ΓΔ: 1004 1.02% Τζίρος: 72.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Trapeza, trapeza peiraios
Φωτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Πειραιώς Financial Holdings: Ολοκληρώθηκε η τιτλοποίηση «Sunrise I»

H τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων «Sunrise I» είναι συνολικής μεικτής λογιστικής αξίας ύψους 7,2 δισ. ευρώ και ολοκληρώθηκε αφού έλαβε τις σχετικές εγκρίσεις.

Την ολοκλήρωση της τιτλοποίησης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων «Sunrise I», μετά τη λήψη όλων των απαιτούμενων εγκρίσεων, γνωστοποίησε με χρηματιστηριακή της ανακοίνωση η Πειραιώς Financial Holdings. Σύμφωνα με την ανακοίνωση: 

Σε συνέχεια σχετικών προηγούμενων ανακοινώσεων, η Πειραιώς Financial Holdings Α.Ε. («PFH») ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι η τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων “Sunrise I”, συνολικής μεικτής λογιστικής αξίας ύψους €7,2 δισ., ολοκληρώθηκε κατόπιν λήψης όλων των απαραίτητων εγκρίσεων. 

Υπενθυμίζεται η πρόοδος που έχει σημειωθεί στην υλοποίηση του σχεδίου Sunrise, καθώς κατά τους τελευταίους 6 μήνες έχει υλοποιηθεί περίπου το 80% των ενεργειών του σχεδίου.

Συγκεκριμένα, η τράπεζα ολοκλήρωσε: 

  • Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους €1,4 δισ. τον Απρίλιο 2021.
  • Έκδοση ομολόγου Additional Tier 1 ύψους €0,6 δισ. τον Ιούνιο 2021.
  • Δράσεις κεφαλαιακής ενίσχυσης ύψους €0,8 δισ.: (α) €0,4 δισ. κέρδη από χαρτοφυλάκιο κρατικών ομολόγων, (β) €0,1 δισ. από την πρώτη συνθετική τιτλοποίηση που υλοποιήθηκε το δεύτερο τρίμηνο, (γ) €0,3 δισ. από την απόσχιση και πώληση της πλατφόρμας αποδοχής καρτών, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το τρίτο τρίμηνο.
  • Συναλλαγές NPE Phoenix-Vega ύψους €7 δισ. ολοκληρώθηκαν μέσω του προγράμματος «Ηρακλής» το δεύτερο τρίμηνο. Η διανομή σε είδος σε μετόχους της Πειραιώς του 65% των τίτλων μεσαίας και χαμηλής προεξοφλητικής προτεραιότητας αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα μέσα Αυγούστου .
  • Η συναλλαγή NPE Sunrise 1 ύψους €7 δισ. μέσω του προγράμματος «Ηρακλής» υπογράφηκε και ταξινομήθηκε ως διακρατούμενο στοιχείο προς πώληση το δεύτερο τρίμηνο. Η συναλλαγή ολοκληρώνεται σε χρόνο-ρεκόρ.
  • Η συναλλαγή NPE Sunrise 2 ύψους €3 δισ. έλαβε πιστοληπτική διαβάθμιση, ενώ επίκειται η αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα «Ηρακλής».
  • €0,4 δισ. επαναλαμβανόμενο αποτέλεσμα προ φόρων το πρώτο εξάμηνο
  • Καθαρά έσοδα προμηθειών στα €101 εκατ. το δεύτερο τρίμηνο - το καλύτερο ιστορικά τρίμηνο της Πειραιώς.
  • Εκταμιεύσεις δανείων ύψους €1,8 δισ. το δεύτερο τρίμηνο - το καλύτερο ιστορικά τρίμηνο της Πειραιώς.
  • Οργανικό έξοδο προβλέψεων στo 1,1%, επί των δανείων μετά από προβλέψεις, ήδη στο επίπεδο της αντίστοιχης βραχυπρόθεσμης επιδίωξης του Ομίλου.
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Τρ. Πειραιώς επιλέγει RISE with SAP για τον ψηφιακό μετασχηματισμό

H λύση αυτή αφορά τον μετασχηματισμό του Τομέα Οικονομικής Διαχείρισης. Στόχος του έργου είναι ο εκσυγχρονισμός των εσωτερικών λειτουργιών, η περαιτέρω αυτοματοποίηση των διαδικασιών.
Trapeza, trapeza peiraios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Χρηματοδότηση στην Παπουτσάνης βάσει κριτηρίων ESG

Στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας χρηματοδότησης, η εταιρεία ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ δεσμεύεται και συμβατικά στην υποστήριξη της βιώσιμης ανάπτυξης θέτοντας ενδεικτικά στόχους που αφορούν τη σημαντική βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητα.
Trapeza, trapeza peiraios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στην κορυφή των αποδόσεων το 2022 η Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ

Η ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΕΔΑΚ καταγράφει μακράν τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην ελληνική αγορά asset management την τελευταία τριετία, και το 2022 το σύνολο σχεδόν των κεφαλαίων υπό διαχείριση έχουν καταγράψει υπεραπόδοση.
Trapeza, trapeza peiraios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Χρηματοδοτεί την κατασκευή του FlyOver στη Θεσσαλονίκη η Τρ. Πειραιώς

Μετά την πρόσφατη υπογραφή μεταξύ του υπ. Υποδομών και των αναδόχων εταιρειών ξεκινάει η υλοποίηση του έργου που θα βελτιώσει ουσιαστικά την οδική ασφάλεια και θα συμβάλλει στην επίλυση κυκλοφοριακών προβλημάτων της Θεσσαλονίκης.
Attica-Group-Aero-Highspeed
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρον της Strix Holdings για εξαγορά της Attica Group από τη MIG

Σε περίπτωση ολοκλήρωσης της συμφωνίας η θυγατρική της Τρ. Πειραιώς θα προβεί σε ολοσχερή εξόφληση του δανεισμού της MIG ύψους 443,8 εκατ. ευρώ, ενώ θα αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Attica Group.
Trapeza, trapeza peiraios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Συμφωνία με Bain Capital για την πώληση της Sunshine Leases

Η συναλλαγή που περιλαμβάνει και χαρτοφυλάκιο μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων ύψους 500 εκατ. ευρώ, αποτελεί μέρος των ενεργειών της τράπεζας, με στόχο την ολοκλήρωση του σχεδίου απομείωσης των κόκκινων δανείων.