ΓΔ: 909.16 0.56% Τζίρος: 50.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Motor Oil: Αντλεί 400 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 2,125%

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Motor Oil, τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την έκδοση θα κατευθυνθούν για την αποπληρωμή των ομολογιών της MOTOR OIL FINANCE PLC ύψους 350 εκατ. ευρώ που λήγουν το 2022.

Την επιτυχή άντληση 400 εκατ. ευρώ από το ομόλογο υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας, χωρίς εξασφαλίσεις, που είχε εκδώσει, ανακοίνωσε η Motor Oil. Το ομόλογο λήγει το 2026 με ετήσιο επιτόκιο 2,125% και τιμή έκδοσης στο 99,471% της ονομαστικής αξίας του, με το ποσό της έκδοσης να αυξάνεται από τα 350 εκατ. ευρώ που είχαν ζητηθεί στην αρχή.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η Motor Oil, οι Ομολογίες λήγουν στις 19 Ιουλίου 2026. Η Έκδοση προγραμματίζεται να διακανονιστεί στις 19 Ιουλίου 2021, εφόσον πληρωθούν οι συνήθεις προϋποθέσεις για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την έκδοση για την αποπληρωμή του συνόλου των ομολογιών εκδόσεως της MOTOR OIL FINANCE PLC (100% θυγατρικής της εταιρείας), συνολικής ονομαστικής αξίας 350 εκατ. ευρώ , σταθερού επιτοκίου 3,250% και λήξεως το 2022, συμπεριλαμβανομένης της καταβολής των δεδουλευμένων αλλά μη καταβληθέντων τόκων των εν λόγω ομολογιών, για την αποπληρωμή των προμηθειών και εξόδων της Έκδοσης και για γενικούς εταιρικούς σκοπούς.

Η Citigroup Global Markets Europe AG ενεργεί ως Γενικός Συντονιστής και Συνδιαχειριστής του βιβλίου προσφορών (Global Coordinator and Joint Book-runner), ενώ η Alpha Τράπεζα Α.Ε., η Eurobank Α.Ε., η Goldman Sachs Bank Europe SE, η HSBC Continental Europe S.A., η ING Bank N.V., η J.P. Morgan AG, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε., η Nomura Financial Products Europe GmbH, η Τράπεζα Optima bank Α.Ε. και η Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. ενεργούν ως Συνδιαχειριστές του βιβλίου προσφορών (Joint Book-runners). 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Motor Oil: Τοποθέτηση συστήματος αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρίες

Οι μπαταρίες που εγκαταστάθηκαν μπορούν να αποθηκεύουν και ακολούθως να διοχετεύουν στο εσωτερικό δίκτυο του διυλιστηρίου 4MWh διαμορφώνοντας μια ευέλικτη και φιλική προς το περιβάλλον λειτουργία.