ΓΔ: 878.34 -0.10% Τζίρος: 47.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: kritonartos.gr

Η Κρητών Άρτος θέλει μερίδιο και στην κατεψυγμένη ζύμη

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
Εδώ και ένα μήνα έχει ξεκινήσει το λανσάρισμα των νέων προϊόντων κατεψυγμένης ζύμης της Κρητών Άρτος στα σούπερ μάρκετ, ενώ μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η κάλυψη πανελλαδικά.

Είσοδο στην κατηγορία της κατεψυγμένης ζύμης για την Κρητών Άρτος, η οποία διεκδικεί μερίδιο από την «πίτα» της αγοράς, στην οποία φιγουράρουν ισχυρά εγχώρια και διεθνή brands, όπως «χρυσή ζύμη», «kanaki», «alfa», «Pillsbury» κ.α.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, εδώ και ένα μήνα έχει ξεκινήσει το λανσάρισμα των νέων προϊόντων κατεψυγμένης ζύμης της Κρητών στα καταστήματα της οργανωμένης λιανικής, ενώ μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η κάλυψη πανελλαδικά.

Η νέα κατηγορία της Κρητών παράγεται στη νέα μονάδα που δημιούργησε, στην οποία κατευθύνθηκαν κεφάλαια ύψους 1 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του κατάλληλου μηχανολογικού εξοπλισμού.

Μολονότι η εγχώρια κατηγορία της κατεψυγμένης ζύμης είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική, η Κρητών προσδοκά να αναπτύξει μερίδιο της τάξεως του 5% σε πρώτη φάση, επιδιώκοντας να «επεκταθεί» τόσο στο κανάλι της λιανικής όσο και στο foodservice.

Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της κρητικής εταιρείας επικεντρώνεται κυρίως στην καινοτόμα σφολιάτα παξιμαδιού και στα υψηλής διατροφικής αξίας τοπικά προϊόντα που αξιοποιούνται για την γέμιση στις πίτες. Να σημειωθεί ότι η αγορά της ζύμης υπολογίζεται σε περίπου 75 εκατ. ευρώ, ενώ στο retail το 2018 οι πωλήσεις κατέγραψαν αύξηση 2,8% σε όγκο και 3,7% σε αξία.

Η νέα κατηγορία της Κρητών Άρτος αναμένεται να αποτελέσει και ισχυρό χαρτί για την διεύρυνση της εξαγωγικής της δραστηριότητας, η οποία σήμερα κυμαίνεται στο 15% του συνολικού τζίρου και αφορά κυρίως στα σνακ παξιμαδιού.

Αναφορικά με την πορεία που καταγράφει εφέτος η εταιρεία, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το 2019 θα κλείσει με ρυθμό ανάπτυξης 12-15% και διατήρηση σταθερής εικόνας κερδοφορίας. Σημειώνεται ότι το 2018, η Κρητών εμφάνισε έσοδα 5,5 εκατ. ευρώ και προ φόρων κέρδη 959 χιλ ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι το πλειοψηφικό πακέτο της Κρητών Άρτος έχει περάσει από το Μάρτιο στον έλεγχο του ομίλου SwitzGroup, ινδικών συμφερόντων. Να σημειωθεί ότι ο όμιλος SwitzGroup έχει τοποθετηθεί στην ελληνική αγορά από το 2017 αποκτώντας ισχυρές συμμετοχές στις εταιρείες Olympic Foods, CSM Hellas Bakery Solution.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Arivia
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Με νέα θυγατρική μπαίνει η Arivia στην αγορά του τυριού

Τη νέα θυγατρική Aring με έδρα στην Πυλαία Θεσσαλονίκης ίδρυσε η Arivia, που έχει περάσει από τον περασμένο Οκτώβριο στον έλεγχο του ομίλου Upfield. Στελέχη της Upfield στο διοικητικό συμβούλιο της νέας εταιρείας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κερδισμένη από το lockdown η Melissa Κίκιζας, αβεβαιότητα για τη συνέχεια

Εκτίναξη πωλήσεων στα ζυμαρικά και τις έτοιμες σάλτσες σημειώθηκε το δίμηνο Μαρτίου - Απριλίου, αλλά η διοίκηση της Melissa Κίκιζας παραμένει επιφυλακτική για τις επερχόμενες αλλαγές στις συνήθειες των καταναλωτών.