ΓΔ: 865.45 -0.68% Τζίρος: 50.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:47:12 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Jumbo: Στις 18/11 η καταβολή μερίσματος

Τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί η καταβολή μερίσματος της Jumbo, όπως έκανε γνωστό η εταιρεία με ανακοίνωσή της. Ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος ορίστηκε η Δευτέρα 11 Νοεμβρίου.

Τις λεπτομέρειες σχετικά με τη καταβολή μερίσματος στους μετόχους της έκανε γνωστές η Jumbo, με ανακοίνωση που εξέδωσε. Όπως αναφέρει η εταιρεία, η ημερομηνία πληρωμής είναι η 18η Νοεμβρίου, μέσω της Eurobank – Ergasias, ενώ ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος ορίστηκε η Δευτέρα 11 Νοεμβρίου.

Το καταβλητέο μέρισμα ανέρχεται στο μικτό ποσό των ευρώ 0,28 ανά μετοχή και μετά την παρακράτηση φόρου 10%, όπου απαιτείται, ανέρχεται σε 0,2520 ευρώ ανά μετοχή.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας, με ευρεία συμμετοχή μετόχων που εκπροσωπούν το 82,5% περίπου του μετοχικού κεφαλαίου πραγματοποιήθηκε σήμερα η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της JUMBO.

«Οι μέτοχοι ενέκριναν την πρόταση της διοίκησης για τη νέα αυξημένη κατά 20% μερισματική πολιτική του Ομίλου. Συγκεκριμένα εγκρίθηκε η διανομή συνολικού μερίσματος 0,47 ευρώ (μεικτό) ανά μετοχή, από 0,39 ευρώ πέρυσι. Η διοίκηση επανέλαβε την πρόθεσή της να διατηρήσει την κατά 20% αύξηση στο μέρισμα που θα προταθεί για την χρήση που θα λήξει τον Δεκέμβριο του 2019 καθώς και για τη χρήση που θα λήξει τον Δεκέμβριο του 2020.

Ανταποκρινόμενη στην προσπάθεια της νέας κυβέρνησης να κινητροδοτήσει επενδύσεις και αναπτυξιακές στρατηγικές, η διοίκηση του Ομίλου πρότεινε την ταύτιση της εταιρικής χρήσης με το ημερολογιακό έτος ώστε η εταιρεία να μην υστερήσει χρονολογικά έναντι των υπολοίπων εισηγμένων εταιρειών ως προς την αναγγελθείσα νέα αναπτυξιακή πολιτική της κυβέρνησης.

Αυτό σημαίνει ότι η εταιρική χρήση θα ξεκινά τον Ιανουάριο κάθε χρόνο μέχρι τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους. Κατ' εξαίρεση για φέτος, η οικονομική χρήση ξεκίνησε τον Ιούλιο και θα ολοκληρωθεί 31 Δεκεμβρίου 2019.

Η διαρκής προσπάθεια αύξησης της παραγωγικότητας και η προσαρμογή στις νέες συνθήκες της αγοράς, είναι το στοιχείο που επικοινώνησε η διοίκηση κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης μετόχων.

Κομβικής σημασίας της προσπάθειας αυτής είναι η ένταξη στην τροφοδοτική αλυσίδα νέων ενδιάμεσων κέντρων διανομής την επόμενη τριετία εφαρμόζοντας πλέον το μοντέλο last minute delivery.

Επιπλέον συνεχίζεται το επενδυτικό πλάνο του Ομίλου όσον αφορά την επέκταση του δικτύου καταστημάτων. Σε λίγες μέρες, στην δυναμική αγορά της Ρουμανίας, θα λειτουργήσει το νέο ιδιόκτητο υπερ-κατάστημα στην πόλη Brasov (14.000τ.μ. περίπου).

Ο σχεδιασμός της διοίκησης προβλέπει ότι μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου 2020, στο δίκτυο καταστημάτων θα προστεθεί ένα νέο κατάστημα στην Ελλάδα (9.000 τ.μ. περίπου) και ένα νέο υπερ- κατάστημα στην Λευκωσία (11.000 τ.μ. περίπου).

Επίσης θα λειτουργήσει στην Craiova, στη Ρουμανία, ένα νέο ιδιόκτητο κατάστημα (12.000 τ.μ. περίπου) ενώ στο ίδιο συγκρότημα θα στεγαστούν αποθήκες και υπηρεσίες για την e - jumbo της Ρουμανίας (33.000 τ.μ. περίπου), αναφέρεται στην ανακοίνωση της Jumbo.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αύξηση κερδών 26% για την Jumbo και... θηριώδες ταμείο 751 εκατ. ευρώ

Στα 164,12 εκατ. τα κέρδη προ φόρων και τόκων, με τις πωλήσεις να ενισχύονται 7,87% στα 542,89 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση προειδοποιεί για αρνητική επίδραση στις πωλήσεις από ενδεχόμενα περιοριστικά μέτρα τα Χριστούγεννα.