Φώτο: Shutterstock

H εκπροσώπηση των αθηναϊκών startup στο φετινό Web Summit στη Λισαβόνα

Δυναμική παρουσία θα έχουν και φέτος οι νεοφυείς επιχειρήσεις στο Web Summit, στη Λισαβόνα, σε μια προσπάθεια στοχευμένης εξωστρέφειας και επίτευξης αποτελεσμάτων στην κατεύθυνση της επιχειρηματικής ανάπτυξης.

Tο οικοσύστημα νεοφυών επιχειρήσεων (startup) θα εκπροσωπηθεί και στο φετινό Web Summit στην Λισαβόνα. Η Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας του ΕΒΕΑ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και την υποστήριξη του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας (ΣΕΚΕΕ), έχουν οργανώσει αποστολή και παρουσία με περίπτερο.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η πρωτοβουλία έχει σκοπό την ενδυνάμωση του οικοσυστήματος, την στρατηγική στοχευμένης εξωστρέφειας και την επίτευξη αποτελεσμάτων στην κατεύθυνση της επιχειρηματικής ανάπτυξης.

Το Web Summit 2019 διοργανώνεται στη Λισαβόνα 04-07.11. (www.websummit.com). Αποτελεί μια συνάντηση Τεχνολογίας και Startup, που εξελίσσεται σε ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα παγκοσμίως (2018: 70.000 επισκέπτες). Στο πλαίσιο της παρουσίας της ελληνικής αποστολής θα υπάρχει η δυνατότητα διασύνδεσης με επενδυτές αλλά και key stakeholders από τα διεθνή οικοσυστήματα. Η συγκεκριμένη διασύνδεση σε αυτό το δίπολο και μέσα από ουσιαστικές συζητήσεις θα επιτρέψει ένα scale up στις προσπάθειες για ενδυνάμωση της εξωστρέφειας τόσο σε επιχειρηματικό επίπεδο όσο και σε κεντρικό επίπεδο λήψης πολιτικών αποφάσεων και ανάληψης πρωτοβουλιών.

Οι startups της ΘΕΑ που συμμετέχουν στην αποστολή είναι: Helvia Technologies, Nanometrisis, Parity Platform, VGL Esports.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Dialectica: Απάντηση στην κρίση με 15 νέες προσλήψεις πτυχιούχων τον Ιούνιο

Σύμφωνα με το Forbes, η Dialectica αποτελεί μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στον κλάδο των «information services» ενώ συμμετείχε σε επιχειρηματικές συμφωνίες σ' όλο τον κόσμο που αγγίζουν 180 δισ. ευρώ.
startups-Ellada-oikonomia
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε φάση ωρίμανσης το αναπτυσσόμενο «οικοσύστημα των start ups»

Παρά την δυσπιστία των επενδυτών προς οτιδήποτε είχε να κάνει με την Ελλάδα, οι επιχειρήσεις αυτές κατάφεραν να προσελκύσουν χρηματοδοτήσεις, να αναπτυχθούν και να γίνουν και επιτυχημένες, δείχνοντας αντίσταση στην οικονομική ύφεση.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελληνικές startups προμηθευτές των μεγαλύτερων εταιρειών στον κόσμο

Τις 20 ελληνικές εταιρείες enterprise software που παρέχουν τα προϊόντα τους σε εταιρείες που απαρτίζουν το Fortune Global 2000, την λίστα με τις 2000 μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο κατέγραψε σε μελέτη της η Marathon Venture Capital.