ΓΔ: 891.97 -1.56% Τζίρος: 52.41 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:39:12 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Mytilineos: Εκδίδει «πράσινο» ομόλογο ύψους 500 εκατ. ευρώ

Οι διάρκεια του ομολόγου είναι 5,5 έτη, ενώ οι συναντήσεις θα ξεκινήσουν στις 19 Απριλίου 2021.Που θα διατεθούν τα καθαρά κεφάλαια που θα αντληθούν από τις ομολογίες.

Στην έκδοση «πράσινου» ομολόγου, αξίας 500 εκατ. ευρώ, με διάρκεια 5,5 ετών, προχωράει η Mytilineos. Η εταιρεία έχει δώσει τη σχετική εντολή στις BNP Paribas, Citigroup, και HSBC ως Global Coordinators και Joint Bookrunners να διοργανώσουν για λογαριασμό της μία σειρά από εξ αποστάσεως συναντήσεις με επενδυτές που τοποθετούνται σε τίτλους σταθερού εισοδήματος στην Ευρώπη.

Οι συναντήσεις θα ξεκινήσουν στις 19 Απριλίου 2021 και υπό την επιφύλαξη των συνθηκών της αγοράς, θα ακολουθήσει διάθεση πράσινων ομολογιών.

Η ανακοίνωση της εταιρείας:

«Η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. (TICKER: MYTIL) (η «Εταιρεία»), μία από τις κορυφαίες βιομηχανικές και ενεργειακές εταιρείες παγκοσμίως, με πιστοληπτική αξιολόγηση BB-/BB (S/F) έχει δώσει εντολή στις BNP Paribas, Citigroup, και HSBC ως Γενικούς Συντονιστές (Global Coordinators) και Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών (Joint Bookrunners) να διοργανώσουν για λογαριασμό της μία σειρά από εξ’ αποστάσεως συναντήσεις με επενδυτές που επενδύουν σε τίτλους σταθερού εισοδήματος στην Ευρώπη, οι οποίες συναντήσεις θα ξεκινήσουν την 19η Απριλίου 2021.

Υπό την επιφύλαξη των συνθηκών της αγοράς, θα ακολουθήσει διάθεση πράσινων ομολογιών, χωρίς εξασφαλίσεις, ονομαστικής αξίας €500 εκατομμυρίων με διάρκεια 5,5 ετών (NCL/Μη Ανακλητές) (η «Έκδοση» και οι «Ομολογίες» αντίστοιχα). Δεν δύναται να διασφαλιστεί ότι η Έκδοση θα πραγματοποιηθεί ή ότι θα έχει το προαναφερθέν μέγεθος ή ότι θα ολοκληρωθεί.

Η Εταιρεία προτίθεται να διαθέσει τα καθαρά κεφάλαια που θα αντληθούν από τις Ομολογίες για (i) την εξόφληση υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων, (ii) τη χρηματοδότηση γενικών εταιρικών σκοπών, και (iii) την καταβολή των προμηθειών και εξόδων της Έκδοσης. Ποσό αντίστοιχο με τα καθαρά κεφάλαια που θα αντληθούν από τις Ομολογίες θα διατεθεί για τη χρηματοδότηση ή αναχρηματοδότηση, ολικά ή μερικά, Επιλέξιμων Πράσινων Έργων (συμπεριλαμβανομένων άλλων σχετικών υποστηρικτικών δαπανών), όπως προβλέπεται στο Πρόγραμμα Πράσινων Ομολογιών (Green Bond Framework) της Εταιρείας. Οι Ομολογίες θα διανεμηθούν στο πρότυπο του Regulation S. Ηλεκτρονική Netroadshow παρουσίαση θα είναι διαθέσιμη».

Αναβάθμιση από Alpha Finance

Υπενθυμίζεται ότι η Alpha Finance προχώρησε στην αύξηση κατά 32% της τιμής - στόχο για την μετοχή της Mytilineos, θέτοντας ως νέα τιμή στόχο τα 20,12 ευρώ. Η χρηματιστηριακή τονίζει τα οφέλη που θα έχει η Mytilineos από τη μετεξέλιξη σε ολοκληρωμένο πάροχο ενέργειας με συμμετοχή των ΑΠΕ στο μείγμα κατά 51%.

Μεγάλη αύξηση της δίκαιης αποτίμησης της Mytilineos δικαιολογούν, σύμφωνα με την Alpha Finance, η γρήγορη μετεξέλιξη της εταιρείας σε έναν ολοκληρωμένο πάροχο ενέργειας, με μεγάλη συμμετοχή Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο μείγμα παραγωγής, αλλά και ο στρατηγικός στόχος της εταιρείας για μηδενικές εκπομπές ρύπων έως το 2050.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ