ΓΔ: 873.1 -1.54% Τζίρος: 95.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Αγορά δύο ταχυτήτων στις ενδιάμεσες εκπτώσεις

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
Απογοητευτική η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα, φειδωλές οι προσφορές από τους εμπόρους. Περισσότερη κίνηση σε εμπορικά κέντρα και στο εκπτωτικό χωριό της McArhturGlen.

Απογοητευτική χαρακτηρίζουν την κίνηση στα καταστήματα εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου, προσβλέποντας σε καλύτερες ημέρες μέχρι τα μέσα του μήνα.

Παρότι οι έμποροι ανέμεναν την περίοδο των ενδιάμεσων εκπτώσεων ώστε να κινηθεί η αγορά, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών χαρακτηρίζει υποτονικό το ενδιαφέρον των καταναλωτών, τόσο εξαιτίας του περιορισμένου διαθέσιμου εισοδήματος, όσο και των φειδωλών προσφορών των καταστημάτων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΣΑ, κ. Στ. Καφούνη, την περασμένη Κυριακή που τα καταστήματα ήταν ανοιχτά, το αγοραστικό ενδιαφέρον ήταν υποτονικότερο σε σχέση με πέρσι, παρά τον καλό καιρό, στοιχείο που, σύμφωνα με τον ίδιο, παρατηρήθηκε και σε περιοχές εκτός Αττικής. Κατά τον κ. Καφούνη, οι απογοητευτικές μέχρι στιγμής επιδόσεις της περιόδου των ενδιάμεσων εκπτώσεων υπογραμμίζουν την ανάγκη αναθεώρησης του μέτρου, καθώς αυτό πλέον αποβαίνει στην πράξη αναποτελεσματικό.

Η εικόνα ωστόσο φαίνεται ότι διαφοροποιείται σε ό,τι αφορά τα εμπορικά κέντρα αλλά και το εκπτωτικό χωριό της McArthurGlen όπου, σύμφωνα με εκτιμήσεις, το αγοραστικό ενδιαφέρον υπήρξε ζωηρό.

Σημειώνεται ότι ο ΕΣΑ βρίσκεται σε φάση διενέργειας έρευνας την περίοδο αυτή, τα αποτελέσματα της οποίας θα ανακοινωθούν στην λήξη της περιόδου, στα μέσα του μήνα.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

inditex-fashion-shops
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ανανέωση των καταστημάτων Inditex - Zara, δυναμική αύξηση του τζίρου

Σε ανακαίνιση και επέκταση του καταστήματος Zara στο Golden Hall προχώρησε ο ισπανικός όμιλος. Στο 80% του τζίρου του 2019 έχει φτάσει ο τζίρος το τελευταίο τετράμηνο, δηλώνει στο Business Daily ο διευθύνων σύμβουλος, Ηλίας Μάλαμας.
GAP
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αβεβαιότητα για την επόμενη ημέρα GAP - Banana Republic λόγω νομικών εμπλοκών

Το Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε τη συμφωνία εξυγίανσης της Μαρινόπουλος Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, εταιρείας που κατέxει τα αποκλειστικά δικαιώματα χρήσης και ανάπτυξης των δυο εμπορικών σημάτων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Fourlis: Νέες επενδύσεις και πωλήσεις σε προ κρίσης επίπεδα για Ιούλιο - Αύγουστο

Σε εξέλιξη το επενδυτικό πλάνο με νέα καταστήματα σε Ελλάδα - Βουλγαρία. Αναμένεται εξομάλυνση των συνθηκών στην εφοδιαστική αλυσίδα. Ανησυχία για τις πληθωριστικές πιέσεις. Τι είπε στους αναλυτές ο πρόεδρος του ομίλου, Β. Φουρλής.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Kidscom: Αύξηση κερδών το 2020 με διπλάσιες ηλεκτρονικές πωλήσεις

Η εταιρεία, μέλος του ομίλου εταιρειών Καφούνη, κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης ανακαίνισε πλήρως το σύνολο των καταστημάτων λιανικής που διαθέτει, δημιουργώντας ένα νέο concept που συνδέει το φυσικό με το ηλεκτρονικό κατάστημα.