ΓΔ: 2013.59 -0.50% Τζίρος: 201.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φώτο: ΑΠΕ

Σύμβαση ΔΕΣΦΑ με Intracom Telecom για αναβάθμιση συστήματος ασφαλείας

H Intracom Telecom έχει αναλάβει το σχεδιασμό, την προμήθεια και την εγκατάσταση του απαιτούμενου εξοπλισμού και λογισμικού. Η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται τον Απρίλιο του 2022.

H Intracom Telecom ανακοίνωσε την υπογραφή σύμβασης με τον Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) Α.Ε. για την αναβάθμιση της ασφάλειας των εγκαταστάσεών του. Χάρη σε σύγχρονες τεχνολογίες της Intracom Telecom, ο ΔΕΣΦΑ θα έχει τη δυνατότητα διακρίβωσης και επαλήθευσης αντικειμένων, ενεργοποίησης συναγερμών και εντοπισμού περιστατικών παραβίασης. Η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται τον Απρίλιο του 2022.

Όπως ανακοινώθηκε, στο πλαίσιο της σύμβασης, η εταιρεία έχει αναλάβει το σχεδιασμό, την προμήθεια και την εγκατάσταση του απαιτούμενου εξοπλισμού και λογισμικού, διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη διασύνδεση και αλληλεπίδραση με τα υπάρχοντα συστήματα/υποδομές, ενσωματώνοντας την πλατφόρμα SISC2, την προηγμένη λύση της Intracom Telecom για την παρακολούθηση, τη συνεργασία, τον συντονισμό και τη διαχείριση ποικίλων περιστατικών σχετικά με την ασφάλεια και τη διαχείριση λειτουργιών.

Σε έντεκα εγκαταστάσεις του ΔΕΣΦΑ σε όλη την Ελλάδα, το σύστημα SISC2 θα παρέχει στον Διαχειριστή το πλεονέκτημα 24ωρης παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο. Ο ΔΕΣΦΑ επέλεξε την ανοικτή και επεκτάσιμη πλατφόρμα λογισμικού της Intracom Telecom προκειμένου να ενισχύσει περαιτέρω την ασφάλειά του, να προστατεύσει τους εργαζομένους του, καθώς και την υποδομή του από κλοπή, βανδαλισμό, δολιοφθορά ή οποιαδήποτε κακόβουλη ενέργεια. Επιπλέον, ο Διαχειριστής μπορεί να παρέχει την καλύτερη δυνατή υποστήριξη στο προσωπικό του σε θέματα ασφαλείας, ειδικά όταν αυτό εργάζεται σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης.

Η διαχείριση του συστήματος SISC2 θα πραγματοποιείται κεντρικά από το Κέντρο Ελέγχου Φυσικής Ασφάλειας του ΔΕΣΦΑ, ενώ, σε όλες τις εγκαταστάσεις του ΔΕΣΦΑ περιφερειακά και τοπικά, θα δημιουργηθούν κέντρα ελέγχου φυσικής ασφάλειας, ώστε να λειτουργεί αυτόνομα και στις απομακρυσμένες περιοχές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

φυσικό αέριο-ΔΕΣΦΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΕΣΦΑ: Εγκαινιάστηκε ο νέος σταθμός συμπίεσης φυσικού αερίου στην Κομοτηνή

Η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη μετατρέπονται σε ενεργειακό σταυροδρόμι για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, με τις επενδύσεις του ΔΕΣΦΑ στην περιοχή να αναμένεται να ξεπεράσουν το 0,5 δισ. ευρώ.
Πλοίο LNG
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Kόμβος για το αμερικανικό LNG στην Ευρώπη η Ελλάδα, συνάντηση κορυφής στην Αθήνα

Η Αθήνα φιλοξενεί την έκτη υπουργική σύνοδο Συνεργασίας για τη Διατλαντική Ενέργειατη (P-TEC) με ΗΠΑ και Ευρώπη να εστιάζουν στην ενεργειακή ασφάλεια και το LNG. Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε στρατηγικό ενεργειακό κόμβο.