ΓΔ: 942.46 -1.58% Τζίρος: 100.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Καλύφθηκε επιτυχώς η αύξηση των 80,1 εκατ. ευρώ της Optima Bank

Μέχρι σήμερα η Optima bank έχει συγκεντρώσει καταθέσεις ύψους 750 εκατ. ευρώ, στηρίζοντας την ελληνική οικονομία με δάνεια που ξεπερνούν τα 550 εκατ. ευρώ, ενώ έχει δημιουργήσει και 360 θέσεις εργασίας.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Optima bank, με το νέο έτος να βρίσκει την τράπεζα με ενισχυμένα ίδια κεφάλαια κατά 80.139.546 ευρώ. Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θεωρείται άκρως επιτυχημένη τόσο για την τράπεζα όσο και από όλη τη χρηματοπιστωτική αγορά, καθώς το μεγάλο ποσό που συγκεντρώθηκε, λαμβάνοντας υπόψιν και την αρνητική συγκυρία της πανδημίας, αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση της δυναμικής πορείας που χαράσσει η Optima bank.

Σημειώνεται πως στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου συμμετείχε η οικογένεια Βαρδινογιάννη, καθώς και 27 ακόμη σημαντικοί επενδυτές.

Μόλις σε έναν χρόνο από την έναρξη της λειτουργίας της, η Optima bank έχει καταφέρει να αναπτύξει ένα δίκτυο 25 σύγχρονων, φιλόξενων καταστημάτων, δημιουργώντας πάνω από 360 θέσεις εργασίας. Μέχρι σήμερα η Optima bank έχει συγκεντρώσει καταθέσεις που ξεπερνούν τα 750.000.000 ευρώ, ενώ έχει στηρίξει την ελληνική οικονομία με εκταμιεύσεις δανείων που υπερβαίνουν τα 550.000.000 ευρώ.

Η επιτυχημένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου εκπέμπει, παράλληλα, ένα ηχηρό μήνυμα αισιοδοξίας και εμπιστοσύνης της αγοράς, αναφορικά με τη δυναμική της Ελλάδας και τις προοπτικές της επιχειρηματικότητας, σε μια περίοδο όπου η ανασύνταξη της οικονομίας αποτελεί μια κοινή, παγκόσμια πρόκληση.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, ο πρόεδρος της Optima bank, κ. Γεώργιος Τανισκίδης, δήλωσε: «H επιτυχής ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου αποτελεί ορόσημο στην υλοποίηση του στρατηγικού μας σχεδίου. Το έντονο ενδιαφέρον της επενδυτικής κοινότητας, και μάλιστα σε μια από τις πιο δύσκολες συγκυρίες για τη χώρα, συνιστά ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης τόσο στην Optima bank, όσο και στην ίδια την Ελλάδα. Αυτή την κρίσιμη ώρα για την οικονομία, η Optima bank είναι ισχυρότερη και κυρίως αποφασισμένη, προκειμένου να συμβάλει στην απελευθέρωση των μεγάλων αναπτυξιακών προοπτικών που ανοίγονται για τη χώρα. Με αισιοδοξία και πίστη στις πραγματικές δυνατότητες της Ελλάδας, συνεχίζουμε την πορεία που ξεκινήσαμε πριν από έναν σχεδόν χρόνο, με στόχο να αποτελέσουμε έναν σταθερό, αξιόπιστο σύμμαχο για κάθε υγιή επιχείρηση. Για κάθε πελάτη που χρειάζεται και αξίζει τη στήριξή μας»

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ