ΓΔ: 804.54 1.53% Τζίρος: 52.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:53:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Pitch & Demo Day

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο «Pitch & Demo Day» του CapsuleT

Την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις υπηρεσίες/προϊόντα τους στους προσκεκλημένους είχαν οι Startup ομάδες κατά τη διάρκεια του πρώτο «Pitch & Demo Day» του προγράμματος του CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator.

Tο πρώτο «Pitch & Demo Day» του προγράμματος του CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator πραγματοποιήθηκε χθες στο ξενοδοχείο «Stratos Vassilikos» στο κέντρο της Αθήνας, παρουσία πλήθους κόσμου, αποτελούμενου από ξενοδόχους, επενδυτές, angel investors, δημοσιογράφους αλλά και αναγνωρισμένα μέλη της startup κοινότητας.

Η εκδήλωση είχε σκοπό να δώσει την ευκαιρία στις startup ομάδες που έχουν ενταχθεί στον 1ο κύκλο του Προγράμματος Επιτάχυνσης (Σεπτέμβριος – Δεκέμβριος 2019) του CapsuleT, του πρώτου startup επιταχυντή για τον τουρισμό που δημιουργήθηκε από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, να παρουσιάσουν τις υπηρεσίες/προϊόντα των εταιρειών τους στους προσκεκλημένους, που αποτελούν άλλωστε και κοινό-στόχο τους.

Σημειώνεται πως οι συμμετέχουσες startups έχουν δουλέψει ήδη από τις 5 Σεπτεμβρίου τη συνολική επιχειρηματική τους πρόταση και συνεπώς, η χθεσινή εκδήλωση ήταν η πλέον κατάλληλη ευκαιρία για μία πιο ολοκληρωμένη παρουσίαση, σε ένα ιδιαίτερα «απαιτητικό» κοινό.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, ο οποίος -μεταξύ άλλων- τόνισε τη σημασία του επιταχυντή για τη διασύνδεση της τεχνολογικής, νεοφυούς επιχειρηματικότητας με την ελληνική τουριστική αγορά, ενώ ειδική μνεία έκανε και στο ελπιδοφόρο, συνεργατικό πλαίσιο των εμπλεκόμενων φορέων, δημοσίων και ιδιωτικών, που έχει αρχίσει ήδη να αναπτύσσεται και θα μετουσιωθεί και σε συναφείς συμπράξεις που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Ακολούθησε το επίσημο καλωσόρισμα των προσκεκλημένων από τη Διευθύντρια του CapsuleT, κα Κατερίνα Σαριδάκη, η οποία αφότου έκανε μία σύντομη παρουσίαση του μέχρι τώρα απολογισμού των επιμέρους δράσεων του επιταχυντή, προλόγισε τις ομάδες που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Επιτάχυνσης.

Eva Kaili

Κεντρική ομιλήτρια η Εύα Καϊλή

Ως κεντρική ομιλήτρια, ο CapsuleT φιλοξένησε στη διάρκεια του «Pitch & Demo Day» την κα Εύα Καϊλή, Ευρωβουλευτή, μέλος της Επιτροπής Βιομηχανίας, Τεχνολογίας και Ενέργειας του Ευρωκοινοβουλίου και εισηγήτρια για το επενδυτικό πακέτο 650 δισ. ευρώ InvestEU.

Το θέμα της ομιλίας της κας Καϊλή είχε τίτλο «Ξεκλειδώνοντας τις Επενδύσεις στις Υποδομές, την Καινοτομία και τις Επιχειρήσεις στην Ελλάδα: Τα νέα Εργαλεία της ΕΕ». Στην ομιλία της η κα Καϊλή αναφέρθηκε εκτενώς, μεταξύ άλλων, στο Investment Advisory Hub -που προσφέρει πρόσβαση σε χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επενδυτική Τράπεζα- το FinTech action plan και άλλες συναφείς πρωτοβουλίες του Ευρωκοινοβουλίου και στο πώς αυτές παρέχουν νέες ευκαιρίες σε νεοφυείς επιχειρήσεις για την ανάπτυξή τους.

Υπενθυμίζεται πως το Πρόγραμμα Επιτάχυνσης παρέχεται σε νεοφυείς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ήδη στον τουρισμό και επιθυμούν να αναπτυχθούν περαιτέρω, μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα συμβουλευτικής καθοδήγησης, εκπαιδευτικών σεμιναρίων, on-site visits σε ξενοδοχεία και τουριστικές επιχειρήσεις και άλλων δραστηριοτήτων σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ