαρικά και τις έτοιμες σάλτσες σημειώθηκε το δίμηνο Μαρτίου - Απριλίου, αλλά η διοίκηση της Melissa Κίκιζας παραμένει επιφυλακτική για τις επερχόμενες αλλαγές στις συνήθειες των καταναλωτών.