ΓΔ: 886.72 -0.85% Τζίρος: 91.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ELPE
Πηγή: Shutterstock

ΕΛΠΕ: Δύο νέα μέλη ως εκπρόσωποι του Δημοσίου στο διοικητικό συμβούλιο

Τα δύο νέα μέλη είναι οι κυρίες Αναστασία Μακαριγάκη και Αναστασία Μαρτσέκη, ενώ το διοικητικό συμβούλιο θα συγκροτηθεί σε σώμα την Παρασκευή 21 Μαΐου.

Την τοποθέτηση δύο νέων μελών, τα οποία θα εκπροσωπούν το ελληνικό Δημόσιο, στο διοικητικό τους συμβούλιο ανακοίνωσαν τα ΕΛΠΕ. Πρόκειται για τις κυρίες Αναστασία Μακαριγάκη και Αναστασία Μαρτσέκη, οι οποίες αντικαθιστούν προηγούμενα μέλη της διοίκησης. 

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας: «Η εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια, ανακοινώνει ότι το Ελληνικό Δημόσιο με την από 17η Μαΐου 2021 επιστολή των Υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, γνωστοποίησε, σύμφωνα με το άρθρο 20 του Καταστατικού της εταιρείας, τον διορισμό των κ.κ. Αναστασίας Μακαριγάκη και Αναστασίας Μαρτσέκη στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας σε αντικατάσταση των κ.κ. Μιχαήλ Κεφαλογιάννη και Λουκά Παπάζογλου που είχαν διορισθεί από το Ελληνικό Δημόσιο δυνάμει της από 1.8.2019 επιστολής του.

Η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου για την συγκρότησή του σε Σώμα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21η Μαΐου 2021».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ELPE
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΛΠΕ: Αποχωρούν από τις παραχωρήσεις σε Άρτα-Πρέβεζα και Πελοπόννησο

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του ο όμιλος, τα δικαιώματα έρευνας και παραγωγής που είχαν παραχωρηθεί επιστρέφονται στο Δημόσιο. Οι προσπάθειες θα εστιαστούν στον εντοπισμό βιώσιμων κοιτασμάτων σε θαλάσσιες περιοχές.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Φεύγουν τα πετρέλαια από τα ΕΛΠΕ: Τι προβλέπει το σχέδιο διάσπασης

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των ΕΛΠΕ, η νέα εταιρεία θα είναι 100% θυγατρική. Η διασπώμενη θα διατηρεί δραστηριότητες και περιουσιακά στοιχεία ενεργητικού και παθητικού, που δεν αφορούν την (αποσχιζόμενη) δραστηριότητα.