Φώτο: Trastor

Στην Trastor για 25 εκατ. το κτίριο που στέγαζε τον ΔΟΛ

Με προσφορά 25 εκατ. ευρώ, η εταιρεία Trastor απέκτησε σήμερα το κτίριο που στέγαζε τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (ΔΟΛ), σε διαγωνισμό της Εθνικής Τράπεζας.

Η Trastor με προσφορά 25 εκατ. ευρώ επικράτησε στο διαγωνισμό της Εθνικής Leasing για την πώληση του κτιρίου γραφείου που στέγαζε στο παρελθόν τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη επί της οδού της Μιχαλακοπούλου. Το κτίριο είχε περάσει στην Εθνική Leasing μέσω συμφωνίας πώλησης και επαναμίσθωσης με τον ΔΟΛ, ύψους περίπου 26 εκατ. ευρώ. 

Προχθές, η διοίκηση της Trastor ανέλυσε τους στόχους της, κάνοντας λόγο για στόχο επενδύσεων της τάξεως των 150 εκατ. ευρώ, μέχρι το τέλος του 2020, ενώ ήδη φέτος, η εισηγμένη έχει αποκτήσει ακίνητα αξίας της τάξεως των 65 εκατ. ευρώ, έναντι περίπου 40 εκατ. ευρώ καθ' όλη την διάρκεια του 2018. Εφόσον το σχέδιο αυτό στεφθεί με επιτυχία, η εταιρεία θα διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο αξίας 350 εκατ. ευρώ (από περίπου 190-200 εκατ. ευρώ σήμερα) και θα έχει αναδειχθεί σε de facto υπ’αριθμόν δύο «παίκτη» του κλάδου των ΑΕΕΑΠ (τουλάχιστον των εισηγμένων), μετά την Prodea των 2 δις ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ