ΓΔ: 876.1 0.04% Τζίρος: 81.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:53:31 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
specisoft-software-banking
Φωτο: Shutterstock

H Specisoft ανέπτυξε υπηρεσία για επιλογή χαρτοφυλακίου μετοχών

Βασισμένη στη θεωρία χαρτοφυλακίου του H. Markowitz είναι η νέα υπηρεσία της Specisoft, που δίνει τη δυνατότητα επιλογής χαρτοφυλακίου μετοχών διεθνών χρηματιστηρίων.

Μία νέα υπηρεσία στην επιλογή χαρτοφυλακίου μετοχών διεθνών χρηματιστηρίων, παράλληλα με την πώληση του λογισμικού FUND PS, ανέπτυξε η εταιρεία ανάπτυξης εξειδικευμένου λογισμικού Specisoft ΑΕ.

Πρόκειται για λογισμικό και υπηρεσίες για την επιλογή χαρτοφυλακίου μετοχών, για τις μετοχές που περιλαμβάνονται στους δείκτες S&P500 και EUROXX600. H Specisoft προμηθεύεται τα δεδομένα από διεθνή data provider.

Οι προσφερόμενες υπηρεσίες που ανέπτυξε η Specisoft είναι η δημιουργία χαρτοφυλακίων μετοχών, διαφόρων επενδυτικών προφίλ και προσανατολισμών, καθώς και η ανάλυση και αξιολόγηση κάθε εταιρείας που συμμετέχει στους ως άνω χρηματιστηριακούς δείκτες.

Το επιστημονικό υπόβαθρο, επί του οποίου έγινε η βιομηχανική έρευνα, όπως αυτή ορίζεται, και εξήχθησαν κανόνες επιλογών με την χρήση και μεθόδων τεχνητής νοημοσύνης, είναι θεωρία χαρτοφυλακίου του H. Markowitz και του ομώνυμου μετώπου.

Τέλος, παρέχονται εξειδικευμένες υπηρεσίες σε risk management, όπως είναι ο ‘κύκλος του Χρηματιστηρίου'.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Δυνατότητα προνομιακής συμμετοχής των παλαιών μετόχων στην ΑΜΚ

Η προνομιακή κατανομή των υφιστάμενων μετόχων αναμένεται να αποφασιστεί από το ΔΣ και θα ισχύει τόσο για τους μη ειδικούς όσο και για τους ειδικούς επενδυτές που θα συμμετάσχουν στο book building στην Ελλάδα.