ΓΔ: 878.76 -0.45% Τζίρος: 44.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Κλωστοϋφαντουργία Ναυπάκτου: Ξεκινά το επενδυτικό πλάνο ύψους 5,7 εκατ.

Μέσα από τη συγκεκριμένη επένδυση, η εταιρεία αναμένεται να διευρύνει την γκάμα των προϊόντων της με την παραγωγή νημάτων compact, ενώ παράλληλα θα εκσυγχρονίσει τον εξοπλισμό της.

Σε ανακοίνωση για την έναρξη του επενδυτικού της πλάνου, ύψους 5,7 εκατ. ευρώ, προχώρησε η Κλωστοϋφαντουργία Ναυπάκτου, στοχεύοντας έτσι στο να εκσυγχρονίσει και να επεκτείνει την παραγωγική της μονάδα στο Λυγιά Ναυπάκτου

Μάλιστα, χάρη στη συγκεκριμένη επένδυση, η Κλωστοϋφαντουργία Ναυπάκτου πρόκειται να αυξήσει την παραγωγική της δυναμικότητα κατά 35%, ενώ παράλληλα αναμένεται να βελτιωθεί το ενεργειακό και περιβαλλοντικό της αποτύπωμα.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει τα εξής:

«Η ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΑΒΕΕ ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για την έναρξη των διαδικασιών υλοποίησης του επενδυτικού της πλάνου ύψους 5,7 εκατομμυρίων ευρώ για τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση της παραγωγικής της μονάδας στο Λυγιά Ναυπάκτου.

Μέσω της επένδυσης αυτής η εταιρεία θα διευρύνει την προϊοντική της γκάμα με την παραγωγή νημάτων compact και θα εκσυγχρονίσει τον υφιστάμενο μηχανολογικό και κτιριακό εξοπλισμό του κλωστηρίου.

Η νέα επένδυση θα αυξήσει την παραγωγική δυναμικότητα της επιχείρησης κατά 35% και θα βελτιώσει το ενεργειακό και περιβαλλοντικό της αποτύπωμα ανταποκρινόμενη στη διεθνώς αυξανόμενη απαίτηση για παραγωγή προϊόντων με σεβασμό στις αρχές της αειφόρου και βιώσιμης ανάπτυξης.

Η υλοποίηση του επενδυτικού πλάνου θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του έτους οπότε και θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία.

Η επένδυση θα επιχορηγηθεί κατά 40% από επενδυτικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε συνεργασία με το Ελληνικό Δημόσιο, ενώ το υπόλοιπο 60% θα καλυφθεί εν μέρει από ίδια κεφάλαια της εταιρείας και εν μέρει από τραπεζικό δανεισμό.

Ο μακροπρόθεσμος χαρακτήρας της επένδυσης θα ενισχύσει τη δυναμική της εταιρείας για την περαιτέρω επέκταση της παρουσίας της στις διεθνείς αγορές, θα διασφαλίσει θέσεις εργασίας και θα εξασφαλίσει την επιχειρηματική της συνέχεια».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κλωστοϋφαντουργία Ναυπάκτου: Aύξηση κατά 49% στον τζίρο εννεαμήνου

Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων (EBIT) ανήλθαν σε επίπεδο Ομίλου σε 1.273,6 χιλ. ευρώ, έναντι 287,8 χιλ. ευρώ. Σε εταιρικό επίπεδο ανήλθαν σε 754,6 χιλ. ευρώ έναντι ζημιών 45,9 χιλ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.