ΓΔ: 864.44 0.74% Τζίρος: 29.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
moustakas
Το κατάστημα της αλυσίδας Μουστάκας στην Ερμού. Πηγή: www.moustakastoys.gr

Ενισχύει την παρουσία της στην αγορά η αλυσίδα παιχνιδιών Μουστάκας

Επέκταση του καταστήματος στο River West και νέο κατάστημα Lego. «Ενθαρρυντική η κίνηση στην αγορά, δεν υπάρχουν περιθώρια για νέους περιορισμούς», τονίζει ο Ν. Μουστάκας στο Business Daily.

Με χρονικό ορίζοντα το επόμενο καλοκαίρι, οπότε εκτιμάται ότι θα επιτευχθεί η πολυπόθητη επιστροφή στην κανονικότητα, καλώς εχόντων των πραγμάτων, η αλυσίδα παιχνιδιών Μουστάκας ενισχύει την παρουσία της στην ελληνική αγορά, προσδοκώντας σε βελτιωμένες επιδόσεις και μέσα στο τρέχον έτος.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η επέκταση του καταστήματος που η αλυσίδα διατηρεί εντός του εμπορικού κέντρου River West, ουσιαστικά αυξάνοντας το εμβαδόν του καταστήματος στα 4.000 τμ. Παράλληλα, στο ίδιο εμπορικό κέντρο πρόκειται να λειτουργήσει κι ένα ακόμη κατάστημα της αλυσίδας Lego, τις επόμενες ημέρες, πλέον των σημείων που η εταιρεία διατηρεί στα εμπορικά κέντρα The Mall Athens και Golden Hall καθώς και την Θεσσαλονίκη.

Μιλώντας στο Business Daily, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Νίκος Μουστάκας, χαρακτήρισε ενθαρρυντική την κίνηση στην αγορά την περίοδο που διανύουμε, καθώς τα είδη που αφορούν στο παιδί έχουν την τιμητική τους και το καλοκαίρι. Ο κ. Μουστάκας υπογραμμίζει επίσης την συνδρομή των αυξημένων, συγκριτικά με πέρσι, τουριστικών ροών στον τζίρο ειδικά των περιφερειακών καταστημάτων, όπως είναι εκείνα που η εταιρεία διατηρεί στην Ρόδο, το Ηράκλειο, το Μοναστηράκι αλλά και την Θεσσαλονίκη, στοιχεία που τον κάνουν συνολικά αισιόδοξο για την φετινή χρονιά, σε ό,τι αφορά το λιανεμπόριο. Εξάλλου ο ίδιος επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για νέους περιορισμούς φέτος, εκτιμώντας ότι οι εμβολιασμοί θα συνδράμουν στον έλεγχο της επιδημιολογικής επιβάρυνσης στην χώρα μας πριν το φθινόπωρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Business Daily, οι πωλήσεις της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 41 εκατ. ευρώ το 2020, χρονιά που σημαδεύτηκε από τους αλλεπάλληλους περιορισμούς σε μετακινήσεις και λιανεμπόριο παγκοσμίως. Σημειώνεται ότι η εταιρεία είχε κύκλο εργασιών ύψους 56,9 εκατ ευρώ το 2019, έναντι πωλήσεων 55,5 εκατ ευρώ το 2018, ενώ τα καθαρά της κέρδη μετά φόρων διαμορφώθηκαν σε 4,23 εκατ ευρώ, έναντι 4,58 εκατ ευρώ την προηγούμενη χρήση. 

Συνολικά, η αλυσίδα μετράει 17 καταστήματα, ενώ τους τελευταίους μήνες έχει ενισχύσει την παρουσία της και μέσω του ηλεκτρονικού της καταστήματος, συνεργαζόμενη με την εταιρεία διανομών Wolt για την άμεση αποστολή των παραγγελιών. Ο κ. Μουστάκας εκτιμά τέλος ότι ειδικά σε ό,τι αφορά στο παιχνίδι, ο τζίρος από το ηλεκτρονικό εμπόριο δύναται να παγιωθεί στο 15% το 2022 στην χώρα μας, χρονιά που ο ίδιος εκτιμά ότι θα έχει επέλθει σχετική κανονικότητα.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επιστρέφει σε κερδοφορία η H&M αλλά θα μειώσει το δίκτυο καταστημάτων

Αύξηση πωλήσεων κατά 12% το πρώτο εξάμηνο για τον σουηδικό κολοσσό, βελτιωμένη εικόνα και στην Ελλάδα το β' τρίμηνο. Κλείνουν φέτος 350 καταστήματα σε όλο τον κόσμο και θα ανοίξουν μόνο 100 νέα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αντίδοτο στην πανδημία για τα Mothercare το άλμα ψηφιακών πωλήσεων

Έως και κατά 1.000% αυξήθηκε μέσα στο lockdown ο τζίρος της Κλουκίνας-Λάππας από το κανάλι των ψηφιακών πωλήσεων. Στόχος να φτάσουν στο 15% του τζίρου. Πώς αξιοποιούνται τα ακίνητα της εταιρείας.
varangis_qatar
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ανοίγει ο νέος κύκλος για τη Βαράγκης, θέμα χρόνου η δικαστική απόφαση

Η συνέχιση της τρέχουσας δραστηριότητας επιτυγχάνεται αποκλειστικά μέσω της υλοποίησης έργων στο Κατάρ, έως ότου εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου για την εξυγίανση της εταιρείας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Χαμένη διετία φοβάται ο Απ. Βακάκης, ανησυχητικές διεθνείς ανατιμήσεις

Έντονο προβληματισμό για τις μεγάλες αυξήσεις στα κόστη των εισαγόμενων προϊόντων από την Ασία εκφράζει ο επικεφαλής της Jumbo. «Παγώνει» για το άμεσο μέλλον το άνοιγμα νέων καταστημάτων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επιστρέφει στην κανονικότητα η Fourlis, τι δείχνει ο τζίρος 5μήνου

Στο 120% του αντίστοιχου περσινού διαστήματος διαμορφώθηκαν οι πωλήσεις του 5μήνου. Αυξημένες οι προσδοκίες για το δεύτερο εξάμηνο λόγω εποχικότητας των ειδών και βελτίωσης του οικονομικού κλίματος.