ΓΔ: 2559.18 -0.35% Τζίρος: 356.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φώτο: ΟΛΘ

Αναβαθμίζεται ο εξοπλισμός του ΟΛΘ

Η αναβάθμιση του εξοπλισμού της ΟΛΘ θα βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες και το επίπεδο εξυπηρέτησης στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και θα αυξηθεί η παραγωγικότητα.

Στην αγορά αυτοκινούμενου γερανού (Mobile Harbour Crane) μέγιστης ανυψωτικής ικανότητας 144 τόνων από την εταιρεία Liebherr, προχώρησε η ΟΛΘ ΑΕ.

Η απόκτηση του νέου αυτοκινούμενου γερανού, ύψους περίπου 4 εκ. ευρώ, (πλέον ΦΠΑ), είναι μέρος του προγράμματος υποχρεωτικών επενδύσεων. Σύμφωνα με τη σύμβαση που υπογράφηκε, ο γερανός αναμένεται να παραδοθεί σε πλήρη λειτουργική ετοιμότητα σε 5 μήνες, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αύξηση της παραγωγικότητας, τόσο στο σταθμό εμπορευματοκιβωτίων (Σ.ΕΜΠΟ) όσο και στο σταθμό συμβατικού φορτίου.

Σε ανακοίνωση της η ΟΛΘ ΑΕ , επισημαίνει ότι η αναβάθμιση του εξοπλισμού της «έχει ως στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και του επιπέδου εξυπηρέτησης στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στρατηγικό και πρωταρχικό στόχο της εταιρείας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λιμάνι Θεσσαλονίκης εναέρια λήψη
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΛΘ: Τον Ιανουάριο σε λειτουργία το dry port στη Βουλγαρία

Η επέκταση σε άλλες αγορές και η εξωστρέφεια του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της οποίας εντάσσεται και η δημιουργία τριών dry ports, είναι ένας από τους 3 βασικούς στρατηγικούς στόχους του ΟΛΘ.
Λιμάνι Πειραιά από ψηλά
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ισχυρή κερδοφορία για τον Τερματικό Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά το 2025

Η Piraeus Container Terminal πέτυχε αύξηση κερδών το 2025, παρά τη μείωση της διακίνησης containers κατά 5,95%. Τα έσοδα ανήλθαν σε 317,9 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 12%, ενώ τα καθαρά κέρδη έφτασαν τα 36,1 εκατ. ευρώ.
Κυριάκος Μητσοτάκης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης-Ρούμπιο: Ελλάδα πυλώνας σταθερότητας και ισχυρός εταίρος ΗΠΑ

Συνάντηση Μητσοτάκη-Ρούμπιο επιβεβαίωσε τις άριστες ελληνοαμερικανικές σχέσεις και τη διάθεση διεύρυνσης συνεργασίας σε άμυνα, ασφάλεια, ενέργεια, εμπόριο και πολιτισμό. Η Ελλάδα παραμένει πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή.
Χάρης Θεοχάρης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χ. Θεοχάρης στην Τζακάρτα: Στο επίκεντρο οι επενδύσεις και η πράσινη οικονομία

Σημαντικοί τομείς όπως εμπόριο, επενδύσεις και πράσινη οικονομία θα συζητηθούν στη Μικτή Επιτροπή Ελλάδας-Ινδονησίας 12-14 Οκτωβρίου στην Τζακάρτα, με στόχο νέες συνεργασίες και αύξηση εξαγωγών.
Ελληνική οικονομία νόμισμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα-Αζερμπαϊτζάν: Ενίσχυση οικονομικών σχέσεων και σε άλλους τομείς

Ελλάδα και Αζερμπαϊτζάν ενισχύουν τη συνεργασία τους, διευρύνοντας τις οικονομικές τους σχέσεις σε τομείς όπως οι επενδύσεις, οι υποδομές, οι μεταφορές και ο τουρισμός, μετά τη 6η διυπουργική σύνοδο και το πρώτο επιχειρηματικό συνέδριο από το 2013.