ΓΔ: 1009.52 0.55% Τζίρος: 19.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:27:42 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Ενισχυμένη κατά 66% η κερδοφορία της Space Hellas στο α' εξάμηνο του 2021

Στα 36,3 εκατ. ευρώ ο κύκλος εργασιών της Space Hellas στο α' εξάμηνο του 2021, που αποτελεί σημαντικό σταθμό για την επέκταση των δραστηριοτήτων της Space Hellas στον τομέα του λογισμικού έχοντας σαν κύριο άξονα εξαγορές, αλλά και συμμετοχές σε νέες εταιρείες.

Βελτιωμένα εμφανίζονται τα μεγέθη της Space Hellas στο α' εξάμηνο του 2021, με την εταιρεία να καταγράφει αύξηση του κύκλου εργασιών ενώ αυξάνεται και το μερίδιο αγοράς της καθώς προχωράει ο ψηφιακός μετασχηματισμός επιχειρήσεων και Δημοσίου. Ο όμιλος είδε την κερδοφορία του να ενισχύεται ενώ συνεχίστηκε να αναπτύσσεται το επενδυτικό πλάνο της Space Hellas με την εξαγορά της SingularLogic.

Όπως ανέφερε η Space Hellas, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 9,74% το πρώτο εξάμηνο του 2021 και ανήλθε στα 36,3 εκατ. ευρώ, έναντι 33,04 εκατ. ευρώ το 2020. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 1.305 χιλ. ευρώ το Α' εξάμηνο του 2021 έναντι 1.062 χιλ. ευρώ το 2020 παρουσιάζοντας αύξηση 22,8%. Τέλος, τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 1.063 χιλ. ευρώ έναντι 640 χιλ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2020 παρουσιάζοντας αύξηση 66%

Τα μεικτά κέρδη ανήλθαν σε 8,24 εκατ. ευρώ το Α' εξάμηνο του 2021 έναντι 7,08 εκατ. ευρώ το 2020, ενώ το EBITDA έκλεισε σε 3,3 εκατ. ευρώ έναντι 2,9 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2020. Η αύξηση αυτή αποτυπώνει τη συνεχιζόμενη αύξηση του μεριδίου αγοράς του Ομίλου, συνέπεια της σημαντικής συμμετοχής του σε έργα ψηφιοποίησης του δημοσίου που βρίσκονται σε διαδικασία υλοποίησης, καθώς και της ταυτόχρονης διατήρησης του κόστους σε σταθερά επίπεδα.

Οι ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες, παρουσιάζονται αρνητικές κατά 20.427 χιλ. ευρώ, χαρακτηριστικό των εξαμήνων της Space Hellas, καθώς παρατηρείται αποπληρωμή σημαντικού κόστους που αφορά σε υπηρεσίες τρίτων στην αρχή εκάστοτε έτους. Η επιπλέον επιβάρυνση των φετινών λειτουργικών ταμειακών ροών προήλθε τόσο από την αύξηση της συμμετοχής στον τζίρο του Ομίλου, σύνθετων έργων δημοσίου μεγαλύτερου χρονικού ορίζοντα υλοποίησης, όσο και από την προσπάθεια του Ομίλου να διατηρήσει τα επίπεδα τιμών αγοράς προϊόντων και υπηρεσιών σταθερά, μέσα σε ένα περιβάλλον καθυστερήσεων παραδόσεων, αλλά και αυξήσεων του μεταφορικού κόστους παγκοσμίως. 

Οι ταμειακές ροές από επενδυτικές δραστηριότητες, ανήλθαν σε -12.259 χιλ. ευρώ, συνέπεια της ιδιαίτερα σημαντικής επενδυτικής δραστηριότητας της εταιρείας με εξαγορές νέων εταιρειών και επενδύσεις σε νέους τεχνολογικούς τομείς. Η στρατηγική επένδυση στην SingularLogic πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2021, με το στρατηγικό πλάνο του Ομίλου να ολοκληρώνεται τον Ιούλιο του 2021. Συνεπεία αυτού, τα πλήρη οικονομικά αποτελέσματα της σημαντικής αυτής επένδυσης θα αποτυπωθούν στην ολότητά τους, στις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις του 2021. Οι χρηματοδοτικές ανάγκες τόσο για τη λειτουργία, όσο και για τις επενδυτικές δραστηριότητες του Ομίλου, καλύφθηκαν από την αύξηση του δανεισμού (χρηματοδοτικές ροές 11.779 χιλ. ευρώ) και από τα ταμειακά διαθέσιμα. Η διατήρηση της απαραίτητης ρευστότητας επιβεβαιώνει την προσβασιμότητα του Ομίλου σε χρηματοδοτικά κεφάλαια, με βασικότερο άξονα την υλοποίηση του επενδυτικού του πλάνου. 

Για τη μητρική εταιρεία ο κύκλος εργασιών έκλεισε στα 35,2 εκατ. ευρώ το Α' εξάμηνο του 2021, έναντι 31,7 εκατ. ευρώ το 2020, παρουσιάζοντας αύξηση 11,1% ενώ τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 3,03 εκατ. ευρώ έναντι 2,4 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο του 2020. Τέλος, τα κέρδη προ φόρων της μητρικής για το Α' εξάμηνο του 2021 ανήλθαν σε 1,55 εκατ. ευρώ έναντι 1,24 εκατ. ευρώ το 2020 παρουσιάζοντας αύξηση 25%, και τα αντίστοιχα αποτελέσματα μετά φόρων, ανήλθαν σε 1,4 εκατ. ευρώ. έναντι 950.000 παρουσιάζοντας αύξηση 47,2%

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Space Hellas, Δρ. Ιωάννης Μερτζάνης αναφερόμενος στην πορεία του Ομίλου, δήλωσε πως «οι προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας που ακολουθούν τις διεθνείς εξελίξεις σηματοδοτούν μια νέα εποχή για την αγορά της πληροφορικής, των ψηφιακών επικοινωνιών και της ασφάλειας, όπου δραστηριοποιείται ο Όμιλος Space Hellas. Η εξάπλωση της πανδημίας Covid-19 έδωσε σημαντική ώθηση στον ψηφιακό μετασχηματισμό πολλών οργανισμών και επιχειρήσεων του ιδιωτικού, αλλά και του δημόσιου τομέα και έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα στην καθημερινότητα των πολιτών και ειδικά στις συναλλαγές τους με το κράτος και τις επιχειρήσεις. 

Με βάση τα έργα που βρίσκονται υπό υλοποίηση, αλλά και τις προσφορές που βρίσκονται σε αξιολόγηση, η διοίκηση του Ομίλου Space Hellas εκτιμά και για το 2021 τη συνέχιση της θετικής και αναπτυξιακής πορείας και εντείνει την προσπάθεια για διεκδίκηση αρκετών από τα έργα που έχουν εξαγγελθεί για τα επόμενα έτη, στους τομείς που δραστηριοποιείται και διαθέτει ισχυρή τεχνογνωσία. Το Α’ εξάμηνο του 2021 αποτελεί σημαντικό σταθμό για την επέκταση των δραστηριοτήτων του Ομίλου Space Hellas στον τομέα του λογισμικού έχοντας σαν κύριο άξονα εξαγορές, αλλά και συμμετοχές σε νέες εταιρείες. Επίσης, δημιουργούνται οι συνθήκες για σημαντικές συνέργειες ώστε η Space Hellas, να διευρύνει το μερίδιο αγοράς του Oμίλου στον χώρο των μικρών, μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων, καθώς και σε σημαντικά έργα του Δημοσίου».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Space Hellas
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Space Hellas: Αύξηση 37,8% του τζίρου στο εννεάμηνο, ανήλθε σε 86 εκατ.

Ελαφρά υποχώρηση σημειώνει η κερδοφορία του ομίλου καθώς το ενεργειακό κόστος και η άνοδος των επιτοκίων έχουν προκαλέσει επιπτώσεις, ωστόσο η διοίκηση του ομίλου εκτιμά ότι έρχεται ένα πολύ δυνατό δ' τρίμηνο που θα ενισχύσει τα μεγέθη του.
Space Hellas
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Space Hellas: «Άλμα» 158% των καθαρών κερδών που ανήλθαν σε 4,6 εκατ.

Ο όμιλος συνέχισε για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά την αναπτυξιακή του πορεία σημειώνοντας επίσης νέο ιστορικό πωλήσεων, δημιουργώντας επίσης και ένα ιδιαίτερα σημαντικό ανεκτέλεστο έργων για το 2022.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εξαγορά του 100% της SenseOne Technologies από την Space Hellas

Οι τεχνολογικές λύσεις που προσφέρει στον χώρο του Internet of Things και η SenseOne IoT Platfom που η ίδια έχει αναπτύξει, έχουν αναγνωριστεί και έχουν βραβευτεί τόσο εντός, όσο και εκτός Ελλάδος με πολλά βραβεία καινοτομίας στον τομέα του ΙοΤ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αυξημένη κατά 74,3% η κερδοφορία της Space Hellas στο εννεάμηνο

Στα 62,4 εκατ. ευρώ ανέρχεται ο κύκλος εργασιών της Space Hellas στο εννεάμηνο, καθώς επεκτείνονται οι δραστηριότητες της Space Hellas στον τομέα του λογισμικού. Γιατί αναμένει η εταιρεία να συνεχιστεί η θετική πορεία.