ΓΔ: 792.38 0.63% Τζίρος: 84.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
nerakritis
Πηγή: Νερά Κρήτης

Την ΠΕΤ Κεντρικής Ελλάδος εξαγόρασε η Νερά Κρήτης

Η Νερά Κρήτης εξαγόρασε την ΠΕΤ Κεντρικής Ελλάδος με στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση των προσφερόμενων προιόντων στην εγχώρια αγορά και την επίτευξη οικονομιών κλίμακος.

Στην εξαγορά της ΠΕΤ Κεντρικής Ελλάδος προχώρησε η Νερά Κρήτης, με στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωσή της σε επίπεδο επίτευξης οικονομιών κλίμακος αλλά και αναβάθμισης των προσφερόμενων προϊόντων στην εγχώρια αγορά. 

Ειδικότερα, η Νερά Κρήτης προχώρησε στην εξαγορά του 100% της ΠΕΤ Κεντρικής Ελλάδος, έναντι τιμήματος 1,12 εκατ. ευρώ, μέσω της απόκτηση 1.052.204 μετοχών ονομαστικής αξίας 3,00 ευρώ που αφορούσαν στην συμμετοχή της εταιρείας VETA AEΒE και 1.064.460 μετοχών ονομαστικής αξίας 3,00 ευρώ του μετόχου Αναστάσιου Βελετάκου. 

Παράλληλα, προ ημερών αποφασίστηκε και η συγχώνευση των δύο εταιρειών μέσω της απορρόφησης της ΠΕΤ Κεντρικής Ελλάδος από την Νερά Κρήτης. 

Να σημειωθεί ότι η ΠΕΤ Κεντρικής Ελλάδος δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία πάσης φύσεως υλών συσκευασίας από ΠΕΤ και συναφών με αυτά είδη, ενώ εμφιαλώνει το επιτραπέζιο νερό με την εμπορική ονομασία «Λουτράκι». Σε ό,τι αφορά στην απορροφούσα εταιρεία, δραστηριοποιείται αποκλειστικά με την εμφιάλωση του επιτραπέζιου νερού με την εμπορική ονομασία "Νερά Κρήτης". 

Αξίζει να επισημανθεί ότι με βάση τα οικονομικά στοιχεία του 2018, η ΠΕΤ Κεντρικής Ελλάδος που έχει έδρα την Αθήνα εμφάνισε έσοδα 6,8 εκατ. ευρώ και καθαρά αποτελέσματα αρνητικά 1,1 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά στην δυναμική των μεγεθών της Νερά Κρήτης, κατά την περσινή χρονιά, τα έσοδα μειώθηκαν κατά 2,2% στα 11 εκατ. ευρώ, τα αποτελέσματα προ φόρων υποχώρησαν  σε 621 χιλ ευρώ, έναντι 2 εκατ. ευρώ, ενώ αντίστοιχα τα καθαρά αποτελέσματα διατήρησαν θετικό πρόσημο, μολονότι περιορίστηκαν σημαντικά σε 129,6 χιλ ευρώ.  

Αναφορικά με την φετινή χρονιά, η διοίκηση της εταιρείας επιδιώκει αύξηση τζίρου, ενώ τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου φαίνεται ότι επιβεβαιώνουν τις προσδοκίες για ανάκαμψη μεγεθών.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Arivia
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Με νέα θυγατρική μπαίνει η Arivia στην αγορά του τυριού

Τη νέα θυγατρική Aring με έδρα στην Πυλαία Θεσσαλονίκης ίδρυσε η Arivia, που έχει περάσει από τον περασμένο Οκτώβριο στον έλεγχο του ομίλου Upfield. Στελέχη της Upfield στο διοικητικό συμβούλιο της νέας εταιρείας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κερδισμένη από το lockdown η Melissa Κίκιζας, αβεβαιότητα για τη συνέχεια

Εκτίναξη πωλήσεων στα ζυμαρικά και τις έτοιμες σάλτσες σημειώθηκε το δίμηνο Μαρτίου - Απριλίου, αλλά η διοίκηση της Melissa Κίκιζας παραμένει επιφυλακτική για τις επερχόμενες αλλαγές στις συνήθειες των καταναλωτών.