ΓΔ: 894.74 0.69% Τζίρος: 60.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

ΔΕΣΦΑ: Δωρεά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο Ινστιτούτο Παστέρ

Ο ΔΕΣΦΑ δώρισε έναν σύγχρονο Αναλυτή Γενετικού Υλικού ο οποίος, θα χρησιμοποιηθεί και για τον προσδιορισμό της γενετικής σύνθεσης διαφόρων άλλων ιών.

Σε δωρεά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ (ΕΙΠ), με σκοπό την έμπρακτη συμβολή στο έργο του Ινστιτούτου για τη μάχη ενάντια στον Covid-19 προχώρησε ο Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ), στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί και ανταποκρινόμενος στις ανάγκες που δημιουργούνται στη δύσκολη αυτή συγκυρία.  

Πιο συγκεκριμένα, ο ΔΕΣΦΑ δώρισε έναν σύγχρονο Αναλυτή Γενετικού Υλικού τύπου Thermo Scientific LSG, PKG SEQSTUDIO SMARTST, ο οποίος, πέρα από τον γενετικό χαρακτηρισμό του νέου κορονοϊού SARS-CoV-2, θα χρησιμοποιηθεί επίσης και για τον προσδιορισμό της γενετικής σύνθεσης διαφόρων άλλων ιών.

Με τον τρόπο αυτό, ο ΔΕΣΦΑ ενισχύει τη σπουδαία προσπάθεια του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ, το οποίο, ως ένα από τα ορισθέντα Εθνικά Κέντρα Αναφοράς, βρίσκεται από την αρχή της εμφάνισης του νέου κορονοϊού SARS-CoV-2 στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19 στη χώρα μας.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ, Nicola Battilana, σχολίασε σχετικά: «Αισθανόμαστε μεγάλη ευγνωμοσύνη προς το Ινστιτούτο Παστέρ για τη σπουδαία συμβολή του στην αντιμετώπιση της πανδημίας Cοvid-19. Με την ενέργειά μας αυτή, επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε στην πράξη το Ινστιτούτο και να συμβάλλουμε στην ενίσχυση του δύσκολου έργου που με αυταπάρνηση υλοποιεί καθημερινά το ανθρώπινο δυναμικό του. Ο ΔΕΣΦΑ, με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης, στέκεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια που συντελείται προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και δεν θα μπορούσε να  είναι απών από την  προσπάθεια ανάσχεσης της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας».

Η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ, Δρ Ευδοκία Καραγκούνη, δήλωσε σχετικά: «Επιθυμώ να εκφράσω προς τον ΔΕΣΦΑ τις θερμές ευχαριστίες μας για την ενίσχυση στις προσπάθειες του Ινστιτούτου για την αντιμετώπιση της πανδημίας Cοvid-19. Το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, που τη φετινή χρονιά συμπλήρωσε έναν αιώνα προσφοράς στην Έρευνα, τη Δημόσια Υγεία και την Εκπαίδευση, εκλήθη για ακόμα μία φορά να υποστηρίξει τη Δημόσια Υγεία στην πρωτοφανή αυτή κρίση, με την άμεση υλοποίηση σχεδίου διαγνωστικών υπηρεσιών αλλά και την πραγματοποίηση έρευνας αιχμής με αντικείμενο το νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2).  Η δωρεά αυτή από τον ΔΕΣΦΑ αποδεικνύει ότι το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ έχει έναν πολύτιμο σύμμαχο στην προσπάθειά του αυτή. Η δωρεά του σύγχρονου τριχοειδικού γενετικού αναλυτή PKG SEQSTUDIO από τον ΔΕΣΦΑ και η προσθήκη του στον εξοπλισμό του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ θα συνεισφέρει καθοριστικά στη μελέτη του γενετικού υλικού και την επιδημιολογική επιτήρηση του SARS-CoV-2 αλλά και άλλων ιών στη χώρα μας. Ταυτόχρονα, θα μειώσει ουσιαστικά τον χρόνο και το κόστος γενετικών αναλύσεων για τις οποίες μέχρι στιγμής οι ερευνητές του ΕΙΠ απευθύνονται σε εξωτερικούς συνεργάτες».  

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

desfa_logo
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΕΣΦΑ: Δύο εναλλακτικές για τροφοδοσία της Ηπείρου με φυσικό αέριο

Η τροφοδοσία της Ηπείρου με φυσικό αέριο είναι το σημαντικότερο νέο έργο που εντάσσεται στο 10ετές αναπτυξιακό πρόγραμμα καθώς για τις λοιπές περιοχές έχει ληφθεί μέριμνα στα προηγούμενα αναπτυξιακά προγράμματα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΕΣΦΑ: Έργα άνω των 540 εκατ. ευρώ στο δεκαετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης

Επένδυση 119 εκατ. ευρώ στην Μακεδονία για κατασκευή αγωγού υψηλής πίεσης βρίσκεται ανάμεσα στις δράσεις του δεκαετούς Προγράμματος Ανάπτυξής του ΔΕΣΦΑ που έλαβε τη συνολική επί της αρχής έγκριση της ΡΑΕ.