ΓΔ: 897.55 0.66% Τζίρος: 86.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Youth Lab

Elikonos 2: Νέα επένδυση €750 χιλ. στη Youth Lab

Στη τρίτη του επένδυση το τελευταίο διάστημα προχωρά το growth fund του Equifund Elikonos 2 SCA Sicar. Μετά την επένδυση στη «Ροδούλα» και τη «Μινέρβα» επέλεξε να χρηματοδοτήσει με 750 χιλ. ευρώ την εταιρεία Youth Lab Α.Ε.

H Elikonos 2 S.C.A. SICAR ανακοίνωσε επένδυση ύψους €750 χιλ. στην εταιρία Youth Lab Α.Ε., μία εταιρία καλλυντικών που αναπτύσσει τεχνολογικά προηγμένες φόρμουλες από φυτικά και βιοτεχνολογικά ενεργά συστατικά που στοχεύουν στην ενίσχυση του μεταβολισμού της επιδερμίδας.

Η Youth Lab Α.Ε. προσφέρει προϊόντα καθαρισμού, αντιγήρανσης σώματος και αντιηλιακής προστασίας. Τα προϊόντα της εταιρίας διανέμονται μέσω επιλεγμένων φαρμακείων στην Ελλάδα και το εξωτερικό (εξαγωγές σε πάνω από 10 χώρες) και μέσω e-shop.

Η Elikonos 2 S.C.A. SICAR, ένα επενδυτικό κεφάλαιο επιχειρηματικών συμμετοχών ύψους €71 εκατ., έχει σαν στόχο την χρηματοδότηση αναπτυσσόμενων Ελληνικών Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων (SMEs).

Η Elikonos 2 S.C.A. SICAR αντλεί τα κεφάλαιά της και από το Ταμείο Επιχειρηματικών Συμμετοχών (EquiFund), το οποίο συνιστά μια επενδυτική πλατφόρμα και αποτελεί πρωτοβουλία του Ελληνικού Κράτους και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (EIF), από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα.

Το PE fund δραστηριοποιείται στον χώρο των Startups από το 2012 και την εποχή του προγράμματος Jeremie, με partners τον Τάκη Σολωμό και τον Παντελή Παπαγεωργίου. Στη προ-equifund εποχή το fund έχει επενδύσει μεταξύ άλλων στις Hotel Genius, Customedialabs, Nubis, Deliveras.gr, Travelplanet24. Το τελευταίο διάστημα έχει προχωρήσει σε επενδύσεις στη «Ροδούλα» και τη «Μινέρβα».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

apivita
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αποχωρεί από την Apivita ο Ν. Κουτσιανάς - Στην Exea πέρασαν οι μετοχές του

Το 2017, η Exea, εταιρεία χαρτοφυλακίου της οικογένειας Puig, εξαγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο της Apivita, ο ιδιοκτήτης της οποίας, Νίκος Κουτσιανάς, έμεινε ως μειοψηφικός μέτοχος και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Elikonos: Επένδυση 4 εκατ. ευρώ στην Μέγας Γύρος

Το Elikonos 2 S.C.A. SICAR, ένα επενδυτικό κεφάλαιο επιχειρηματικών συμμετοχών με σκοπό τη χρηματοδότηση αναπτυσσόμενων Ελληνικών κυρίως Μικρομεσαίων επιχειρήσεων, επίσης ανακοινώνει την αύξηση των υπό διαχείριση κεφαλαίων σε €85 εκατ.