ΓΔ: 912.81 0.40% Τζίρος: 124.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
enoikio, airbnb
Φώτο: Shutterstock

Intercontinental International: Αγορά ακινήτου έναντι 8 εκατ. ευρώ

Με την απόκτηση του ακινήτου το χαρτοφυλάκιο της Intercontinental διαμορφώνεται στα 115,6 εκατ. ευρώ έχοντας σαν στόχο να ολοκληρώσει το επενδυτικό της πρόγραμμα μέχρι το τέλος του έτους.

Την διεύρυνση του χαρτοφυλακίου της με την απόκτηση ακινήτου συνολικού εμβαδού 5.663,58 τμ στο Πικέρμι Αττικής ανακοίνωσε η Intercontinental International. Σύμφωνα με την εταιρεία, το τίμημα εξοφλήθηκε ολοσχερώς και χρηματοδοτήθηκε από τα κεφάλαια που αντλήθηκαν από την περαιτέρω κάλυψη ομολογιών εκ του ομολογιακού δάνειου 40 εκατ. ευρώ που έχει συναφθεί με την Eurobank.

Πλέον το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας ανέρχεται στα 115,6 εκατ. ευρώ ενώ έχει πραγματοποιηθεί το 50,3% του επενδυτικού πλάνου της Intercontinental International.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας

Η Intercontinental International REIC (ICI), μετά τη συμμετοχή της σε διαδικασία ιδιωτικού διαγωνισμού σχετικά με την απόκτηση εμπορικού διώροφου μετά υπογείου κτιρίου (Υπεραγοράς) συνολικού εμβαδού 4.408,32 τ.μ. με parking, επί όμορων οικοπέδων συνολικού εμβαδού 5.663,58 τ.μ. στο Πικέρμι Αττικής και συγκεκριμένα τριών όμορων οικοπέδων επί της οδού Αδερφών Ξηντάρα 1 & Λ. Μαραθώνος 4, στο οποίο έχει ανεγερθεί διώροφο κτίριο/κατάστημα με υπόγειο, επί της οδού Αδερφών Ξηντάρα 3 και επί της οδού Αδερφών Ξηντάρα 5 στην Κοινότητα Πικερμίου του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου με μακροχρόνιο μισθωτή την εταιρεία “Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης Α.Ε.Ε”, ανακοινώνει στους μετόχους της και την ευρύτερη επενδυτική κοινότητα την απόκτηση του παραπάνω ακινήτου στις 30 Ιουλίου 2021, στην αξία των 8.086.970 ευρώ.

Το τίμημα εξοφλήθηκε ολοσχερώς, χρηματοδοτούμενο σχεδόν εξολοκλήρου από κεφάλαια που αντλήθηκαν από την περαιτέρω κάλυψη ομολογιών εκ του ομολογιακού δάνειου 40 εκατ. ευρώ που έχει συναφθεί με την Eurobank εντός του δεύτερου τριμήνου του τρέχοντος οικονομικού έτους.

Δράττοντας της ευκαιρίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Ευάγγελος Ι. Κοντός καλωσορίζει ένα ακόμη κατάστημα (υπεραγορά) της εταιρείας Σκλαβενίτης στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας, με την απόκτηση του οποίου διευρύνεται σημαντικά η συνεργασία με τον εν λόγω μισθωτή σε 4 καταστήματα, συνολικού μικτού ενοικιάσιμου χώρου 8.817 τ.μ. Με την απόκτηση του συγκεκριμένου ακίνητου η αξία του χαρτοφυλακίου της εταιρείας αυξάνεται στα 115,60 εκατ. ευρώ (επί τη βάση αποτελεσμάτων 31/12/20), ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνεται η πραγματοποίηση κατά 50,3% του επενδυτικού πλάνου της Εταιρείας (συνολικού ύψους 40 εκατ. ευρώ), στοχεύοντας στην πλήρη ολοκλήρωση του έως το τέλος του τρέχοντος οικονομικού έτους.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Intercontinental: Αύξηση κεφαλαίων από λειτουργικές δραστηριότητες το 2020

Τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας ανήλθαν σε 5,83 εκατ. ευρώ, έναντι 7,73 εκατ. ευρώ που ήταν το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Την 31η Δεκεμβρίου του 2020, στον Όμιλο ανήκαν συνολικά 32 ακίνητα, κυρίως καταστήματα και γραφεία.