ΓΔ: 814.57 1.49% Τζίρος: 49.49 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:58:07 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Σταθερά σε τροχιά ανάπτυξης η «Οικογένεια Στεργίου»

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
Στο κανάλι του bake - off και στις συνεργασίες με αλυσίδες σούπερ μάρκετ «ποντάρει» η βιομηχανία ειδών αρτοποιίας «Οικογένεια Στεργίου». Πάνω από τις προβλέψεις ο τζίρος του 2018, αύξηση καθαρών κερδών 21%.

Ανάπτυξη «ζυμώνει» η βιομηχανία παραγωγής ειδών αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής «Οικογένεια Στεργίου», η στρατηγική της οποίας επικεντρώνεται στην διατήρηση της υγιούς χρηματοοικονομικής εικόνας και της ανταγωνιστικής θέσης που διατηρεί στις κατηγορίες που δραστηριοποιείται. 

Η εταιρεία προχωρώντας σε κινήσεις διεύρυνσης της γκάμας των προϊόντων, της αύξησης του πελατολογίου και της επέκτασης του δικτύου διανομής κατάφερε να βελτιώσει περαιτέρω την εικόνα των μεγεθών της την περσινή χρονιά, ενώ σε ό,τι αφορά την τρέχουσα στο επίκεντρο βρίσκεται η ανάπτυξη στο κανάλι bake off. 

Η φετινή πορεία ακολουθεί τη γενικότερη βελτίωση που καταγράφει η κατανάλωση, ενώ η διεύρυνση των συνεργασιών με τις ισχυρές αλυσίδες σούπερ μάρκετ αφήνει το περιθώριο ώστε και το 2019 να κλείσει με αυξημένο πρόσημο.

Τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία διατηρεί μια σταθερά ανοδική πορεία, ενώ είναι ενδεικτικό ότι την περσινή χρήση, η Οικογένεια Στεργίου πέτυχε ενίσχυση του τζίρου της πέρα από τις αρχικές προβλέψεις.

Συγκεκριμένα το 2018 έκλεισε με έσοδα 28,6 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 14,6%, σε σχέση με το 2017, όταν οι αρχικές προβλέψεις έκαναν λόγο για ρυθμό της τάξεως του 9%. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η περσινή επίδοση των εσόδων ξεπέρασε την αύξηση περί το 12% που καταγράφηκε το 2017 έναντι του 2016.  Να επισημανθεί ότι ο κύκλος εργασιών της εταιρείας αφορά κατά κύριο λόγο σε πωλήσεις προϊόντων και εμπορευμάτων χονδρικώς στο εσωτερικό. 

Αντίστοιχα θετική τροχιά διατήρησαν πέρυσι και τα EBITDA της εταιρείας τα οποία ανήλθαν σε 5,88 εκατ. ευρώ έναντι 4,8 εκατ. ευρώ το 2017, ενώ τα καθαρά αποτελέσματα προ φόρων σε 4 εκατ. ευρώ έναντι 731.331 ευρώ, ενισχυμένα κατά 22,4%. Τα κέρδη μετά φόρων διαμορφώθηκαν στα 2,75 εκατ. ευρώ έναντι 2,27 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 21,08%.  Αξίζει να σημειωθεί ότι την περσινή χρονιά η εταιρεία προχώρησε σε μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά 400.000 ευρώ, με σκοπό την επιστροφή και καταβολή του ποσού στους μετόχους.

Σημειώνεται ότι η "Οικογένεια Στεργίου" ιδρύθηκε το 1999, αποτελώντας επί της ουσίας επέκταση της δραστηριότητας της εταιρείας ''Ε. & Κ. Στεργίου και Σια ΟΕ'', η οποία με τα καταστήματα φρέσκων ειδών αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής στη Μεταμόρφωση, την Κηφισιά και τη Φιλαδέλφεια, "μετρά" παρουσία στη εγχώρια αγορά από το 1965. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Arivia
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Με νέα θυγατρική μπαίνει η Arivia στην αγορά του τυριού

Τη νέα θυγατρική Aring με έδρα στην Πυλαία Θεσσαλονίκης ίδρυσε η Arivia, που έχει περάσει από τον περασμένο Οκτώβριο στον έλεγχο του ομίλου Upfield. Στελέχη της Upfield στο διοικητικό συμβούλιο της νέας εταιρείας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κερδισμένη από το lockdown η Melissa Κίκιζας, αβεβαιότητα για τη συνέχεια

Εκτίναξη πωλήσεων στα ζυμαρικά και τις έτοιμες σάλτσες σημειώθηκε το δίμηνο Μαρτίου - Απριλίου, αλλά η διοίκηση της Melissa Κίκιζας παραμένει επιφυλακτική για τις επερχόμενες αλλαγές στις συνήθειες των καταναλωτών.