ΓΔ: 906.07 1.01% Τζίρος: 91.86 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΔΕΗ

ΔΕΗ: Νέο άνοιγμα του βιβλίου προσφορών για το ομόλογο

Ύστερα από την έκδοση ομολόγου ύψους 500 εκ. ευρώ, η ΔΕΗ στρέφεται τώρα στην επανέκδοση λόγω αρκετών αιτημάτων που έλαβε κατά βάση από ξένους επενδυτές.

Σε εκ νέου άνοιγμα του βιβλίου προσφορών για το ομόλογο βιωσιμότητας προσανατολίζεται η ΔΕΗ, το οποίο εκδόθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, ύστερα από την υψηλή ζήτηση που εκδηλώθηκε κυρίως από ξένους επενδυτές.

Όπως αναφέρουν πηγές της ΔΕΗ, δεν θα εκδοθεί νέο ομόλογο, αλλά θα ανοίξει και πάλι το βιβλίο για το προηγούμενο, ενώ οι οριστικές αποφάσεις για την κίνηση θα ληφθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο. Στη συνέχεια, εφόσον προχωρήσει η διαδικασία, το βιβλίο θα ανοίξει για την άντληση επιπλέον 100 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι η ΔΕΗ εξέδωσε την προηγούμενη εβδομάδα ομόλογο ύψους 500 εκατ. ευρώ, ενώ οι προσφορές που εκδηλώθηκαν ξεπέρασαν τα 3 δισ., δηλαδή η έκδοση υπερκαλύφθηκε κατά 6 φορές, και η επιχείρηση άντλησε 650 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 3,875%.

Τέλος, τονίζεται ότι τα αιτήματα για επανέκδοση προέρχονται κυρίως από επενδυτές του εξωτερικού που ήθελαν να συμμετάσχουν με μεγαλύτερα ποσά στην έκδοση. Μάλιστα, η ρήτρα βιωσιμότητας που περιλαμβάνεται στους όρους της έκδοσης προβλέπει ότι η ΔΕΗ δεσμεύεται να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 40 % το 2022 σε σχέση με το 2019 και, σε περίπτωση που δεν το καταφέρει, να καταβάλει αυξημένους τόκους στους στους επενδυτές.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Ολοκλήρωσε έργα συνολικής ισχύος 30 μεγαβάτ

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την εταιρεία για την πορεία των έργων που βρίσκονται στο στάδιο της κατασκευής, μέχρι στιγμής και παρά τις δυσκολίες της πανδημίας έχουν ολοκληρωθεί έργα ισχύος 30 μεγαβάτ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η στρατηγική της ΔΕΗ για αναπτυξιακή πορεία την επόμενη διετία

Ο πρόεδρος και διευθ. σύμβουλος της ΔΕΗ αναφέρει πως στόχος της επιχείρησης είναι να δείξει πως τα αποτελέσματα του 2020 δεν αποτελούσαν «πυροτέχνημα» αλλά αποδεικνύεται πως η εταιρεία συνεχίζει να αναπτύσσεται.