ΓΔ: 888.26 0.63% Τζίρος: 66.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 4,3 εκατ. ευρώ στην Quant

Η δραστηριότητα της εταιρείας περιλαμβάνει την διαχείριση πάσης φύσης απαιτήσεων όπως δάνεια καταναλωτικά και στεγαστικά, ναυτιλιακά, δάνεια μικρομεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων, Leasing, κα.

Ολοκληρώθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της «QQuant Master Servicer», (‘Quant’), ύψους 4,3 εκατ. ευρώ, που αποφασίστηκε στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της, στις 30/11/2020. Η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου καλύπτει πλήρως τις χρηματοδοτικές ανάγκες της εταιρείας για την υλοποίηση του τριετούς αναπτυξιακού της πλάνου.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η Quant είναι ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος διαχειριστής απαιτήσεων στην ελληνική αγορά. Στόχος της εταιρείας τα επόμενα χρόνια είναι να ενισχύσει τις εργασίες της στην Ελλάδα στην νευραλγική για την οικονομία δραστηριότητα της διαχείρισης καθυστερημένων απαιτήσεων. Παράλληλα διεκδικεί σημαντικές αναθέσεις χαρτοφυλακίων και στην Κυπριακή Αγορά. 

Οι υπηρεσίες της Quant προς τους εγχώριους και διεθνείς επενδυτές στηρίζουν όλο το φάσμα εργασιών της διαχείρισης χαρτοφυλακίων απαιτήσεων. Παρέχει καινοτόμες, ευέλικτες και αποτελεσματικές λύσεις για την αντιμετώπιση των επισφαλειών, αξιοποιώντας την τεχνολογία αιχμής του Ομίλου. 

Η δραστηριότητα της εταιρείας περιλαμβάνει την διαχείριση πάσης φύσης απαιτήσεων όπως δάνεια καταναλωτικά και στεγαστικά, ναυτιλιακά, δάνεια μικρομεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων, Leasing, κα.

«Η διαχείριση των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων στην χώρα μας, γίνεται με  στόχο την εξυγίανση και την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας. Συγκεκριμένα, με την αναδιάρθρωση των μικρών, μεσαίων και μεγάλων δανείων, απελευθερώνονται σημαντικά κεφάλαια τα οποία διοχετεύονται στην οικονομία για την επίτευξη υψηλότερων ρυθμών ανάπτυξης. Σκοπός της εταιρείας είναι η αποκατάσταση της πιστοληπτικής φερεγγυότητας, των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών, με δίκαιο και κοινωνικά υπεύθυνο τρόπο», τονίζεται στην ανακοίνωση. 

Παράλληλα, η Quant σημειώνει πως είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία που απέκτησε διεθνή πιστοποίηση servicer από τον οίκο Fitch, με rating 2-, που αποτελεί τη δεύτερη υψηλότερη βαθμίδα της εν λόγω κλίμακας. Οι υπηρεσίες της Quant προς τράπεζες και διεθνείς επενδυτές περιλαμβάνει όλο το εύρος εργασιών διαχείρισης χαρτοφυλακίων απαιτήσεων, αξιοποιώντας τεχνολογία αιχμής και παρέχοντας καινοτόμες, ευέλικτες και αποτελεσματικές λύσεις για την αντιμετώπιση των επισφαλειών με δίκαιο και κοινωνικά υπεύθυνο τρόπο.

Η Quant, ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2017 και είναι μέλος του Ομίλου Qualco. Ο Όμιλος απασχολεί 500 εργαζόμενους και έχει δραστηριότητα σε 30 χώρες εφαρμόζοντας τεχνολογικές λύσεις στη διαχείριση απαιτήσεων και στη μείωση πιστωτικού κινδύνου.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σημαντική αναβάθμιση της Quant, του ομίλου Qualco, από την Fitch Ratings

Η Quant είναι η μόνη εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων στην Ελλάδα που έχει αξιολογηθεί από Διεθνή Οίκο, κατατάσσεται σύμφωνα με την ανάλυσή της Fitch Ratings ανάμεσα στις πιο αποτελεσματικές εταιρείες του ευρωπαϊκού κλάδου των Servicers
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στη δεύτερη υψηλότερη βαθμίδα του οίκου Fitch η QQuant του Ομίλου Qualco

Πρώτη ελληνική εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων που λαμβάνει πιστοποίηση από διεθνή οίκο είναι η QQuant Master Servicer. Η εταιρεία του ομίλου Qualco διαχειρίζεται μη εξυπηρετούμενα δάνεια 10 δισ. ευρώ.
GEKE, President Hotel, Xenodoxeio
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η αιτιολογημένη γνώμη του Δ.Σ. της ΓΕΚΕ για την προσφορά της Δ. Κεφαλά

Το ΔΣ της ΓΕΚΕ αναφέρει πως η κα Δωροθέα Κεφαλά που έχει καταθέσει δημόσια πρόταση για να αποκτήσει τις μετοχές της εταιρείας προτίθεται να συνεχίσει τις δραστηριότητες της εταιρείας και δεν θα επιφέρει αλλαγές στη στρατηγική της.