ΓΔ: 900.65 -0.31% Τζίρος: 58.44 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτό: oll.gr

Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου: Έσοδα ύψους 1 εκατ. ευρώ το α΄ τρίμηνο

Το ισοζύγιο του ΟΛΛΑΕ για το πρώτο τρίμηνο του 2021 να διαμορφωθεί στις 505.910 ευρώ, έναντι στόχου 133.440 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 279,1 %.

Μετά τις πολύ θετικές επιδόσεις σε ό,τι αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα του Oργανισμού Λιμένος Λαυρίου (ΟΛΛΑΕ) για το 2020, η έντονα ανοδική πορεία συνεχίζεται και το 2021, εν μέσω πανδημίας.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η αποτύπωση των αποτελεσμάτων για το πρώτο τρίμηνο του 2021 είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΟΛΛΑΕ, τα έσοδα διαμορφώθηκαν σε 1.066.895 ευρώ έναντι στόχου 653.500 ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 63,3 %.

Αντιστοίχως, τα έξοδα για την ίδια περίοδο διαμορφώθηκαν σε 560.985 ευρώ έναντι στόχου 520.060 ευρώ.

Αποτέλεσμα αυτών είναι το ισοζύγιο του ΟΛΛΑΕ για το πρώτο τρίμηνο του 2021 να διαμορφωθεί στις 505.910 ευρώ, έναντι στόχου 133.440 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 279,1 %.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο ΟΛΛΑΕ, λόγω πανδημίας, στερήθηκε εσόδων λόγω της μείωσης της κίνησης στην ακτοπλοΐα και βεβαίως λόγω της μη είσπραξης μισθωμάτων, εφαρμόζοντας απόλυτα τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων.

Ο ΟΛΛΑΕ, αντιλαμβανόμενος την ανάγκη στήριξης της επιχειρηματικότητας, φροντίζει να εξοφλεί σε ελάχιστο χρόνο όλες τις υποχρεώσεις του προς τρίτους, συμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων.

Η διοίκηση του ΟΛΛΑΕ ευελπιστεί ότι το 2021 θα είναι μία ακόμη επιτυχημένη χρονιά, δεδομένου ότι αναμένεται η υλοποίηση της συμφωνίας που έχει επιτευχθεί για την εκκίνηση της κρουαζιέρας, αλλά και την αναμενόμενη αύξηση του μεταφορικού έργου της ακτοπλοΐας.

'Αμεσοι στόχοι της διοίκησης του ΟΛΛΑΕ είναι:

  • Η πλήρης προσαρμογή των υποδομών και διαδικασιών στις ισχύουσες διεθνείς διατάξεις για τα σημεία εισόδου-εξόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  • Ολοκλήρωση των διαδικασιών αδειοδότησης πλωτών προβλητών για την προστασία του χώρου ελλιμενισμού τουριστικών σκαφών και αύξηση της δυναμικότητας του συγκεκριμένου τομέα.
  • Προώθηση σχεδίου μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του λιμένα και εξοικονόμηση δαπανών ενέργειας.
  • Κατασκευή του ήδη αδειοδοτημένου από το υπουργείο Ναυτιλίας έργου διαπλάτυνσης του ανατολικού finger pier, σε συνδυασμό με τη διεύρυνση της δραστηριότητας της κρουαζιέρας.
  • Περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του εμπορικού τομέα, με τη σύναψη στρατηγικών συνεργασιών.

Η διοίκηση του ΟΛΛΑΕ φιλοδοξεί ο λιμένας Λαυρίου να αναδειχθεί σε πυλώνα ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας, της απασχόλησης και του ελληνικού τουρισμού.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΛΠ: Δημιουργεί σύγχρονο πάρκο και ποδηλατόδρομο στη λιμενική ζώνη

Ο ΟΛΠ θα μετατρέψει μια έκταση 8.000 τ.μ. (εκτός του επιπλέον χώρου στάθμευσης) στον τερματικό σταθμό κρουαζιέρας σε ανοιχτό χώρο και σύγχρονη παιδική χαρά, σύμφωνα με υψηλά περιβαλλοντικά πρότυπα και προδιαγραφές ασφαλείας.