ΓΔ: 912.81 0.40% Τζίρος: 124.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: SOOC

Το επενδυτικό ταμείο SMERemediumCap εξαγοράζει το 100% της Engie Hellas

Τo SMERemediumCap έχει συγκεντρώσει και διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 143 εκατ. ευρώ από 42 θεσμικούς, εταιρικούς και ιδιώτες επενδυτές. Εκτελεστικός Πρόεδρος του επενδυτικού ταμείου SMERemediumCap είναι ο Νικόλαος Καραμούζης.

To επενδυτικό ταμείο SMERemediumCap ανακοινώνει ότι κατέληξε σε συμφωνία για νέα στρατηγική επένδυση μέσω της απόκτησης του συνόλου των μετοχών (100%) της εταιρίας ENGIE Hellas.

Η ENGIE Hellas αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς παίχτες στο χώρο του facility management στην Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια, προσφέροντας όλο το φάσμα των υπηρεσιών facility management και τεχνικής συντήρησης σε πολλές και σημαντικές κτιριακές εγκαταστάσεις. Η Engie Hellas είναι πρωτοπόρος στον κλάδο των ενεργειακών υπηρεσιών, του facility management (ιδιαίτερα της τεχνικής συντήρησης), της μετάβασης σε εναλλακτικές μορφές ενέργειας και της ηλεκτροκίνησης και αναπτύσσει νέες τεχνολογικές λύσεις IoT (“Internet of things”) για τα παραπάνω.

Με το συνδυασμό αυτών των υπηρεσιών, προσφέρει μία ολοκληρωμένη πρόταση αξίας στους πελάτες της, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης των κτιριακών τους εγκαταστάσεων και στον περιορισμό του ανθρακικού τους αποτυπώματος.

Τόσο το επενδυτικό ταμείο SMERemediumCap, όσο και η Διοίκηση της ENGIE Hellas, δεσμεύονται ότι θα συνεργαστούν στενά και παραγωγικά για την ομαλή μεταβίβαση της εταιρίας στους νέους μετόχους ώστε να συνεχίσει η εταιρία την απρόσκοπτη επιχειρηματική της δραστηριότητα και να διατηρήσει το υψηλό επίπεδο ποιότητας υπηρεσιών που τη χαρακτηρίζει όλα αυτά τα χρόνια. Ταυτόχρονα, η ομαλή μετάβαση της εταιρίας θα εξασφαλιστεί με σύμμαχο και αρωγό τη δέσμευση, αφοσίωση, εργατικότητα και εμπειρία των εργαζομένων της.

Βασικός επιχειρηματικός στόχος της ανωτέρω επένδυσης αποτελεί η δημιουργία, ενός πρωτοπόρου και ηγετικού οργανισμού που θα παρέχει ολοκληρωμένες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων του facility management, μέσω οργανικής ανάπτυξης και νέων επενδύσεων και συνεργασιών.

Η Engie Hellas αποτέλεσε θυγατρική εταιρία του ομίλου Engie για πάνω από δύο δεκαετίες. Οι βασικές δραστηριότητες του ομίλου αποτελούν την παραγωγή και διανομή ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου και την παροχή τεχνικών υπηρεσιών και υπηρεσιών ενέργειας.

Σχετικά με το Fund SMERemediumCap

To SMERemediumCap, αποτελούμενο από μια έμπειρη επενδυτική ομάδα, είναι το πρώτο επενδυτικό ταμείο στην Ελλάδα που επικεντρώνει το επενδυτικό ενδιαφέρον του στις μεσαίου μεγέθους ελληνικές παραγωγικές επιχειρήσεις, που προσφέρουν ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης και ανάκαμψης εργασιών. Το ταμείο έχει συγκεντρώσει και διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 143 εκατομμυρίων ευρώ από 42 θεσμικούς, εταιρικούς και ιδιώτες επενδυτές, μεταξύ των οποίων διακεκριμένοι Έλληνες και διεθνείς θεσμικοί επενδυτές, συνταξιοδοτικά ταμεία, ασφαλιστικές εταιρείες και οικογενειακά επενδυτικά γραφεία. Εκτελεστικός Πρόεδρος του επενδυτικού ταμείου SMERemediumCap είναι ο κ. Νικόλαος Καραμούζης.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

deda-fysiko aerio
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΕΔΑ: Επενδύσεις ενός δισ. ευρώ και δημιουργία 6.000 θέσεων εργασίας

Βάσει του προγράμματος ανάπτυξης της επιχείρησης για το διάστημα 2021 - 2025, θα κατασκευαστούν 2.000 χιλιόμετρα δικτύου διανομής φυσικού αερίου, όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος κ. Μ. Τσάκας.
DEPA Emporias, Fysiko Aerio, Polyxroniou
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΕΠΑ Εμπορίας: Η απολιγνιτοποίηση ενισχύει τον ρόλο του φυσικού αερίου

Σύμφωνα με τον κ. Γ. Πολυχρονίου,  συντονιστή διευθυντή Δραστηριοτήττων Στρατηγικής και Ανάπτυξης της ΔΕΠΑ Εμπορίας, το φυσικό αέριο αποτελεί τη γέφυρα μεταξύ των συμβατικών μορφών ενέργειας και των ΑΠΕ.
ΔΕΔΔΗΕ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στην αυστραλιανή Macquarie το 49% του ΔΕΔΔΗΕ, στα 2,1 δισ. η αποτίμηση

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε σε διάστημα οκτώ μηνών, ενώ πρόκειται για τη μεγαλύτερη, από πλευράς τιμήματος, ιδιωτικοποίηση που πραγματοποιείται στην Ελλάδα. Ξεπέρασε τις προσδοκίες το τίμημα.