ΓΔ: 792.38 0.63% Τζίρος: 84.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Καλλάς- Παπαδόπουλος Α.Ε.Ε

Σε τροχιά αύξησης των εσόδων η Καλλάς - Παπαδόπουλος

Η επέκταση στην κατηγορία των κατεψυγμένων τροφίμων και η ανάπτυξη των δραστηριοτήτων στο εξωτερικό αναμένεται να ενισχύσουν τον κύκλο εργασιών της Καλλάς- Παπαδόπουλος.

Περαιτέρω αύξηση εσόδων μέσω της επέκτασης των δραστηριοτήτων στην κατηγορία των κατεψυγμένων τροφίμων, τον περιορισμό λειτουργικών εξόδων από την ολοκλήρωση του νέου κέντρου logistics στα Οινόφυτα, αλλά και αποδόσεις εκτός συνόρων από τις πέντε θυγατρικές εταιρείες προσδοκά για εφέτος η Καλλάς- Παπαδόπουλος Α.Ε.Ε, που δραστηριοποιείται στην εισαγωγή και στη διανομή πρώτων υλών τροφίμων.

Αρχής γενομένης από την ενίσχυση των εσόδων, η εταιρεία αναμένει να επιτύχει σημαντική βελτίωση μέσω των κινήσεων διεύρυνσης του χαρτοφυλακίου των δραστηριοτήτων της και στην κατηγορία των κατεψυγμένων τροφίμων, εξέλιξη που της δίνει την δυνατότητα να διευρύνει τις εμπορικές της συνεργασίες. 

Παράλληλα η εταιρεία αναμένει και σημαντικές αποδόσεις από τις θυγατρικές εταιρείες που διατηρεί σε Κύπρο, Β. Μακεδονία, Βουλγαρία, Σερβία και Ρουμανία, μέσω των οποίων επιτυγχάνεται αποτελεσματικότερη προσέγγιση έκαστης αγοράς. Να σημειωθεί ότι μεταξύ των αγορών στις οποίες η Κάλλας – Παπαδόπουλος έχει εξαγωγική παρουσία περιλαμβάνονται η Πολωνία, η Αλβανία, η Αίγυπτος, η Τυνησία, η Ρωσία κ.α.

Σε ό,τι αφορά στις κινήσεις περιορισμού του λειτουργικού κόστους, σημαντικό ρόλο έχει η δημιουργία του σύγχρονου Logistic Center στα Οινόφυτα, καθώς και οι  ιδιόκτητες εγκαταστάσεις αποθήκευσης σε Ρουμανία και Κύπρο. 

Όσον αφορά στη πορεία της περσινής χρήσης, ο βασικός στόχος της διοίκησης για διατήρηση της θετικής δυναμικής μεσούσης της δύσκολης συγκυρίας που βίωσε η εγχώρια οικονομία και της μειούμενης πορείας της κατανάλωσης, φαίνεται ότι επιτεύχθηκε, καθώς τα συνολικά έσοδα του ομίλου ενισχύθηκαν κατά 5,7%  στα 231,7 εκατ. ευρώ, ενώ η κερδοφορία μειώθηκε στα 2 εκατ. ευρώ σε όρους προ φόρων αποτελεσμάτων, έναντι 2,8 εκατ. ευρώ το 2017. 

Σημειώνεται ότι η Καλλάς- Παπαδόπουλος Α.Ε.Ε διαθέτει στην Ελλάδα ιδιόκτητες, σύγχρονες εγκαταστάσεις – πέρα από το projecet στα Οινόφυτα- στις Αχαρνές Αττικής, στη βιομηχανική περιοχή Θεσσαλονίκης, στην βιομηχανική περιοχή Βόλου, στο Βαθύ Αυλίδας και στην Τρίπολη.

Υπενθυμίζεται ότι η δραστηριότητα της Καλλάς- Παπαδόπουλος επικεντρώνεται στους κλάδους όπως: τυροκομικά, γαλακτοκομικά, προϊόντα κακάο και σοκολάτες, φυτικά έλαια, φυτικά λιπαρά, φυτικές κρέμες, φυτικές μαργαρίνες, κατεψυγμένα προϊόντα, κονσερβοειδή, προϊόντα αυγού, προϊόντα σίτου/αραβοσίτου, πρώτες και βοηθητικές ύλες, πρόσθετα τροφίμων και βιολογικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Arivia
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Με νέα θυγατρική μπαίνει η Arivia στην αγορά του τυριού

Τη νέα θυγατρική Aring με έδρα στην Πυλαία Θεσσαλονίκης ίδρυσε η Arivia, που έχει περάσει από τον περασμένο Οκτώβριο στον έλεγχο του ομίλου Upfield. Στελέχη της Upfield στο διοικητικό συμβούλιο της νέας εταιρείας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κερδισμένη από το lockdown η Melissa Κίκιζας, αβεβαιότητα για τη συνέχεια

Εκτίναξη πωλήσεων στα ζυμαρικά και τις έτοιμες σάλτσες σημειώθηκε το δίμηνο Μαρτίου - Απριλίου, αλλά η διοίκηση της Melissa Κίκιζας παραμένει επιφυλακτική για τις επερχόμενες αλλαγές στις συνήθειες των καταναλωτών.