ΓΔ: 949.39 -0.67% Τζίρος: 82.25 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Info Quest

Quest: Εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα για Cardlink, όχι στην πώληση της ACS

Απάντηση στα δημοσιεύματα περί πώλησης της ACS έδωσε η εταιρεία Quest, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχει γίνει κάποια συζήτηση ούτε έχει συναφθεί σχετική συμφωνία.

Στις εξελίξεις όσον αφορά την Cardlink και την ACS αναφέρεται πρόσφατη ανακοίνωση της εταιρείας Quest. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της εταιρείας τονίζει ότι εξετάζει πλέον όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με την Cardlink, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχει υπάρχει κάποια συμφωνία για πώληση της ACS.

Η ανακοίνωση της εταιρείας τονίζει τα ακόλουθα:

«Κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (επιστολή με αριθμ. 834/12.4.2021) και με γνώμονα την ομαλή λειτουργία της αγοράς και του επενδυτικού κοινού, η Quest Holdings προβαίνει στην εξής ανακοίνωση αναφορικά με πρόσφατα δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου, ιδίως δε αναφορικά με το ακόλουθο δημοσίευμα που αναφέρεται στην ως άνω επιστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς:

Η στήλη εγκαίρως σας είχε ενημερώσει ότι όμιλος του Θεόδωρου Φέσσα είναι προ σημαντικών εξελίξεων όσον αφορά τις δραστηριότητες της Cardlink και της ACS. Η εταιρεία κατά την πρόσφατη τηλεδιάσκεψη που είχε με αναλυτές, ενημέρωσε ότι είναι σε επαφές και εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα όσον αφορά την Card link.

Στο μεταξύ, έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι το deal της Quest για την Card link έχει κλείσει με την ιταλική ΝΕΧΙ. Oι πηγές επιμένουν ότι πρόκειται για deal done και απομένουν οι σχετικές ανακοινώσεις οι οποίες θα γίνουν μόλις ολοκληρωθούν και τυπικά οι διαδικασίες. Σημειώστε ότι ο Θεόδωρος Φέσσας είχε αγοράσει την Card link έναντι 15 εκατ. ευρώ και τώρα ‐σύμφωνα με τις πηγές πάντοτε‐ το deal γίνεται σε “αποτίμηση Πειραιώς”, δηλαδή σε ανάλογα επίπεδα με αυτά που έκανε η τράπεζα τη συμφωνία για τα POS. Οπότε το ερώτημα που έπεται είναι πώς σχεδιάζει ο Φέσσας να αξιοποιήσει τη ρευστότητα που θα προκύψει από το συγκεκριμένο deal. Και πιθανόν κάπου εδώ, ανοίγει το επόμενο κεφάλαιο που αφορά την ACS.….

Ως προς το ανωτέρω δημοσίευμα, η Εταιρεία επαναλαμβάνει την τοποθέτησή της σε απάντηση σχετικών ερωτήσεων που ετέθησαν βάσει δημοσιευμάτων κατά την από 8‐4‐2021 ενημέρωση των αναλυτών, ότι δηλαδή στο πλαίσιο της στρατηγικής της επί των υφιστάμενων και νέων επενδύσεων, καθώς και της ανάπτυξης της επιχειρηματικής της δραστηριότητας, πράγματι εξετάζει, μεταξύ άλλων, τις εναλλακτικές στρατηγικές για τη θυγατρική της εταιρεία Cardlink. Επί του παρόντος, η Εταιρεία συζητά κυρίως με διεθνείς εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται στην εν λόγω αγορά, αναφορικά με τις δυνατότητες εξέλιξης της Cardlink, ενώ δεν έχει συναφθεί οιαδήποτε συμφωνία από την οποία να απορρέει οιαδήποτε δέσμευση της Εταιρείας.

Περαιτέρω, όσον αφορά δημοσιεύματα περί πώλησης της ACS, η Εταιρεία διευκρινίζει ότι ούτε συζήτησε, ούτε έχει συνάψει οιαδήποτε συμφωνία για πώληση της ACS.

Η Εταιρεία θα προβεί, σύμφωνα με το νόμο, αμελλητί, στις απαιτούμενες ανακοινώσεις προς ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, εάν και εφόσον συναφθεί οιαδήποτε συμφωνία».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Quest: Άνοδος 39,9% των πωλήσεων 9μήνου, πενταπλασιασμός καθαρών κερδών

Στο εννεάμηνο του 2021 ολοκληρώθηκε η διαδικασία πώλησης της συμμετοχής του ομίλου στην Cardlink, η οποία απέφερε έκτακτα κεφαλαιακά κέρδη 85 εκατ. στη μητρική εταιρεία και 75,8 εκατ. στον όμιλο.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Quest: Συγκροτήθηκε το νέο ΔΣ, από 28/6 η καταβολή μερίσματος 0,30 ευρώ

Από την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021 οι  μετοχές της Εταιρείας θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα της διανομής (ημερομηνία αποκοπής δικαιώματος συμμετοχής), όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.