ΓΔ: 905.55 -1.01% Τζίρος: 87.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Revolut: Επέκταση στις ΗΠΑ μέσω της MasterCard

Σε συμφωνία με τη MasterCard ήρθε η Revolut προκειμένου να εκδώσει τις πρώτες κάρτες της στην Αμερική, μέχρι το τέλος του 2019, μέσω αυτής.

Revolut και Mastercard ανακοίνωσαν σήμερα μια νέα συνεργασία για έκδοση Revolut καρτών στις ΗΠΑ μέχρι το τέλος του έτους, ως μέρος της επέκτασης της υφιστάμενης συνεργασίας τους που επιτρέπει την έκδοση καρτών σε οποιαδήποτε αγορά σε όλο τον κόσμο όπου γίνεται δεκτή η Mastercard. Η Mastercard δημιούργησε μια ισχυρή συνεργασία από την ίδρυση της Revolut το 2015 και τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα επιτάχυνσης, Start Path https://www.startpath.com/global/

Η Mastercard και η Revolut δραστηριοποιούνται σε όλη την Ευρώπη παρέχοντας χρηματοοικονομικές υπηρεσίες στους καταναλωτές, όπως οι συναλλαγματικές αγοραπωλησίες χωρίς προμήθεια. Η σημερινή ανακοίνωση επιβεβαιώνει ότι οι δύο επιχειρήσεις θα συνεργαστούν σε τουλάχιστον 50% όλων των υφιστάμενων και μελλοντικών εκδόσεων καρτών Revolut στην Ευρώπη. Πέρα από την Ευρώπη, η συμφωνία θα επιτρέψει επίσης στην Revolut να ανταποκριθεί στις φιλοδοξίες της σε παγκόσμιο επίπεδο. Πρωταρχικός στόχος αυτής της συμφωνίας είναι η παροχή χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στις ΗΠΑ μέχρι το τέλος του 2019. Η κίνηση αυτή θα επιτρέψει επίσης στην Revolut να εισχωρήσει στις αγορές της Ασίας-Ειρηνικού και της Λατινικής Αμερικής καθώς και Αυστραλία, Σιγκαπούρη, Ιαπωνία, Νέα Ζηλανδία, Βραζιλία και Μεξικό.

Storonsky: «Η Mastercard συνέβαλε σημαντικά στην επιτυχία μας»

Ο κ. Nik Storonsky, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Revolut, σχολίασε: «Ως συνεργάτης της Revolut, η Mastercard συνέβαλε σημαντικά στην επιτυχία μας και η σημερινή συμφωνία θα μας επιτρέψει να επιτύχουμε τον φιλόδοξο στόχο μας να προσφέρουμε καινοτόμες οικονομικές λύσεις σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Η έναρξη των υπηρεσιών μας στις ΗΠΑ θα είναι ένα τεράστιο ορόσημο για εμάς και είμαστε ευχαριστημένοι που η Mastercard θα είναι ο συνεργάτης μας στην προσπάθεια μας αυτή".

Ο Michael Miebach, Chief Product Officer της Mastercard, δήλωσε: "Έχοντας συνεργαστεί με την Revolut τα τελευταία τέσσερα χρόνια, είμαστε ευτυχείς που η σχέση μας συνεχίζει με επιτυχία και ανταποκρίνεται στις συλλογικές παγκόσμιες φιλοδοξίες μας. Η διεύρυνση της παγκόσμιας εμβέλειας της Revolut θα επιτρέψει σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να επωφεληθούν από το παγκόσμιο σύστημα αποδοχής της Mastercard και τις πρωτοποριακές χρηματοοικονομικές υπηρεσίες της Revolut. "

Μέρος της συμφωνίας είναι και η αξιοποίηση των τεχνολογικών υπηρεσιών της MasterCard όπως το Mastercard’s Send platform. Μόνο στην Ευρώπη η Mastercard είναι ο κατ᾽ επιλογήν συνεργάτης για περισσότερες από 60 ψηφιακές τράπεζες και fintechs. Η Mastercard έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία πολλών Fintech. Το Mastercard Start Path, στο οποίο προσχώρησε και η Revolut το 2016, είναι ένα βραβευμένο πρόγραμμα που επιτρέπει στις νεοσύστατες εταιρείες τεχνολογίας να κλιμακώσουν γρήγορα μέσω της πρόσβασης στην τεχνολογία, τις λύσεις και τις παγκόσμιες συνεργασίες της Mastercard.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΓΣΕΒΕΕ - Mastercard: Δράση για τη μετάβαση των ΜμΕ στην ψηφιακή εποχή

Η δράση θα ξεκινήσει εντός του Ιουνίου και θα έχει διάρκεια ενός έτους, αλλά, όταν ολοκληρωθεί τα ψηφιακά μαθήματα θα παραχωρηθούν για ελεύθερη χρήση από την ιστοσελίδα της Ψηφιακής Ακαδημίας Πολιτών.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στροφή των καταναλωτών σε καταστήματα της γειτονιάς

Σχεδόν τρεις στους τέσσερις καταναλωτές (72%) σημειώνουν πως προτιμούν να αγοράζουν προϊόντα από εμπόρους που γνωρίζουν, ενώ τρεις στους τέσσερις καταναλωτές (74%) πραγματοποιούν όλο και περισσότερες αγορές στα καταστήματα της γειτονιάς τους.