ΓΔ: 915.4 0.56% Τζίρος: 54.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Η Άμβυξ θέλει την πρωτιά στην αγορά οινοπνευματωδών

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
Στόχος της Άμβυξ είναι να επιτύχει φέτος μια αύξηση πωλήσεων και κερδών κατά 10% - 15% και να κατακτήσει σύντομα την πρώτη θέση σε μια αγορά αξίας 300 εκατ. ευρώ.

Αύξηση των πωλήσεών της, καθώς και των προ φόρων κερδών κατά 10% έως 15% προσδοκά για το 2019 η Άμβυξ, η οποία στο πλαίσιο του τριετούς στρατηγικού της σχεδιασμού προβλέπει επέκταση με νέες συνεργασίες και νέα είδη εμπορίας.

Εκφρασμένος στόχος της διοίκησης της εταιρείας είναι να καταστεί πρώτος παίχτης στην εγχώρια αγορά οινοπνευματωδών που προσεγγίζει τα 300 εκατ. ευρώ (ζεστή και κρύα) και προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται η πορεία των μεγεθών της.

Σήμερα η Άμβυξ αντιπροσωπεύει περί τα 73 διεθνή και ελληνικά brands αλκοολούχων ποτών (συμπεριλαμβανομένης της μπύρας, της σαμπάνιας και του κρασιού), μέσα από ένα ανεπτυγμένο δίκτυο 700 χονδρεμπόρων και περίπου 5.000 σημεία πώλησης και διακινεί περί τις 15 εκατ. φιάλες κάθε χρόνο, ενώ "σερβίρει" 130 εκατ. ποτά ετησίως.

Σύμφωνα με στοιχεία του οκταμήνου, οι πωλήσεις της για το τρέχον έτος εμφανίζουν ρυθμούς ανάπτυξης 10% με 15%, επίδοση που αναμένεται να διατηρηθεί με γνώμονα ότι το τελευταίο τρίμηνο του έτους αποτελεί μια δυνατή περίοδος για την κατανάλωση ποτών, δεδομένου ότι περιέχει την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

Πάντως, ο ρυθμός ανάπτυξης συνεχίζεται και από τις επιδόσεις της περσινής χρονιάς κατά την διάρκεια της οποίας η εταιρεία επέτυχε ενίσχυση εσόδων 10% στα 121,65 εκατ. ευρώ έναντι 110,43 εκατ. ευρώ το 2017.

Στα ποσά αυτά περιλαμβάνεται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης, ο οποίος ανέρχεται στα 37,37 εκατ. ευρώ και 35,15 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα, και με την αφαίρεσή του τα ποσά διαμορφώνονται σε 84,27 εκατ. ευρώ για το 2018 και 75,27 εκατ. ευρώ για το 2017.

Σε ό,τι αφορά τα μικτά αποτελέσματα, το 2018 διαμορφώθηκαν στα 31,56 εκατ. ευρώ έναντι 28,33 εκατ. ευρώ το 2017, αυξημένα κατά 11,43%. Τα αποτελέσματα προ τόκων και φόρων ανήλθαν στα 6,22 εκατ. ευρώ έναντι 6,15, ενώ τα αποτελέσματα μετά φόρων παρέμειναν σταθερά στα 3,99 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία πραγματοποίησε πέρυσι αγορές παγίων 396 χιλ. ευρώ, ενώ προβλέπει ότι και φέτος θα υπάρξουν αγορές για την πραγματοποίηση παγίων επενδύσεων, χάρη στη συνεχόμενη προσπάθεια αναδιοργάνωσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Arivia
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Με νέα θυγατρική μπαίνει η Arivia στην αγορά του τυριού

Τη νέα θυγατρική Aring με έδρα στην Πυλαία Θεσσαλονίκης ίδρυσε η Arivia, που έχει περάσει από τον περασμένο Οκτώβριο στον έλεγχο του ομίλου Upfield. Στελέχη της Upfield στο διοικητικό συμβούλιο της νέας εταιρείας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κερδισμένη από το lockdown η Melissa Κίκιζας, αβεβαιότητα για τη συνέχεια

Εκτίναξη πωλήσεων στα ζυμαρικά και τις έτοιμες σάλτσες σημειώθηκε το δίμηνο Μαρτίου - Απριλίου, αλλά η διοίκηση της Melissa Κίκιζας παραμένει επιφυλακτική για τις επερχόμενες αλλαγές στις συνήθειες των καταναλωτών.