ΓΔ: 907.06 -1.15% Τζίρος: 41.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Deloitte

Σημαντική αύξηση εσόδων για την Deloitte

Συνολικά έσοδα ύψους 46,2 δισ. δολαρίων για το οικονομικό έτος 2019 κατέγραψε η εταιρεία στο σύνολο των υπηρεσιών και περιοχών δραστηριοποίησής της, ξεπερνώντας τον ανταγωνισμό.

Η Deloitte ανακοίνωσε συνολικά έσοδα ύψους 46,2 δισ. δολαρίων για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαΐου 2019, γεγονός που την ανέδειξε πρώτη μεταξύ των Big 4 σε επίπεδο εσόδων. Η συμβουλευτική εταιρεία κατέγραψε αύξηση 9,4% σε τοπική ισοτιμία και αύξηση κατά 3 δισ. δολάρια σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Ο CEO της Deloitte Ελλάδος, κ. Δημήτρης Κουτσόπουλος, σε συνέχεια της δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων, δήλωσε:

«Σήμερα που τα δεδομένα αλλάζουν ραγδαία και ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι επείγουσα προτεραιότητα των επιχειρήσεων, στην Deloitte δημιουργούμε μια βιώσιμη επιχείρηση που αναλαμβάνει δράσεις προς όφελος των ανθρώπων της, των πελατών της και της κοινωνίας μας. Αυτός είναι ο σκοπός που έχουμε θέσει και η φετινή μας απόδοση επιβεβαιώνει ότι ο σκοπός αυτός αποδίδει σε όλα τα επίπεδα».

Kαι οι πέντε τομείς παροχής υπηρεσιών της εταιρείας αναπτύχθηκαν αισθητά. O κλάδος των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών είχε τα μεγαλύτερα έσοδα φτάνοντας τα $12,4 δισ. Παράλληλα, τα έσοδα στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού βρέθηκαν στην κορυφή συγκριτικά ταχύτερα (11,6%), με την Αμερική να ακολουθεί με ποσοστό 10,4% και την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική να κυμαίνονται στο 7,9%.

Ανάπτυξη ανά κατηγορία υπηρεσιών

Συμβουλευτικές Υπηρεσίες: Η κατηγορία αυτή είχε την υψηλότερη ανάπτυξη παγκοσμίως με ποσοστό 15,2%. 

Φορολογικές και Νομικές Υπηρεσίες: Ο τομέας αυτός παρουσίασε τη δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση εσόδων παγκοσμίως στις επιχειρήσεις της Deloitte με ποσοστό 8,5%, λόγω της ζήτησης των πελατών για ολοκληρωμένες, ψηφιακά ενισχυμένες υπηρεσίες παγκοσμίως.

Ελεγκτικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Διασφάλισης: Τα έσοδα της κατηγορίας αυτής παρουσίασαν συνολική αύξηση ύψους 3%. 

Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Διαχείρισης Εταιρικού Κινδύνου: Η συγκεκριμένη κατηγορία γνώρισε αύξηση ύψους 8,4%, με διψήφια ανάπτυξη στο Cyber Risk και Financial Risk. 

Χρηματοοικονομικές Συμβουλευτικές Υπηρεσίες: Αύξηση κατά 8,1% παγκοσμίως.

Το ανθρώπινο δυναμικό της Deloitte συνεχίζει να μεγαλώνει, με την πρόσληψη 90.000 νέων επαγγελματιών παγκοσμίως. Πιο συγκεκριμένα,το οικονομικό έτος 2019, η Deloitte αύξησε το ανθρώπινο δυναμικό της κατά 9% με περίπου 312.000 επαγγελματίες.

Εκτός από την υποστήριξη των δικών της ανθρώπων, η Deloitte δεσμεύεται να βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να βρουν εργασία με ουσιαστικό αντίκρισμα στη νέα οικονομία. Μέχρι το 2030, η πρωτοβουλία της Deloitte, WorldClass, στοχεύει στην ενίσχυση 50 εκατομμυρίων ανθρώπων μέσω της βελτίωσης της εκπαίδευσης, της ανάπτυξης χρήσιμων δεξιοτήτων για την αγορά εργασίας και της παροχής ευκαιριών. Η WorldClass, μέσα σε δύο χρόνια από την ίδρυσή της, επηρέασε θετικά 5,3 εκατομμύρια άτομα, ενώ φέτος επεκτάθηκε με νέα προγράμματα σε Ινδία, Κίνα και Νότιο Αφρική.

Η περιβαλλοντική βιωσιμότητα, βασικός πυλώνας ανάπτυξης

Η Deloitte πιστεύει ότι οι επιχειρήσεις έχουν ουσιαστική ευθύνη για την άμβλυνση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Συνεπής σε ό,τι ορίζει η Συμφωνία του Παρισιού, με έμπρακτες ενέργειες συνεχίζει να μειώνει το περιβαλλοντολογικό αποτύπωμά της στο πλαίσιο των εξελισσόμενων προσπαθειών της για την προστασία του πλανήτη και των φυσικών του πόρων για τις μελλοντικές γενιές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Deloitte- Tsounis-George
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη στο Deloitte Alexander Competence Center

Πρόκειται για το πρώτο κέντρο ανάπτυξης καινοτομίας και δεξιοτήτων στις νέες τεχνολογίες στη Θεσσαλονίκη, που ιδρύθηκε στο τέλος του 2017 με στόχο να επενδύσει και να αξιοποιήσει τις δεξιότητες και τις προοπτικές νέων ταλέντων.
Ellinikon
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελληνικό: Η Deloitte αναλαμβάνει την έξυπνη πόλη για τη LAMDA Development

Στόχος είναι η δημιουργία μιας smart city στην περιοχή προς όφελος των κατοίκων, των επισκεπτών και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Συνεργασία της ΑFRY και ομάδας συμβούλων.