ΓΔ: 925.83 0.17% Τζίρος: 68.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: PITSOS

Ζωντανεύει το εργοστάσιο ΠΙΤΣΟΣ με επένδυση από την Pyramis

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η εταιρεία θα προχωρήσει στην αποσαφήνιση του περιεχομένου της συμφωνίας και στην υλοποίηση της επένδυσης, δύο γραμμών παραγωγής ηλεκτρικών συσκευών.

Μέρος του παραγωγικού εξοπλισμού του εργοστασίου της Πίτσος εξαγόρασε η εταιρεία Pyramisκαι το αμέσως προσεχές διάστημα θα προχωρήσει σε επένδυση δύο γραμμών παραγωγής ηλεκτρικών συσκευών.

Αυτό γνωστοποίησε η εταιρεία Pyramis με επιστολή της προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνι Γεωργιάδη. Ο υπουργός σε σημερινή ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει: «Χθες αργά το απόγευμα ενημερώθηκα επισήμως από την εταιρεία «Pyramis» ότι το μεγάλο βήμα για την επαναλειτουργία των εγκαταστάσεων της «Πίτσος» έγινε. Είμαι υπερήφανος που άλλη μια πρωτοβουλία μας πιάνει τόπο, για να δημιουργούν εκ νέου θέσεις εργασίας που χάθηκαν. Συνεχίζουμε!».

Συγκεκριμένα η επιστολή προς τον υπουργό που υπογράφει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pyramis, Νικόλαος Μπακατσέλος, αναφέρει μεταξύ άλλων πως στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η εταιρεία θα προχωρήσει στην αποσαφήνιση του περιεχομένου της συμφωνίας και στην υλοποίηση της επένδυσης, δύο γραμμών παραγωγής ηλεκτρικών συσκευών.

«Θα ήθελα για ακόμη μία φορά να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον και τις προσπάθειές που έχετε κάνει εξαρχής ώστε να στηρίξετε αυτό το εγχείρημα. Σας διαβεβαιώνω πως με τη βοήθειας σας θα υλοποιήσουμε το όραμά μας για την ενίσχυση της παραγωγικής βάσης της πατρίδας μας και την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας και των ικανοτήτων των πρώην εργαζομένων της Πίτσος» σημείωσε ο κ. Μπακατσέλος.

Όπως έγραφε το Business Dailyτον Οκτώβριο του 2020 η BSH ανακοίνωσε ότι διακόπτει τη λειτουργία του εργοστασίου της Πίτσος καθώς, όπως ανέφερε στην επίσημη ανακοίνωσή της, «το εργοστάσιο έχει κλείσει πλέον τον παραγωγικό του κύκλο», ενώ είχε διαψεύσει πληροφορίες οι οποίες ήθελαν η παραγωγή να μεταφέρεται στην Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μπακατσέλος είχε καταθέσει πρόταση προκειμένου σε πρώτη φάση να ενοικιάσει το εργοστάσιο και σε δεύτερη φάση να το αγοράσει, ενώ είχε υποστηρίξει ότι αυτό μπορεί να τεθεί άμεσα σε λειτουργία καθώς παραμένει πλήρως εξοπλισμένο. 

Παράλληλα έχει δεσμευθεί να διατηρήσει το μεγαλύτερο μέρος του εργατικού δυναμικού, το οποίο αριθμεί περίπου 200 άτομα, προτείνοντας νέες συμβάσεις ενώ σχεδιάζει να επενδύσει σε περαιτέρω ανάπτυξή του, καθώς η λειτουργία του εργοστασίου μετά τον πρώτο χρόνο θα απαιτήσει επιπλέον προσωπικό.

Ποια είναι η Πυραμίς Μεταλλουργία ΑΕ

Η Πυραμίς Μεταλλουργία ΑΕ, όπως αναφέρεται στην ηλεκτρονική σελίδα της, είναι μία ελληνική εταιρεία παραγωγής και εμπορίας ολοκληρωμένων λύσεων για την κουζίνα και το μπάνιο. Ιδρύθηκε το 1959 και εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκονται το εργοστάσιο παραγωγής, οι αποθήκες και τα γραφεία διοίκησης.

Σήμερα, συγκαταλέγεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής ανοξείδωτων νεροχυτών παγκοσμίως, με δυναμικότητα άνω των 1.500.000 τεμαχίων ετησίως, με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα που καλύπτει το 97% της συνολικής παραγωγής της. Τα προϊόντα της εξάγονται σε πάνω από 65 χώρες παγκοσμίως και στις 5 ηπείρους, ενώ επίσης διαθέτει δίκτυο με 8 θυγατρικές εταιρείες σε Ρουμανία, Πολωνία, Αγγλία, Γερμανία, Βουλγαρία, Τσεχία, Ιταλία και Ρωσία.

Σε ισχύς βρίσκεται επίσης εμπορική συμφωνία για την αποκλειστική χρήση του εμπορικού σήματος και διάθεσης των προϊόντων Πυραμίς από την ανεξάρτητη εταιρία Pyramis UAE  για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Βασιζόμενη στο όραμα και την πολυετή της εμπειρία, η εταιρεία πρόσθεσε στην παραγωγική της δυναμική, ένα νέο εργοστάσιο γρανιτένιων νεροχυτών. Η μονάδα παραγωγής βρίσκεται στην βιομηχανική περιοχή του Κιλκίς, με το αρχικό ύψος της επένδυσης να ξεπερνάει  το 1.000.000 ευρώ και την ετήσια παραγωγική δυναμικότητα της να υπερβαίνει τους 40.000 γρανιτένιους νεροχύτες. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Οι δηλώσεις Γεωργιάδη για την Πίτσος προκαλούν αγανάκτηση

«Με άκρως προκλητικό τρόπο ο Υπουργός προσπαθεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα και να παρουσιάσει την αποχώρηση της Πίτσος από την Ελλάδα, ως μη γενόμενη» σημειώνεται σε ανακοίνωση.
telecom
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Cosmote και Vodafone μειώνουν το κόστος κλήσης στη Γραμμή Καταναλωτή

Οι δυο τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι ανταποκρίθηκαν στο αίτημα του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Α. Γεωργιάδη για την μείωση κατά την περίοδο που ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορονοϊού.