ΓΔ: 905.04 -0.05% Τζίρος: 54.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Ellaktor

Ελλάκτωρ: Ποσοστό άνω του 5% απέκτησαν οι Δ. Μπάκος και Ι. Καϋμενάκης

Η μετοχή της Ελλάκτωρ ενισχύεται σήμερα άνω του 3%, ενώ το τελευταίο διάστημα έχει δεχθεί πίεση στον απόηχο της αναγγελίας της διοίκησης για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Ποσοστό άνω του 5% του μετοχικού κεφαλαίου της Ελλάκτωρ απέκτησαν οι  κ.κ. Δημήτριος Μπάκος και Ιωάννης Καϋμενάκης, δύο εφοπλιστές που φέρονται να συμπλέουν με την πλευρά Καλλιτσάντση, μέσω της εταιρείας Invesco Finance, με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την οποία ελέγχουν από κοινού. Συγκεκριμένα, οι κ.κ. Μπάκος και Καϋμενάκης απέκτησαν ποσοστό 5,0002% της εισηγμένης. 

Η μετοχή της Ελλάκτωρ ενισχύεται σήμερα άνω του 2%, ενώ το τελευταίο διάστημα έχει δεχθεί πίεση στον απόηχο της αναγγελίας του σχεδιασμού της διοίκησης για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 50,4 εκατ. ευρώ, με την έκδοση νέων μετοχών με τιμή διάθεσης 1 ευρώ ανά μετοχή.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΕλλάκτωρΑν. Καλλιτσάντηςέχει εμφανιστεί αισιόδοξος για την έγκριση της αύξησης κεφαλαίου από τους μετόχους, στη γενική συνέλευση που έχει συγκληθεί στις 7 Ιανουαρίου, αλλά και για την κάλυψη της αύξησης. 

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καλλιτσάντσης ρευστοποίησε, λίγες ημέρες πριν την ανακοίνωση της ΑΜΚ, την προσωπική του συμμετοχή στην Ελλάκτωρ, επειδή, όπως είπε, ήθελε να διαχωρίσει το ρόλο του διοικητικού στελέχους από το ρόλο του μεγαλομετόχου. 

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα η Ελλάκτωρ:  

1. Το νομικό πρόσωπο INVESCO FINANCE S.A., με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σε συμμόρφωση με την Οδηγία περί Διαφάνειας, ενημερώνει για απόκτηση συμμετοχής του στο μετοχικό κεφάλαιο και τα δικαιώματα ψήφου της εταιρείας Ελλάκτωρ ΑΕ, ως ακολούθως: Ημερομηνία συναλλαγής κατά την οποία το ποσοστό συμμετοχής του ανήλθε του ορίου 5%: 11.12.2020.

Αριθμός μετοχών και ισάριθμων δικαιωμάτων ψήφου πριν τη συναλλαγή:
(α) άμεση συμμετοχή 0% (ήτοι 0 κοινές μετά ψήφου ονομαστικές μετοχές),
(β) έμμεση συμμετοχή 0% (ήτοι 0 κοινές μετά ψήφου ονομαστικές μετοχές)

Αριθμός μετοχών και ισάριθμων δικαιωμάτων ψήφου μετά τη συναλλαγή:
(α) άμεση συμμετοχή 5,0002% (ήτοι 10.714.000 κοινές μετά ψήφου ονομαστικές μετοχές),
(β) έμμεση συμμετοχή 0% (ήτοι 0 κοινές μετά ψήφου ονομαστικές μετοχές) και συνολικό ποσοστό συμμετοχής και δικαιωμάτων ψήφου (άμεσο και έμμεσο) 5,0002% (ήτοι 10.714.000 κοινές μετά ψήφου ονομαστικές μετοχές) επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Ελλάκτωρ.

2. Τα φυσικά πρόσωπα κ.κ. Δημήτριος Μπάκος και Ιωάννης Καϋμενάκης, τα οποία κατέχουν από κοινού και ελέγχουν (50% έκαστος) το νομικό πρόσωπο INVESCO FINANCE S.A., ενημερώνουν ότι απέκτησαν συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο και τα δικαιώματα ψήφου της εταιρείας Ελλάκτωρ ΑΕ, ως ακολούθως: Ημερομηνία συναλλαγής κατά την οποία το ποσοστό συμμετοχής τους ανήλθε του ορίου 5%: 11.12.2020.

Αριθμός μετοχών και ισάριθμων δικαιωμάτων ψήφου πριν τη συναλλαγή:
(α) άμεση συμμετοχή 0% (ήτοι 0 κοινές μετά ψήφου ονομαστικές μετοχές),
(β) έμμεση συμμετοχή 0% (ήτοι 0 κοινές μετά ψήφου ονομαστικές μετοχές).

Αριθμός μετοχών και ισάριθμων δικαιωμάτων ψήφου μετά τη συναλλαγή:
(α) άμεση συμμετοχή 0% (ήτοι 0 κοινές μετά ψήφου ονομαστικές μετοχές),
(β) έμμεση συμμετοχή 5,0002% (ήτοι 10.714.000 κοινές μετά ψήφου ονομαστικές μετοχές), και συνολικό ποσοστό συμμετοχής και δικαιωμάτων ψήφου (άμεσο και έμμεσο) 5,0002% (ήτοι 10.714.000 κοινές μετά ψήφου ονομαστικές μετοχές) επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Ελλάκτωρ.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ