ΓΔ: 912.81 0.40% Τζίρος: 124.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
TXS
Πηγή: ΤΧΣ

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος διευθύνων σύμβουλος του ΤΧΣ, Ηλίας Ξηρουχάκης

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου και η Εκτελεστική Επιτροπή ευχήθηκαν στον κ. Ξηρουχάκη κάθε επιτυχία και στα νέα του καθήκοντα και στο έργο που καλείται να επιτελέσει.

Καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας από τις 21 Μαίου 2021 αναλαμβάνει ο κ. Ηλίας Ε. Ξηρουχάκης, καταξιωμένο στέλεχος του χρηματοπιστωτικού τομέα και μέχρι πρότινος Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Ταμείου.
 
Ο κ. Ξηρουχάκης διαθέτει περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας στον χρηματοπιστωτικό τομέα έχοντας διατελέσει ανώτατο διευθυντικό στέλεχος σε τράπεζες και χρηματοπιστωτικές εταιρείες τόσο στην Ελλάδα, όσο και το εξωτερικό. Από τον Μαίο του 2019 εκτελεί καθήκοντα Αναπληρωτή Διευθύνοντος Σύμβουλου, όπου έχει διαχειριστεί επιτυχώς σύνθετα projects του Ταμείου με το πλέον πρόσφατο να αφορά την ΑΜΚ της Πειραιώς.
 
Ο κ. Ηλίας E. Ξηρουχάκης είναι κάτοχος Πτυχίου Bachelor of Arts (Honours) στη Διοίκηση από το London Metropolitan University (UK), διαθέτει Μεταπτυχιακό (MSc) στη μακροοικονομία και τα οικονομικά από το Exeter University (UK) και Μεταπτυχιακό (MBA) στη Διοίκηση Τραπεζών, επίσης, από το Exeter University.  Επιπροσθέτως, διαθέτει Μεταπτυχιακό στην Εταιρική Διακυβέρνηση Διεθνών Τραπεζικών και Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Διοίκησης Επιχειρήσεων INSEAD.
 
Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου και η Εκτελεστική Επιτροπή ευχήθηκαν στον κ. Ξηρουχάκη κάθε επιτυχία και στα νέα του καθήκοντα και στο έργο που καλείται να επιτελέσει.
 
Αποστολή του Ταμείου αποτελεί η διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στο πλαίσιο του δημοσίου συμφέροντος και, παράλληλα, με την ανεξαρτησία του ενισχύει τη δυναμική των συστημικών τραπεζών να λειτουργήσουν ως μοχλός στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

TXS
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πλήρης στήριξη από το ΤΧΣ για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Alpha

Σύμφωνα με κύκλους του ΤΧΣ «η κεφαλαιακή ενίσχυση της τράπεζας θα συμβάλει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας», ενώ θα τοποθετηθεί συνολικά μόλις ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες της ΑΜΚ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Χ. Μεγάλου: Ψήφος εμπιστοσύνης η επιτυχία της ΑΜΚ, μεγάλη συμμετοχή επενδυτών

«Η αύξηση κεφαλαίου θα επιτρέψει στην Πειραιώς να εκπληρώσει τον απώτερο στόχο που έχει θέσει για την πλήρη εξυγίανση του ισολογισμού της κατά τους επόμενους 12 μήνες ώστε να καταστεί μια ισχυρή τράπεζα, έτοιμη για την επόμενη μέρα».
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μέσα στον Μάρτιο η αύξηση της Τρ. Πειραιώς, θα αντλήσει έως και 1 δισ.

Δεν έχει ληφθεί απόφαση αν θα εκδοθούν δικαιώματα υπέρ των παλαιών μετόχων, δηλώνει στο Bloomberg ο επικεφαλής του ΤΧΣ, Μάρτιν Τσούρντα. Στόχος του Ταμείου είναι να πέσει η συμμετοχή του κάτω από 30%.