ΓΔ: 908.13 1.02% Τζίρος: 96.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

MIG: Απαλλαγή από όλες τις κατηγορίες στην υπόθεση FOCUS στην Κύπρο

Όπως αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της το Μόνιμο Κακουργιοδικείο της Λευκωσίας διαπίστωσε ότι «δεν προέκυψε μαρτυρία που να εμπλέκει την MIG» στη μεταφορά ποσού ενός εκατ. ευρώ.

Την πλήρη και ομόφωνη απαλλαγή της από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας για όλες τις κατηγορίες που αφορούν την εταιρεία Focus στην Κύπρο τονίζει η MIG σε ανακοίνωσή της. 

Όπως αναφέρει σε αυτήν: «η «MARFIN INVESTMENT GROUP Α.Ε. ΣΥΜΕΤΟΧΩΝ» («MIG») ανακοινώνει προς το επενδυτικό κοινό τα ακόλουθα:

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας με τελεσίδικη απόφαση του που δημοσιεύθηκε την 27.11.2000 απάλλαξε ομόφωνα τη MIG από κάθε κατηγορία στην υπόθεση του εμβάσματος ποσού 1 εκατ. ευρώ από λογαριασμό της εταιρίας FOCUS προς λογαριασμό εταιρίας συμφερόντων της θυγατέρας του πρώην Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Χριστόδουλου Χριστοδούλου το 2007 για παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Το Δικαστήριο διαπίστωσε ότι δεν προέκυψε μαρτυρία που να εμπλέκει την MIG στην ως άνω μεταφορά του ποσού του 1 εκατ. ευρώ και να επιτρέπει οποιοδήποτε συμπέρασμα ότι το ποσό που μεταφέρθηκε ανήκε στη MIG ή ότι η απόφαση για τη συγκεκριμένη πληρωμή και η εντολή για τη μεταφορά του ποσού πάρθηκε ή δόθηκε από την MIG. Το Δικαστήριο έκρινε ακόμη ότι η διαδικασία υπήρξε καταχρηστική, όπως είχε ήδη κρίνει με ενδιάμεση απόφαση του την 31.7.2020 σε σχέση με τους λοιπούς κατηγορουμένους, και ότι τυχόν καταδικαστική απόφαση θα παραβίαζε το τεκμήριο αθωότητας των Ανδρέα Βγενόπουλου και Κυριάκου Μάγειρα οι οποίοι δεν ήταν κατηγορούμενοι.

Η διαδικασία ενώπιον του Κακουργιοδικείου διήρκεσε πλέον των τεσσάρων ετών και κατά την διάρκεια της εξετάσθηκαν 76 μάρτυρες κατηγορίας της Κατηγορούσας Αρχής, προσκομίσθηκαν από την Κατηγορούσα Αρχή 462 τεκμήρια (από τους 163 συνολικά μάρτυρες που είχαν εξετασθεί και χιλιάδες τεκμήρια που είχαν συγκεντρωθεί κατά την διάρκεια της προηγηθείσας τριετούς ανάκρισης), ενώ η MIG εξέτασε μόλις 2 μάρτυρες υπεράσπισης. Από την έναρξη της διαδικασίας η MIG είχε επιμείνει ότι δεν υπήρχαν καν ενδείξεις αξιόποινων πράξεων, όπως άλλωστε είχαν διαπιστώσει και οι ελληνικές Εισαγγελικές Αρχές».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

MIG: Στην επαναληπτική ΓΣ η απόφαση για τη μείωση μετοχικού κεφαλαίου

Η απόφαση για μείωση μετοχικού κεφαλαίου ματαιώθηκε, καθώς στη σημερινή γενική συνέλευση της Marfin Investment Group δεν επιτεύχθηκε η απαιτούμενη αυξημένη απαρτία. Ποιες αποφάσεις λήφθηκαν.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

MIG: Ποιοι είναι οι όροι της αναδιάρθρωσης του δανεισμού

Η διάρκεια του δανείου ορίζεται σε τρία έτη από την ημερομηνία έκδοσης με δυνατότητα παράτασης κατά ένα έτος, κατά τη διακριτική ευχέρεια της Τράπεζας. Το συμβατικό επιτόκιο ανέρχεται σε EURIBOR 12 μηνών πλέον περιθωρίου 2%.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

MIG: Ολοκληρώθηκε η αναδιάρθρωση του δανεισμού έναντι της Τρ. Πειραιώς

Η αναδιάρθρωση υπολογίζεται περίπου σε 17 εκατ. ευρώ ετησίως, ενώ ο χρόνος αποπληρωμής του συνόλου του δανεισμού παρατάθηκε κατά 3 έτη. Tο ονομαστικό επιτόκιο θα ανέρχεται μεσοσταθμικά σε 1,5% ετησίως.