ΓΔ: 1033.44 0.37% Τζίρος: 106.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
specisoft-software-banking
Φωτο: Shutterstock

H Specisoft ανέπτυξε υπηρεσία για επιλογή χαρτοφυλακίου μετοχών

Βασισμένη στη θεωρία χαρτοφυλακίου του H. Markowitz είναι η νέα υπηρεσία της Specisoft, που δίνει τη δυνατότητα επιλογής χαρτοφυλακίου μετοχών διεθνών χρηματιστηρίων.

Μία νέα υπηρεσία στην επιλογή χαρτοφυλακίου μετοχών διεθνών χρηματιστηρίων, παράλληλα με την πώληση του λογισμικού FUND PS, ανέπτυξε η εταιρεία ανάπτυξης εξειδικευμένου λογισμικού Specisoft ΑΕ.

Πρόκειται για λογισμικό και υπηρεσίες για την επιλογή χαρτοφυλακίου μετοχών, για τις μετοχές που περιλαμβάνονται στους δείκτες S&P500 και EUROXX600. H Specisoft προμηθεύεται τα δεδομένα από διεθνή data provider.

Οι προσφερόμενες υπηρεσίες που ανέπτυξε η Specisoft είναι η δημιουργία χαρτοφυλακίων μετοχών, διαφόρων επενδυτικών προφίλ και προσανατολισμών, καθώς και η ανάλυση και αξιολόγηση κάθε εταιρείας που συμμετέχει στους ως άνω χρηματιστηριακούς δείκτες.

Το επιστημονικό υπόβαθρο, επί του οποίου έγινε η βιομηχανική έρευνα, όπως αυτή ορίζεται, και εξήχθησαν κανόνες επιλογών με την χρήση και μεθόδων τεχνητής νοημοσύνης, είναι θεωρία χαρτοφυλακίου του H. Markowitz και του ομώνυμου μετώπου.

Τέλος, παρέχονται εξειδικευμένες υπηρεσίες σε risk management, όπως είναι ο ‘κύκλος του Χρηματιστηρίου'.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στην Intracom περνά η Κλουκίνας - Λάππας, θα ακολουθήσει δημόσια πρόταση

Πωλητές τα μέλη της οικογένειας Λάππα και ο Λουκάς Σπεντζάρης. Στα 28,7 εκατ. το συνολικό τίμημα. Η πρώτη επενδυτική κίνηση της Intracom Holdings με επίκεντρο την ακίνητη περιουσία της Κλουκίνας -Λάππας.
Trapeza, trapeza peiraios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πρώτη σε συναλλαγές και τον Νοέμβριο στο χρηματιστήριο η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ

Η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ ηγείται της αγοράς, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση τα τελευταία χρόνια, με σταθερή άνοδο του μεριδίου αγοράς από το 10% του 2017 σε άνω του 20% το 2021 όταν πραγματοποίησε συναλλαγές που υπερέβησαν τα 7 δισ.ευρώ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Attica Bank: Από 5/12 η διαπραγμάτευση στο ΧΑ των 271.448.946 νέων μετοχών

Οι μετοχές, κατά την ημερομηνία έναρξης της διαπραγμάτευσης τους, θα έχουν πιστωθεί στις μερίδες και τους λογαριασμούς αξιογράφων των δικαιούχων που τηρούνται στο σύστημα άυλων τίτλων (Σ.Α.Τ.).
Παγκρήτια Τράπεζα-κατάστημα
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παγκρήτια: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ΑΜΚ με την είσοδο νέου στρατηγικού επενδυτή

H Thrivest Holding Ltd είναι ο νέος μεγαλύτερος μέτοχος και αποτελεί επενδυτικό σχήμα των επιχειρηματιών Δημ. Μπάκου, Ι. Καϋμενάκη και Αλ. Εξάρχου. Δεν συμμετείχε τελικά η Participations Group.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εγκρίθηκε η αγορά ιδίων μετοχών της ΔΕΗ από τη γενική συνέλευση

Οι αγορές θα γίνουν μέσω του ΧΑ, έως το 10% του μετοχικού κεφαλαίου της επιχείρισης με κατώτατη τιμή τα 2,48 ευρώ και ανώτατη τα 17 ευρώ. Τα κεφάλαια των αγορών θα προέλθουν από τα διαθέσιμα και τις ελεύθερες ταμειακές ροές.