ΓΔ: 942.46 -1.58% Τζίρος: 100.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Παπουτσάνης

Ενέκρινε την διανομή μερίσματος 0,0475 ευρώ ανά μετοχή η Παπουτσάνης

Η ημερομηνία έναρξης πληρωμής του μερίσματος στους δικαιούχους θα είναι η 13 Μαΐου 2021 και η καταβολή του μερίσματος, θα πραγματοποιηθεί από την πληρώτρια Τράπεζα Alpha Bank.

Μετά από μια χρονιά όπου η Παπουτσάνης κατέγραψε ισχυρή αύξηση μεγεθών με τα καθαρά κέρδη να φθάνουν στα 3,8 εκατ. ευρώ σημειώνοντας άνοδο 184%, η η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας ενέκρινε την παροχή μερίσματος 0,5 ευρώ ανά μετοχή ενέκρινε με το καθαρό πληρωτέο ποσό να είναι 0,0475 ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας η η ημερομηνία αποκοπής από την οποία οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα είσπραξης μερίσματος ορίζεται η 07 Μαΐου 2021. Δικαιούχοι στην καταβολή μερίσματος θα είναι οι μέτοχοι που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Αύλων Τίτλων στις 10 Μαΐου 2021 (Record Date). Η ημερομηνία έναρξης πληρωμής του μερίσματος στους δικαιούχους θα είναι η 13 Μαΐου 2021 και η καταβολή του μερίσματος, θα πραγματοποιηθεί από την πληρώτρια Τράπεζα ALPHA BANK μέσω των χειριστών των λογαριασμών αξιών στο Σ.Α.Τ..

Η Παπουτσάνης που το 2010, έφτασε ένα βήμα πριν το οριστικό «λουκέτο», όμως με τις κατάλληλες αλλαγές στο management, «γύρισε» μέσα στη διάρκεια της μεγάλης της κρίσης, ενώ προ τετραετίας επέστεψε στην κερδοφορία, παρουσιάζοντας μάλιστα διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια, το 2020 είδε τα μεικτά κέρδη να ενισχύονται 48% στα 13,1 εκατ. ευρώ, ενώ ο κύκλος εργασιών κινήθηκε 33% υψηλότερα στα 40,8 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη να φθάνουν στα 3,8 εκατ. ευρώ με αύξηση 184%.

Η ανάπτυξη του κύκλου εργασιών της Παπουτσάνης οφείλεται στις υψηλές επιδόσεις της εταιρείας στις κατηγορίες των επώνυμων προϊόντων και των παραγωγών για τρίτους ενώ σημαντικά συνέβαλλε και η αύξηση των πωλήσεων των ειδικών σαπωνομαζών, πρώτης ύλης για την παραγωγή στερεού σαπουνιού. Με το συγκεκριμένο τρόπο η εταιρεία κατάφερε να αντισταθμίσει μέρος της μείωσης των πωλήσεων προς την ξενοδοχειακή αγορά εντός και εκτός Ελλάδας, που το τρέχον έτος σημείωσαν πτώση κατά 66% σε σχέση με το 2019.

Η εταιρεία προσβλέπει σε καλύτερη τουριστική σεζόν φέτος, αλλά και στην έναρξη των συμφωνιών με μεγάλες ξένες ξενοδοχειακές αλυσίδες, που είχαν συναφθεί από πέρυσι, αλλά πήγαν πίσω λόγω της πανδημίας. Η διοίκηση κάνει υψηλότερες εκτιμήσεις για τις φετινές πωλήσεις σαπωνόμαζας, ενώ συνεχίζεται να είναι υψηλή η ζήτηση σε προϊόντα υγιεινής και απολυμαντικά. Μάλιστα, θα κάνει περαιτέρω άνοιγμα στα αντισηπτικά επιφανειών που χρησιμοποιούνται για νοσοκομειακές και βιομηχανικές χρήσεις.

Έως τον προσεχή Ιούνιο θα έχει ολοκληρωθεί το επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 10 εκατ. ευρώ που είχε ανακοινωθεί πέρυσι και περιελάβανε μεταξύ άλλων την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας και τη δυνατότητα παραγωγής νέων προϊόντων. Το 2019 η εταιρεία είχε κάνει δύο επιστροφές κεφαλαίου, ενώ για το 2020 θα προτείνει μέρισμα 0,05 ευρώ ανά μετοχή. Οι εξαγωγές ανήλθαν σε 20 εκατευρώ, αντιπροσωπεύοντας άνω του 49% του συνολικού κύκλου εργασιών, έναντι 15 εκατ. της προηγούμενης χρήσης.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παπουτσάνης: Με ρυθμό 24% η αύξηση κύκλου εργασιών στο εννεάμηνο

Οι υψηλές επιδόσεις στις κατηγορίες των επώνυμων προϊόντων που σημείωσε η Παπουτσάνης και η ανάκαμψη της ξενοδοχειακής αγοράς οδηγεί σε περαιτέρω σημαντική ανάπτυξη την εταιρεία στο τελευταίο τρίμηνο.