ΓΔ: 915.99 0.06% Τζίρος: 44.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ

«Φρένο» στις πωλήσεις premium καλλυντικών, κόβουν αγορές οι καταναλωτές

Υπό αμφισβήτηση τίθεται ο ισχυρισμός της ανθεκτικότητας των premium καλλυντικών σε όλες τις συνθήκες, καθώς οι μεγάλοι όμιλοι προϊόντων περιποίησης καταγράφουν σαφή επιβράδυνση στα μεγέθη τους το 2022.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Sephora: Δυναμική αύξηση των πωλήσεων, πιέσεις από τα λειτουργικά έξοδα

Το 2021 η αλυσίδα αύξησε τις πωλήσεις της, ενώ και στο πρώτο τετράμηνο του τρέχοντος έτους ο τζίρος ήταν αυξημένος κατά 55%. Αυξημένες οι δαπάνες για ενοίκια, μισθοδοσία, καθώς και τα γενικά έξοδα.
esg
ESG

Δεν πιστεύουν οι καταναλωτές τη στροφή σε «πράσινα» καλλυντικά

Επτά στους 10 ερωτηθέντες σε έρευνα λένε ότι δεν κατανοούν τι ακριβώς προϋποθέτει ο χαρακτηρισμός ενός προϊόντος ως «φιλικού προς το περιβάλλον», ενώ έξι στους δέκα δεν εμπιστεύονται τους ισχυρισμούς για «πράσινα» καλλυντικά.
papoutsanis
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παπουτσάνης: Ανάπτυξη με αύξηση 39% στον κύκλο εργασιών στο εννιάμηνο

Η αξία των εξαγωγών της εταιρείας έφτασε στα 34,9 εκατ. ευρώ έναντι 22,5 εκατ. ευρώ το πρώτο εννεάμηνο του 2021, αντιπροσωπεύοντας το 66% του συνολικού κύκλου εργασιών και παρουσιάζοντας ανάπτυξη κατά 55%.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σαράντης: Οι λόγοι που πίεσαν τα κέρδη και οι εξελίξεις στην Πολωνία

Πηγές του ομίλου τονίζουν στο BD ότι διαθέτει πολύ καλή ρευστότητα για να στηρίξει την οργανική ανάπτυξη και την επέκταση μέσω εξαγορών. Αποδίδουν τη μείωση κερδοφορίας στον υψηλό πληθωρισμό. Κρίσιμη η εξαγορά της Stella Pack στην Πολωνία.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Μπουμ» στις εξαγωγές καλλυντικών με ισχυρή ζήτηση από την Ασία

Αυξάνεται η ζήτηση για ελληνικά καλλυντικά στο εξωτερικό, με σημαντικότερη ώθηση από Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Αίγυπτο, Ινδία, Βιετνάμ αλλά και την Κίνα. Η εγχώρια αγορά αναμένεται να αυξηθεί περίπου κατά 3% φέτος.
cosmetics
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Καλλυντικά: Τριπλάσια αύξηση πωλήσεων στην Ελλάδα από την Ευρώπη το 2021

Αύξηση 7,4% στις πωλήσεις καλλυντικών στην Ελλάδα, έναντι 2,6% στην Ευρώπη. Οι ελληνικές εξαγωγές άγγιξαν τα 115 εκατ. και έφεραν τη χώρα στη 17η θέση της ΕΕ. Σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης για προϊόντα περιποίησης μαλλιών.
Ekptoseis, Sales, Discounts
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μεγάλες προσδοκίες για τις εκπτώσεις, τονωτική ένεση στην αγορά

Σε συνέχεια ενός θετικού δευτέρου τριμήνου ως προς την αγοραστική κίνηση, ο εμπορικός κόσμος προσδοκά σε ακόμη καλύτερες επιδόσεις κατά τη διάρκεια των θερινών εκπτώσεων με σημαντικές μειώσεις στις τιμές.
Papoutsanis
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εξαγωγικό άλμα από την Παπουτσάνης με αύξηση 74% το α' τρίμηνο

Η εταιρεία προχωρά σε ολική επαναφορά του εμβληματικού της brand KARAVAKI και την είσοδό του σε νέες κατηγορίες. «Ποντάρει» και στο νέο πρωτοποριακό προϊόν καθαριότητας και υγιεινής των χεριών.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Έγιναν περιζήτητα στη διεθνή αγορά τα καλλυντικά με ελληνική υπογραφή

Οι ελληνικές εξαγωγές καλλυντικών ενισχύθηκαν κατά 20% το 2021, συγκριτικά με το 2022, αγγίζοντας σε αξία τα 500 εκατ. ευρώ, ποσό διπλάσιο συγκριτικά με τα μεγέθη προ δεκαετίας. Με ρυθμό 31% η αύξηση το πρώτο δίμηνο του έτους.