ΓΔ: 912.81 0.40% Τζίρος: 124.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
iktinos-marmara-exagoges-xaida
Φώτο: Ικτίνος

Ικτίνος: Προχωρά σε διανομή προμερίσματος σε μετόχους για το 2021

Όπως σημείωσε η αντιπρόεδρος της εταιρείας κ. Ιουλία Χαϊδά, το μερίδιο αγοράς της Ικτίνος στην Ελλάδα έχει διαμορφωθεί στο 12%, ενώ η Ελλάδα είναι τρίτη παγκοσμίως στις εξαγωγές ακατέργαστου μαρμάρου.

Στην παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων της ΙΚΤΙΝΟΣ στα μέλη της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών, προχώρησε χθες η αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, κ. Ιουλία Χαϊδά.

Η κ. Χαϊδά σημείωσε ότι η Ικτίνος παραμένει μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες μαρμάρων παγκοσμίως με ισχυρό δίκτυο πωλήσεων στο εξωτερικό, ενώ μέσω των θυγατρικών της δραστηριοποιείται στον χώρο της αιολικής ενέργειας και στον κλάδο του real estate. Αναφορικά με την επένδυσή της εταιρείας στην Κρήτη, υπογράμμισε ότι εξακολουθεί να αναζητά επενδυτή.

Όπως επισήμανε, η Ελλάδα βρίσκεται στην 3η θέση παγκοσμίως στις εξαγωγές ακατέργαστου μαρμάρου, καθώς το ελληνικό μάρμαρο είναι περιζήτητο στο εξωτερικό.

Αναφερόμενη στην Ικτίνος, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι το μερίδιο αγοράς της εταιρείας στην Ελλάδα ανέρχεται στο 12% και η εταιρεία απασχολεί περισσότερα από 450 άτομα, με την πλειοψηφία του προσωπικού της εταιρείας να συνταξιοδοτείται από την Ικτίνος. Η εταιρεία είχε κύκλο εργασιών € 8,5 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2021, έναντι 6,6 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2020 σημειώνοντας αύξηση 28,61%. Το EBITDA ανήλθε στα € 2,8 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2021, έναντι € 0,83 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2020, σημειώνοντας αύξηση 238%. Συμπλήρωσε δε, ότι η εταιρεία προτίθεται να προχωρήσει στην διανομή προ  μερίσματος για την χρήση 2021.

Η κ. Χαϊδά εξέφρασε την αισιοδοξία της για το 2021, καθώς οι αγορές δείχνουν να έχουν ανοίξει, ξεπερνώντας την πανδημία, ενώ σημείωσε ότι πάγιος στόχος της εταιρείας είναι συνέχιση των ερευνών για την ανεύρεση νέων πρώτων υλών.

Αναφερόμενη στο διάστημα της πανδημίας, υπογράμμισε ότι η εταιρεία κλήθηκε να ενεργήσει άμεσα και αναπροσάρμοσε τη στρατηγική της. Προχώρησε στην εκπαίδευση του προσωπικού της για την απόκτηση νέων ψηφιακών δεξιοτήτων, ενώ στάθηκε στον στόχο της εταιρείας για τη δια βίου μάθηση και εκπαίδευση του προσωπικού της. Σημείωσε δε, ότι η ΙΚΤΙΝΟΣ στέκεται στο πλευρό των Δήμων και των Κοινοτήτων στις οποίες δραστηριοποιείται, κατανοώντας τις παρούσες δύσκολες συνθήκες, ενώ ενίσχυσε και το Νοσοκομείο Δράμας στην μάχη κατά του COVID-19.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Χαϊδά: 60% των εξαγωγών ακατέργαστων μαρμάρων κατευθύνεται στην Κίνα

Όπως σημείωσε η κ. Χαϊδά, το 76% της συνολικής παραγωγής του ελληνικού κλάδου της βιομηχανίας Μαρμάρου, εξάγεται  σε περισσότερες από 120 χώρες, τοποθετώντας την Ελλάδα στην 4η θέση παγκοσμίως στις εξαγωγές μαρμάρων