ΓΔ: 1218.65 -0.52% Τζίρος: 318.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

ΟΠΑΠ: Οι εκκρεμότητες για την επένδυση στη Stoiximan

Oι εγκρίσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού Κύπρου και των ρυθμιστικών αρχών παιγνίων εκκρεμούν προκειμένου να ολοκληρωθεί η επένδυση της ΟΠΑΠ στην Stoiximan.

H ΟΠΑΠ ανακοίνωσε ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού (EA) ενέκρινε την ειδοποίηση συγκέντρωσης αναφορικά με την επένδυση της ΟΠΑΠ στην Stoiximan (EA/ 01.11.2019).

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν δημιουργούνται σοβαρές αμφιβολίες για τον ανταγωνισμό στις αγορές που δραστηριοποιούνται οι εταιρίες, ΟΠΑΠ και Stoiximan.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, «στη συνεδρίαση της ολομέλειάς της στις 31 Οκτωβρίου 2019, ομόφωνα, αποφασίστηκε η έγκριση της γνωστοποιηθείσας συγκέντρωσης, σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ. 6 του Ν.3959/11, όπως ισχύει, που αφορά στην απόκτηση κοινού ελέγχου επί των ελληνικών και κυπριακών δραστηριοτήτων διαδικτυακών παιγνίων της εταιρείας με την επωνυμία GML Interactive Limited, από την εταιρία με την επωνυμία 'Οργανισμός Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου Ανώνυμη Εταιρεία' και τις εταιρίες με την επωνυμία 'Deep Investments Ltd' και 'Padian Ltd'.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Ανταγωνισμού αποφάσισε, κατ' άρθρο 8 του Ν. 3959/2011, ότι από την ως άνω γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση, η οποία εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 6 ν. 3959/2011, δεν δημιουργούνται σοβαρές αμφιβολίες ως προς τη δυνατότητά της να περιορίσει σημαντικά τον ανταγωνισμό στις σχετικές αγορές, στις οποίες αυτή αφορά».

Σε κάθε περίπτωση πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι η ως άνω συναλλαγή τελεί πρόσθετα υπό την έγκριση της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού της Κύπρου και των αρμοδίων αρχών ρύθμισης της αγοράς τυχερών παιγνίων.

Με τη λήψη των συγκεκριμένων εγκρίσεων και την ολοκλήρωση της συναλλαγής, ο ΟΠΑΠ θα αποκτήσει τον από κοινού, με δύο μετόχους της TCB Holdings Ltd (TCB), έλεγχο των δραστηριοτήτων της GML Interactive Ltd (GML), 100% θυγατρικής της TCB.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ