ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:06:34 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Jumbo

Jumbo: Ισχυρή αύξηση πωλήσεων τον Μάρτιο παρά το «λουκέτο» στην Ελλάδα

Με αιχμή το «άλμα» πωλήσεων σε Ρουμανία, Βουλγαρία και Κύπρο ο όμιλος κατάφερε να πετύχει αύξηση πωλήσεων κατά +24% σε σχέση με τον Φεβρουάριο. Στο -11% οι απώλειες στο πρώτο τρίμηνο.

Έσωσαν την παρτίδα οι διεθνείς δραστηριότητες της Jumbo καθώς ο διπλασιασμός των πωλήσεων σε Ρουμανία - Κύπρο και οι υψηλές επιδόσεις στην Βουλγαρία οδήγησαν τις πωλήσεις του ομίλου σε σημαντική αύξηση τον περασμένο Μάρτιο, παρά την μη λειτουργία των καταστημάτων στην Ελλάδα.

Οι πωλήσεις του Ομίλου, τον Μάρτιο 2021, κατέγραψαν αύξηση κατά περίπου +24% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι. Αυτό σημαίνει ότι οι συνολικές απώλειες τζίρου, για το πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς εκτιμώνται στο -11%, από -19% κατά το πρώτο δίμηνο 2021.

Φέτος, τον Μάρτιο του 2021, σχεδόν το σύνολο των καταστημάτων στην Ελλάδα, παρέμειναν κλειστά. 

Η εικόνα της Jumbo στο πρώτο τρίμηνο

  • Κατά συνέπεια, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας -χωρίς να υπολογίζονται οι ενδοεταιρικές συναλλαγές- παρουσίασαν μείωση κατά -31% περίπου σε σχέση με τον περσινό Μάρτιο όπου τα καταστήματα είχαν λειτουργήσει έως τα μέσα Μαρτίου 2020.
  • Κύπρος: Τα καταστήματα συνέχισαν να λειτουργούν κατά συνέπεια οι πωλήσεις να είναι υπερδιπλάσιες, σε σχέση με τον Μάρτιο του 2020.
  • Βουλγαρία: Λειτούργησαν κανονικά όλα τα καταστήματα Jumbo για το μεγαλύτερο μέρος του μήνα. Οι πωλήσεις του δικτύου κατέγραψαν αύξηση κατά +47% περίπου κατά τον Μάρτιο 2021.
  • Ρουμανία: Λειτούργησαν και τα 14 καταστήματα Jumbo στη χώρα, σημειώνοντας διπλάσιες πωλήσεις σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2020.
Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κάλυψε το χαμένο έδαφος η Jumbo το β΄δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου

Η εντυπωσιακή ανταπόκριση και προσέλευση των Ελλήνων καταναλωτών οδήγησε σε οριακή αύξηση των πωλήσεων της Jumbo τον Ιανουάριο. Κλειστά παραμένουν ωστόσο τα καταστήματα της αλυσίδας στις κόκκινες περιοχές.