ΓΔ: 774.8 0.17% Τζίρος: 54.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Vitex

Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης παρουσίασε η βιομηχανία χρωμάτων Vitex

Την πρώτη της Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης παρουσίασε η ελληνική βιομηχανία χρωμάτων Vitex, η πρώτη εταιρεία στον κλάδο της που προχωράει σε τέτοια ενέργεια. Η έκθεση αναπτύχθηκε με βάση τα GRI Standards.

Η VITEX είναι πια η πρώτη ελληνική βιομηχανία χρωμάτων που παρουσιάζει Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης κάτι που αποτελεί πρωτοπορία για τον κλάδο. Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης. Η έκθεση αναπτύχθηκε με βάση τα GRI Standards, και ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις για τη “βασική επιλογή” (“Core” option). Η δημιουργία της Έκθεσης Βιώσιμης Ανάπτυξης 2016-2018 που αποτελεί εθελοντική ενέργεια της εταιρείας πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη και καθοδήγηση της AIPHORIA Consulting.

Σε δελτίο τύπου της η Vitex ενημνερώνει οτι αναπτύσσει δράσεις που αποσκοπούν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τόσο μέσα από τα προϊόντα ποιότητας που παράγει όσο και μέσα από τις πρωτοβουλίες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που υλοποιεί:

  • Προάγει την καινοτομία και αναπτύσσει προϊόντα τα οποία παρέχουν προστιθέμενη αξία στους καταναλωτές ενώ παράλληλα είναι ασφαλή προς την δημόσια υγεία και το περιβάλλον σε όλο τον κύκλο ζωής τους.
  • Δεσμεύεται να προστατεύει το περιβάλλον μέσω του συστήματος περιβαλλοντικής διαχείρισης που διαθέτει. Παράλληλα υιοθετεί διαδικασίες που κατοχυρώνουν την Υγεία και Ασφάλεια του προσωπικού και των εργαζομένων.
  • Συνεργάζεται με τις τοπικές κοινωνίες που φιλοξενούν τις εγκαταστάσεις του σε αμοιβαίο καθεστώς διαφάνειας και εμπιστοσύνης.
  • Επενδύει στο ανθρώπινο δυναμικό του και ιδιαίτερα στην προσωπική ανάπτυξη των εργαζομένων, την εκπαίδευση και την δια βίου επιμόρφωσή τους. Στηρίζει τους ανθρώπους του και τις οικογένειες τους σε όποια απρόβλεπτη και δυσάρεστη κατάσταση τυχόν περιέλθουν.
  • Υποστηρίζει τις υψηλές προδιαγραφές που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την δημόσια υγεία και το περιβάλλον προωθώντας σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται τα ίδια υψηλής ποιότητας προϊόντα που προωθεί και στην Ελλάδα.

Όπως δήλωσε ο κος Αρμόδιος Γιαννίδης, C.E.O. της VITEX, «στην VITEX Σχεδιάζουμε και παράγουμε αποτελεσματικά προϊόντα προστασίας που βρίσκουν την θέση τους στην κυκλική οικονομία και πολλαπλασιάζουν τον χρόνο ζωής και την χρηστικότητα του κάθε αντικειμένου αποτρέποντας ή αναβάλλοντας την εκ νέου παραγωγή του και συνεπώς την μεγαλύτερη κατασπατάληση πόρων.Με αυτό τον τρόπο, τα προϊόντα μας είναι καταλύτης αειφορίας (SUSTAINABILITYCATALYST)»

Όπως δήλωσε ο κος Νίκος Μελετίου, Δήμαρχος Ασπροπύργου «η VITEX αποτελεί μια εταιρεία πρότυπο στην περιοχή του Ασπροπύργου. Με ένα εργοστάσιο το οποίο έχει σχεδιαστεί και λειτουργεί με τα κορυφαία διεθνώς περιβαλλοντολογικά κριτήρια, με πολιτική «Zero Waste” & «Zero energy» το οποίο παράγει με φωτοβολταϊκά την ενέργεια την οποία καταναλώνει και επαναχρησιμοποιεί όλα τα απόβλητα από την παραγωγή του. Αποτελεί το μοντέλο για το όραμα μας για την αειφόρο συνύπαρξη βιομηχανικών μονάδων με τους κατοίκους της περιοχής, πολλοί από τους οποίους εργάζονται στη Vitex και το ίδιο το περιβάλλον».  

H VITEX είναι η μεγαλύτερη, ελληνικής ιδιοκτησίας εταιρεία οικοδομικών χρωμάτων η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1932. Η εταιρεία, παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες συνεχίζει και επενδύει, παράγοντας και αναπτύσσοντας στην Ελλάδα, προϊόντα στους τομείς των οικοδομικών χρωμάτων (Vitex), ασφαλτικών μονώσεων (Hermes), εξωτερικής θερμομόνωσης (VitexTHERM) και ναυτιλιακών χρωμάτων (Eumaria), στο πιο σύγχρονο εργοστάσιο στη χώρα, και ένα από τα πιο σύγχρονα στην Ευρώπη, μια επένδυση άνω των €30εκ. (που ολοκληρώθηκε το 2008). Τα προϊόντα της εξάγονται σε περισσότερες από 20 χώρες σε όλο τον κόσμο.www.vitex.gr
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συμμαχία Enterprise - eBay για την ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών

Η πρωτοβουλία των δύο εταιρειών, απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των καταναλωτικών προϊόντων και επιθυμούν να διευρύνουν την πρόσβασή τους σε διεθνείς αγορές.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αυτές είναι οι επιπτώσεις της πανδημίας στη συμπεριφορά των καταναλωτών

Τα ευρήματα της έρευνας “Me, My Life, My Wallet” της KPMG αναδεικνύουν τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουν την προσέγγισή τους, απέναντι στους καταναλωτές.