ΓΔ: 873.1 -1.54% Τζίρος: 95.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Αύξηση 89,5% των EBITDA για την Μοτοδυναμική στο α' εξάμηνο 2021

Πολύ καλές επιδόσεις κατέγραψαν οι πωλήσεις Porsche και Yamaha στο α' εξάμηνο του 2021 όπως αναφέρει η εταιρεία. Βελτιωμένα και τα μεγέθη της Sixt αν και παρέμειναν σε χαμηλά επίπεδα λόγω της πανδημίας.

Αρκετά βελτιωμένα σε σχέση με την περασμένη χρονιά εμφανίζονται τα οικονομικά αποτελέσματα του α' εξαμήνου της Μοτοδυναμικής καθώς ενισχύθηκε οι πωλήσεις πολυτελών αυτοκινήτων Porsche ενώ σημειώθηκε και αύξηση των πωλήσεων μηχανών Yamaha. Όλα τα μεγέθη της εταιρείας εμφανίζονται σε καλύτερη θέση από το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, ωστόσο η Μοτοδυναμική είδε τα αποτελέσματα προ φόρων να ανέρχονται σε ζημιές 1,2 εκατ. ευρώ.

Ο κύκλος πωλήσεων του ομίλου αυξήθηκαν κατά 29,1% σε σχέση με το α' εξάμηνο του 2020, και ανήλθαν στα 43,6 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων & αποσβέσεων (Ebitda) ανήλθαν σε 2,7 εκ. ευρώ αυξημένα κατά 89,5%, ενώ τα αποτελέσματα προ φόρων βελτιώθηκαν κατά 2,4 εκ. ευρώ, περιορίζοντας έτσι την ζημία σε 1,16 εκ. ευρώ.

Κατά το α' εξάμηνο του 2021, οι πωλήσεις δικύκλων & προϊόντων θάλασσας (Yamaha) και οι πωλήσεις αυτοκινήτων (Porsche) παρουσίασαν θετική εικόνα και ανήλθαν σε 39 εκ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 29,4% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020. Βελτίωση υπήρξε και στην δραστηριότητα μίσθωσης αυτοκινήτων (Sixt) αν και παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας. Οι πωλήσεις ανήλθαν σε 4,6 εκ. ευρώ αυξημένες κατά 24,2% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020.

Οι ταμειακές ροές παρέμειναν θετικές για το σύνολο των δραστηριοτήτων, με τον καθαρό δανεισμό του Ομίλου να μειώνεται κατά 10,2 εκ. ευρώ και έτσι στις 30.06.2021 να ανέρχεται σε 8,8 εκ. ευρώ έναντι 19,1 εκ. ευρώ στις 31.12.2020.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος, κος. Σωτήρης Χατζίκος, δήλωσε πως «πολύ θετική η συνολική απόδοση της Yamaha και της Porsche σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020 αλλά και αυτή του 2019. Σημαντική βελτίωση και για την Sixt η οποία, σε συνδυασμό με τα θετικά μηνύματα από την έναρξη της τουριστικής σεζόν, μας δημιουργεί θετικές προσδοκίες και για το δεύτερο εξάμηνο».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

autohellas-hertz-escooters
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Autohellas: Καλεί τους μετόχους να αποφασίσουν για αύξηση κεφαλαίου

Οι μέτοχοι της Autohellas καλούνται σε έκτακτη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού. Ποια είναι τα θέματα της ημερησίας διάταξης.
autohellas-hertz-escooters
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Autohellas Hertz διευρύνει τον ηλεκτροκίνητο στόλο της

Η εταιρεία ενισχύει τον στόλο της με τη νέα κατηγορία οχημάτων, τα ηλεκτρικά scooters εξασφαλίζοντας μηδενικές εκπομπές ρύπων και απαντώντας στη ζήτηση των καταναλωτών για πιο «πράσινες» μετακινήσεις.
CITYZEN
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ένα νέο parking στον Δήμο Συκεών δημιούργησε η εταιρεία CityZen

Συνολικής χωρητικότητας 81 θέσεων αυτοκινήτων, στην περιοχή Αγ. Δημήτριος, ο χώρος παρέμενε εκτός λειτουργίας τα τελευταία δύο χρόνια, - πράγμα που επιβάρυνε την κυκλοφοριακή φόρτιση της περιοχής.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επ. Ανταγωνισμού: Αβάσιμες οι καταγγελίες κατά Aiglon και Citroën

Η απόφαση θα ληφθεί στις 13 Σεπτεμβρίου 2021, ενώ η αρχική εισήγηση δεν είναι δεσμευτική, καθώς η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα αποφασίσει συνεκτιμώντας τα δεδομένα της διαδικασίας και τις απόψεις των μερών