ΓΔ: 1049.7 2.16% Τζίρος: 113.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Στα 2,81 εκατ. οι προ φόρων ζημίες της Βαρβαρέσος για το 9μηνο

Ο κύκλος εργασιών υποχώρησε κατά 34% και έφθασε στα 5,57 εκατ. ευρώ, με την εταιρεία να τονίζει ότι η πανδημία θα επηρεάσει αρνητικά το σύνολο των μεγεθών της για το 2020.

Ζημιογόνο ήταν το εννεάμηνο για την εταιρεία Βαρβαρέσος, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, με τον κύκλο εργασιών της να υποχωρεί 34%, ενώ παράλληλα δεν υπήρξε κάποια αλλαγή στον δανεισμό της κατά τη διάρκεια του γ' τριμήνου. 

Πιο συγκεκριμένα η εταιρεία τονίζει ότι: «η εταιρεία Βαρβαρέσος ενημερώνει για τα βασικά οικονομικά μεγέθη του τρίτου τριμήνου 2020 καθώς και κάθε σημαντική πληροφορία για τη δραστηριότητα της, τις προοπτικές της και τις επιπτώσεις από την εξάπλωση της πανδημίας του COVID19, στα πλαίσια της επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. 

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας κατά το εννεάμηνο του 2020 διαμορφώθηκε σε 5,57 εκατ. ευρώ έναντι 8,5 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2019 μειωμένος κατά 34%.

Τα αποτελέσματα προ φόρων χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) του εννεάμηνου 2020 ανήλθαν σε ζημίες 2,03 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 2,46 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2019. 

Τα αποτελέσματα προ φόρων και τόκων (EBIT) ανήλθαν σε ζημίες 2,81 εκατ. ευρώ έναντι 3,17 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2019 ενώ τα αποτελέσματα μετά από φόρους ανήλθαν σε ζημίες 4,26 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 4,25 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2019. 

Στη δανειακή θέση της εταιρείας δεν επήλθε σημαντική μεταβολή το τρίτο τρίμηνο του 2020 σε σχέση με το εξάμηνο του 2020. 

Στις 30.06.2020 τελείωσε η εγκατάσταση του νέου μηχανολογικού εξοπλισμού που έχει υπαχθεί στο καθεστώς ενισχύσεων "Γενική Επιχειρηματικότητα" του Νόμου 4399/2016 που αφορά επενδύσεις παραγωγικού εξοπλισμού αξίας 4,7 εκατ. ευρώ για θεμελιώδη αλλαγή του συνόλου της παραγωγικής διαδικασίας όλης της μονάδας. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της εταιρίας οι επενδύσεις όφειλαν να ολοκληρωθούν μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018, αλλά λόγω της καθυστέρησης χρηματοδότησης από τις Τράπεζες, η ολοκλήρωση έγινε κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19. Το συνολικό επενδυτικό πρόγραμμα 2017-2020 που υλοποίησε η εταιρία ανήλθε σε 6,8 εκατ. Ευρώ. 

Η έλλειψη κεφαλαίων κίνησης εμπόδισε την παραγωγική λειτουργία της επένδυσης. Οι αρνητικές επιπτώσεις του COVID-19 στις πωλήσεις της εταιρείας ήταν μεγάλες ακολουθώντας την πτωτική πορεία της αγοράς. Η εταιρεία με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους εργαζομένους, τους πελάτες και τους συνεργάτες εφάρμοσε προγράμματα μερικής αναστολής και εκ περιτροπής εργασία με συνέπεια τη μείωση της παραγωγής και των πωλήσεων. Η Διοίκηση της εταιρείας παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις και μεριμνά για την εφαρμογή πολιτικών που κρίνονται αναγκαία και ενδεδειγμένα προκειμένου να διασφαλιστεί η επιχειρηματική της συνέχεια, η λειτουργία της, ο περιορισμός των αρνητικών συνεπειών καθώς και η προστασία και η ασφάλεια των εργαζομένων και των συνεργατών της. 

Με βάση τα δεδομένα που ισχύουν κατά τον χρόνο σύνταξης της παρούσας και με δεδομένο το δεύτερο κύμα της πανδημίας και του έντονου βαθμού αβεβαιότητας η Διοίκηση της εταιρείας εκτιμά ότι οι συνέπειες θα επηρεάσουν τα οικονομικά της μεγέθη στην λήξη της τρέχουσας χρήσης»

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Να μην διανείμει μέρισμα για το 2020 αποφάσισε η Βαρβαρέσσος

Οι μέτοχοι της Βαρβαρέσσος, εκτός από την μη διανομή μερίσματος για το 2020 αποφάσισαν και για την λήψη μέτρων που θα βοηθήσουν να βελτιωθεί η χρηματοοικονομική θέση και ρευστότητα της εταιρείας.