ΓΔ: 787.43 1.63% Τζίρος: 68.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Συγκέντρωσε το 7,25% των μετοχών του ΟΠΑΠ η SAZKA

Το 7,25% των μετοχών του ΟΠΑΠ συγκέντρωσε η SAZKA Group με τη λήξη της δημόσιας πρότασης. Η πρόταση είναι έγκυρη, καθώς δεν είχε οριστεί ελάχιστος αριθμός μετοχών.

Το 7,25% των μετοχών του ΟΠΑΠ συγκεντρώνει η SAZKA Group με τη δημόσια πρόταση που υπέβαλε και αυξάνει, έτσι, σε ποσοστό 39,98% τη συμμετοχή της στον ΟΠΑΠ. Η SAZKA Group είχε προτείνει την αγορά των μετοχών του ΟΠΑΠ στην τιμή των 9,12 ευρώ ανά μετοχή. Σήμερα η τιμή κλεισίματος της μετοχής ήταν 9,765 ευρώ.

Η προθεσμία για την αποδοχή της πρότασης έληξε στις 29 Οκτωβρίου και, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, κατατέθηκαν 20 Δηλώσεις Αποδοχής από Μετόχους που αποδέχθηκαν νομίμως και εγκύρως τη Δημόσια Πρόταση, προσφέροντας συνολικά 23.323.179 Μετοχές (οι Προσφερόμενες Μετοχές), οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 7,25% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας, περιλαμβανομένων των ίδιων μετοχών της Εταιρείας.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η Δημόσια Πρόταση είναι έγκυρη, καθώς ο Προτείνων δεν όρισε στο Πληροφοριακό Δελτίο ελάχιστο αριθμό Μετοχών της Δημόσιας Πρότασης που έπρεπε να αποκτηθούν από τον Προτείνοντα, προκειμένου να ισχύσει η Δημόσια Πρόταση.

Επομένως, κατά την ολοκλήρωση της εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης των Προσφερόμενων Μετοχών, ο Προτείνων θα κατέχει, άμεσα ή έμμεσα, συνολικά 128.593.179 Μετοχές, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό περίπου 39,98% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας. Η καταβολή του Προσφερόμενου Ανταλλάγματος στους Αποδεχόμενους Μετόχους θα ξεκινήσει στις 05.11.2019.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΠΑΠ: Ανθεκτικά αποτελέσματα και αισιοδοξία για την επόμενη ημέρα

Ο Acting CEO του ΟΠΑΠ, Γιαν Κάρας, κατά τη διάρκειας της τηλεδιάσκεψης παρουσίασης των μεγεθών της εταιρίας, τόνισε ότι το δεύτερο lockdown βρίσκει τον ΟΠΑΠ σε καλύτερη θέση σε σχέση με αυτό της περασμένης άνοιξης.