ΓΔ: 917.64 -0.23% Τζίρος: 46.29 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
 ΑΦΟΙ Χ. ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ ΑΕΒΕ
Φώτο: ΑΦΟΙ Χ. ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ ΑΕΒΕ

ΑΦΟΙ Χ. ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Πτώση 5,8% στο 9μηνο 2020 στις πωλήσεις

Η εταιρεία βελτίωσε την απόδοση των πωλήσεών της κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2020 παρά τις οικονομικές πιέσεις που ασκούνται λόγω της αρνητικής επίδρασης του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Πτώση 5,8% παρουσίασαν οι πωλήσεις της ΑΦΟΙ Χ. ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ ΑΕΒΕ στο 9μηνο του 2020 συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2019 ενώ σε επίπεδο γ' τριμήνου η πτώση έφτασε στο 6,1%.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό, η εταιρεία κατά το τρίτο τρίμηνο του 2020 παρουσίασε σταθερή πορεία ανάπτυξης και πέτυχε να καλύψει μέρος της απώλειας πωλήσεων συγκριτικά με τα αποτελέσματα του Α΄ Εξαμήνου, που οφείλονταν κυρίως στο πρώτο κύμα της πανδημίας, ενώ βελτίωσε σημαντικά τα μεγέθη της σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

ΑΦΟΙ ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ ΑΕΒΕ-αποτέλεσματα

 

Δεν υπάρχουν αξιοσημείωτες μεταβολές στην κεφαλαιακή διάρθρωση της Εταιρείας. Η Καθαρή Θέση της Εταιρείας θα μεταβληθεί σύμφωνα με τα λειτουργικά Οικονομικά Αποτελέσματα, ενώ τα υπόλοιπα των Δανείων στο σύνολό τους παραμένουν ίδια με την 31/12/2019. Επίσης το αποτέλεσμα της πρόβλεψης των Επισφαλών Πελατών θα υπολογιστεί σύμφωνα με τα όσα ορίζει το ΔΠΧΑ 9. Η εκτίμηση της Διοίκησης είναι ότι δεν απαιτηθούν πρόσθετες προβλέψεις, λόγω της απόδοσης του αυστηρού πιστωτικού ελέγχου και της θετικής ανταπόκρισης του πελατολογίου της Εταιρείας, παρά τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν.

Επιπτώσεις COVID 19

Η Διοίκηση παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις και φροντίζει για την λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων που δύναται να πάρει. Παράλληλα ανανεώνει και επικαιροποιεί τις εκτιμήσεις της σύμφωνα με τα νέα Επιχειρηματικά δεδομένα στον κλάδο τον οποίο δραστηριοποιείται.

Η Εταιρεία βελτίωσε την απόδοση των πωλήσεών της κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2020 παρά τις οικονομικές πιέσεις που ασκούνται λόγω της αρνητικής επίδρασης του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Προτεραιότητά της συνεχίζει να είναι η προστασία της υγείας των εργαζομένων της και των συνεργατών της.

Η Διοίκηση εκτιμά ότι η πορεία της Εταιρείας λόγω της άριστης συνεργασίας της με τους πελάτες της, τους προμηθευτές, τα Πιστωτικά Ιδρύματα, αλλά και των μέτρων ενίσχυσης της Ελληνικής Οικονομίας, θα παρουσιάσει βελτίωση ως προς το EBITDA σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά θεωρώντας ότι η κρίση της πανδημίας θα ξεπεραστεί με τις μικρότερες δυνατές απώλειες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΟΙ Χ. ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ ΑΕΒΕ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αφοί Κορδέλλου: Αύξηση των πωλήσεων κατά 56,4% στο εννεάμηνο 2021

Η λειτουργική κερδοφορία (ΕΒΙΤ) διατήρησε την αυξητική της τάση κατά το γ' τρίμηνο, παρουσιάζοντας περαιτέρω άνοδο κατά 1.008 χιλ. ευρώ, με σωρευτικό αποτέλεσμα στο σύνολο του εννεαμήνου 6,2 εκατ. ευρώ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σωληνουργεία Τζιρακιάν: Καμία επίπτωση από την πανδημία

Καμία επίπτωση στη λειτουργία της ή στα οικονομικά μεγέθη λόγω της πανδημίας η Σωληνουργεία Τζιρακιάν που εκτιμά ότι το τρέχον οικονομικό έτος θα εκπληρωθούν οι οικονομικοί και επιχειρηματικοί στόχοι που έχουν τεθεί.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΒΙΚΟΣ: Αναπτυξιακό άλμα με επενδύσεις - Τα επόμενα βήματα για τον όμιλο

Ολοκληρώθηκε επένδυση ύψους 22 εκατ. ευρώ σε νέα υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής και εμφιάλωσης νερού και αναψυκτικών στο Καλπάκι του Πωγωνίου Ιωαννίνων, το οποίο περιλαμβάνει δύο γραμμές παραγωγής (γυαλί και can) της γερμανικής εταιρείας KRONES.